Pesto
תפריט
א', 26 ינו 2025, 04:00
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מניפות פילו במילוי פטריות ותפוחי אדמה

מניפות פילו מדהימות במילוי תפוחי אדמה ופטריות. מטריפות להגשה וטעימות אש
מרכיבים:

  • 1 מארז עלי פילו ( כ - 14 עלי פילו)
  • 3 תפוחי אדמה אדום (דזירה)
  • 3 מארזי פטריות שמפניון (כ-35 יחידות)
  • 2 בצלים גדולים
  • כפית גדושה מלח
  • 3 כפות שמן + רבע כוס שמן
הכנה
  1. בסיר רחב על להבה בינונית מביאים הרבה מים לרתיחה. מכניסים לסיר 3 תפוחי אדמה מזן דזירה ומבשלים כ – 40 דקות / עד ריכוך. סכין החודרת בקלות לתפוחי האדמה מעידה שתפוחי האדמה מוכנים. מסננים מהנוזלים ומניחים בצד לצינון.
  2. בינתיים שתפוחי האדמה מתבשלים קוצצים לקוביות קטנות 2 בצלים גדולים ומניחים בצד. קוצצים בעזרת מאסטר סלייסר פטריות שמפניון משלושה מארזים ומניחים בצד.
  3. במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 3 כפות שמן קנולה. כשהשמן ממש חם מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים עד שהבצל נעשה זהוב. מערבבים מידי פעם. כשהבצל נעשה זהוב מוסיפים את הפטריות הקצוצות, מערבבים, מבשלים 3 דקות ומוסיפים 1 כפית גדושה אבקת מרק פטריות, רבע כפית פלפל שחור, כפית מלח, מערבבים היטב ומבשלים כעשר דקות. מכבים להבה כשרואים שהפטריות שינו את צבען והפרישו המון נוזלים. מניחים בצד לצינון.
  4. סוחטים את הפטריות מהנוזלים בעזרת הידיים ומעבירים לקערה, מועכים את תפוחי האדמה לפירה ומוסיפים לקערה. מוסיפים כפית מלח נוספת, מערבבים היטב ומניחים בצד. (לפני שאתם מוסיפים את כפית המלח הנוספת תטעמו, אם חסרה לכם פחות מליחות תוסיפו רק חצי כפית).
  5. מדליקים תנור ל – 200 מעלות חום ומתחילים ליצור את המאפים. ניתן להכין את המאפים כמניפות, כאגרולים אפויים או כשושנים. ליצירת המניפות מניחים על הפילו לרוחבו, על משטח עבודה ולצידו קערית ובה רבע כוס שמן. מברישים את העלה בשמן דוחפים ומכווצים את העלה רחוק מגופכם עד שמתקבלת מניפה ארוכה, מקפלים את המניפה ל – 2, בקצה הפתוח של המניפה מניחים כף גדושה מלית ומגלגלים לכיוון החלק הצר, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומשמנים בשמן את המניפה. כך עם כל המניפות (נא צפו בסרטון ההדרכה).
  6. מכניסים את התבנית לשלב האמצעי של התנור ואופים כחצי שעה / עד שהמאפים זהובים.
שפה: עברית ::: 323
עוד ווידאו
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע