קובה בורגול מטוגנת מתכון סורי חאלבי
קובה בורגול מטוגנת של סבתא יפה כולל אופציה צמחונית
המילוי :
תבלינים :
אופן הכנת המילוי :
מומלץ להכין את המילוי יום קודם.
אופציה צמחונית:
הבצק :
ליצור ביד מעין "כוס" בתנועות של יצירת גומה עמוקה, ועם האצבע לדקק את הדפנות, למלא במילוי לסגור ולעצב הצורה.
להניח על משטח עטוף בניילון, שיהיה אפשר להכניס להקפאה, מבלי שיגעו זה בזה.
רק אחרי שיקפאו היטב, לאחר 24 שעות, אפשר יהיה להכניס את כולם לשקית ביחד.
להפשיר רק לכ- 10 דקות, חשוב שלא יהיה רך. לטגן בשמן עמוק, עד לקבלת צבע חום יפה ולהניח על נייר סופג.
להגיש עם טחינה.
המילוי :
- 1 ק"ג בשר טחון (צלעות מס' 2)
- 1.5-2 ק"ג בצל יבש – קצוץ
תבלינים :
- כף בהרט של קובה
- פלפל שחור ומלח
- כוס צנוברים קלויים באופן קל
אופן הכנת המילוי :
מומלץ להכין את המילוי יום קודם.
- סיר גדול, לטגן בשמן בנדיבות את הבצל הקצוץ, עד להזהבה.
- להניח את הבצל המטוגן על מסננת כדי להגיר את השמן העודף אותו יש להחזיר לסיר .
- להוסיף לסיר את הבשר הטחון לצלות ואדות בלי שום תוספת, עד שמשנה את צבעו לבהיר והמים שבו מתאדים.
- להוסיף עליו את הבצל המטוגן ומסונן לערבב, להוסיף תבלינים, צנוברים.
- להמשיך לערבב על להבה נמוכה עוד דקות ארוכות, למיזוג הטעמים ולקרר היטב.
אופציה צמחונית:
- 4 סלסילות קטנות פטריות קצוצות בינוני
- 4 בצל יבש גדול קצוץ
- לטגן בשמן את הבצל בחום בינוני עד שמזהיב, להוסיף תבלינים כף בהרט, מלח ופלפל לפי הטעם להוסיף את הפטריות ולהמשיך לערבב עד שאין נוזלים כמה דקות.
- להוסיף 100 גר' צנוברים קלויים קלות (לערבב כל הזמן זה נשרף מהר)
- 4 כפות אגוזי מלך קצוצים קטן
- לערבב ולהניח על מסננת לניקוז הנוזלים המיותרים.
- לקרר.
הבצק :
- 1 ק"ג בורגול
- 2 כוסות קמח
- כפית שטוחה כורכום
- כף מלח
- מים, כמה שנכנס, מנסיון בין 5- 6 כוסות, להוסיף כל פעם כוס, וללוש היטב, כשהבצק מתקשה להוסיף מים ולא להפסיק ללוש, לתת לבצק לנוח כשהוא מכוסה במגבת רטובה, צמוד לבצק שלא יתייבש, למנוחה של כ-15-20 דקות.
ליצור ביד מעין "כוס" בתנועות של יצירת גומה עמוקה, ועם האצבע לדקק את הדפנות, למלא במילוי לסגור ולעצב הצורה.
להניח על משטח עטוף בניילון, שיהיה אפשר להכניס להקפאה, מבלי שיגעו זה בזה.
רק אחרי שיקפאו היטב, לאחר 24 שעות, אפשר יהיה להכניס את כולם לשקית ביחד.
להפשיר רק לכ- 10 דקות, חשוב שלא יהיה רך. לטגן בשמן עמוק, עד לקבלת צבע חום יפה ולהניח על נייר סופג.
להגיש עם טחינה.
שפה: עברית ::: 947
עוד ווידאו
- עוגת גבינה ושוקולד ללא אפייה
מתכון לעוגת גבינה ושוקולד ללא אפייה וללא שימוש בג&
- קובה בורגול מטוגנת מתכון סורי חאלבי
קובה בורגול מטוגנת של סבתא יפה כולל אופציה צמחונית
- עוף בגריל ב-60 שניות
בואו לראות ב-60 שניות איך עושים עוף בגריל עסיסי, ע
- הכנת עוגת בסקויטים , טעים ופשוט
כדאי מאוד לטבול את הביסקוויטים בחלב או ליקר כלשהו
- מצה בריי טעימה בטעם פיצה
מטבח בקלי קלות- ליהי קרויץ מתכון; לקחת 7 מצו
- אוזני המן במלית שזיפים של מיקי שמו
- אמנות: אלופי פס הייצור השכונתי
אמנות: ראו איך הם מכינים מזון כשהתורים צפופים
- תשע דרכים לקישוט עוגות
להכנת עוגות חגיגיות וליום הולדת, כאלה שמרשימות מאו
- לביבות תירס וגבינה
מרכיבים: 1/2 1 כוס קמח 2 כפות גדושות גרעיני תירס
- מילפיי אקספרס
בואו לגלות איך מכינים את הקינוח הכי חגיגי על
קטגוריות
תגובות אחרונות
486630 גולשים כעת באתר
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- רוטב עגבניות [אבי מ.] - רוטב עגבניות בסיסי.
- באגטינות (לחמניות באגט) [אבי מ.] -
- Fritata (חביתה) תפו"א [אבי מ.] -
- קציצות סבתא עם רוטב חזרת [אבי מ.] - קציצות בשר בסיגנון מענין.
- קבב טוניסאי אסלי [מירי 1] - קבב לצלייה על האש
- פונדנט שוקולד [אבי מ.] -
- בצק לפיצה [SARIT] - מבצק רך במיוחד