Pesto
תפריט
ג', 03 דצמ 2024, 22:56
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

קובה בורגול מטוגנת מתכון סורי חאלבי

קובה בורגול מטוגנת של סבתא יפה כולל אופציה צמחונית

המילוי :
  • 1 ק"ג בשר טחון (צלעות מס' 2)
  • 1.5-2 ק"ג בצל יבש – קצוץ
 
תבלינים :
  • כף בהרט של קובה
  • פלפל שחור ומלח
  • כוס צנוברים קלויים באופן קל
 
אופן הכנת המילוי :
מומלץ להכין את המילוי יום קודם.
  1. סיר גדול, לטגן בשמן בנדיבות את הבצל הקצוץ, עד להזהבה. 
  2. להניח את הבצל המטוגן על מסננת כדי להגיר את השמן העודף אותו יש להחזיר לסיר .
  3. להוסיף לסיר את הבשר הטחון לצלות ואדות בלי שום תוספת, עד שמשנה את צבעו לבהיר והמים שבו מתאדים.
  4. להוסיף עליו את הבצל המטוגן ומסונן לערבב, להוסיף תבלינים, צנוברים. 
  5. להמשיך לערבב על להבה נמוכה עוד דקות ארוכות, למיזוג הטעמים ולקרר היטב.

אופציה צמחונית:
  1. 4 סלסילות קטנות פטריות קצוצות בינוני
  2. 4 בצל יבש גדול קצוץ
  3. לטגן בשמן את הבצל בחום בינוני עד שמזהיב, להוסיף תבלינים כף בהרט, מלח ופלפל לפי הטעם להוסיף את הפטריות ולהמשיך לערבב עד שאין נוזלים כמה דקות.
  4. להוסיף 100 גר' צנוברים קלויים קלות (לערבב כל הזמן זה נשרף מהר)
  5. 4 כפות אגוזי מלך קצוצים קטן
  6. לערבב ולהניח על מסננת לניקוז הנוזלים המיותרים.
  7. לקרר.

הבצק :
  • 1 ק"ג בורגול
  • 2 כוסות קמח
  • כפית שטוחה כורכום
  • כף מלח
  • מים, כמה שנכנס,  מנסיון בין 5- 6 כוסות, להוסיף כל פעם כוס, וללוש היטב, כשהבצק מתקשה להוסיף מים ולא להפסיק ללוש, לתת לבצק לנוח כשהוא מכוסה במגבת רטובה, צמוד לבצק שלא יתייבש, למנוחה של כ-15-20 דקות.
לקרוץ בכל פעם כדור ושהבצק יהיה מכוסה כל הזמן העבודה במגבת רטובה.
ליצור ביד מעין "כוס" בתנועות של יצירת גומה עמוקה, ועם האצבע לדקק את הדפנות, למלא במילוי לסגור ולעצב הצורה.
 
להניח על משטח עטוף בניילון, שיהיה אפשר להכניס להקפאה, מבלי שיגעו זה בזה.
רק אחרי שיקפאו היטב, לאחר 24 שעות, אפשר יהיה להכניס את כולם לשקית ביחד.
 
להפשיר רק לכ- 10 דקות, חשוב שלא יהיה רך. לטגן בשמן עמוק, עד לקבלת צבע חום יפה ולהניח על נייר סופג.
להגיש עם טחינה. 
שפה: עברית ::: 947
עוד ווידאו
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר