Pesto
תפריט
ג', 13 מאי 2025, 12:31
110502 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מאפים במילוי קרם

בצק
  • 220 גרם קמח רגיל
  • 15 גרם סוכר
  • 3 גרם מלח
  • 4 גרם שמרים יבשים
  • 120 גרם חלב
  • 40 גרם ביצה
  • 25 גרם חמאה ללא מלח
קרם פטיסייאר
  • 30 גרם חלמון ביצה
  • 4 גרם סוכר
  • 12 גרם משחת וניל
  • 200 גרם קורנפלור
  • 10 גרם חלב חם
  • חמאה ללא מלח

תהליך הכנה
בצק
1. מוסיפים סוכר, מלח ושמרים לקערה המכילה קמח ומערבבים.
2. מוסיפים חלב חם (כ-40 מעלות) וביצים ולשים ביד כ-7 דקות.
3. מוסיפים חמאה בטמפרטורת החדר ולשים ביד כ-7 דקות.
4. שמים בקערה, מכסים בניילון נצמד ונותנים לבצק לתפוח עד להכפלת הנפח.

הכנת רפרפת
5. מוסיפים סוכר ומשחת/תמצית וניל לחלמון ומערבבים.
6. מוסיפים עמילן תירס ומערבבים למרקם חלק.
7. מוסיפים מעט חלב ומערבבים למרקם חלק, ואז מוסיפים את החלב הנותר ומערבבים.
8. מניחים על אש קטנה ומרתיחים עד להופעת בועות גדולות (ממשיכים לערבב)
9. מסירים מהאש, מוסיפים חמאה, מערבבים היטב ולאחר מכן מעבירים לקערה.
10. מכסים את החלק העליון בניילון נצמד היטב למניעת כניסת אוויר ומתקררים במקרר.

11. מסירים את הנפיחות מהבצק שתפח ומחלקים אותו ל-6 חלקים.
12. לאחר הכנת צורה עגולה מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה של כרבע שעה.
13. משחררים את הבצק, מעצבים אותו לצורה עגולה ואז מרדדים אותו כ-1/3 מהדרך בעזרת מערוך וחותכים אותו לפסים.
14. מגלגלים אותו לצורה עגולה כשהפסים בצד החיצוני ומניחים בתוך טבעת אפיה או תבנית מאפינס נמוכה.
15. מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה של כ-40 דקות.
16. מורחים חלב מלמעלה ואופים בתנור 170 מעלות כ-20 דקות.
17. מורחים חמאה מומסת מלמעלה להברקה ומוציאים מהתבנית.
18. מקציפים את קרם הקרם הצונן עד לקבלת מרקם חלק וממלאים שק זילוף.
19. יוצרים גומה בצד הלחם בעזרת מקלות אכילה כדי לפנות מקום לקרם וסוחטים את הקרם לתוך המאפה.
שפה: אחר ::: 356
עוד ווידאו
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר