Pesto
תפריט
ו', 28 מרץ 2025, 15:07
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פרק 20- עוגת דבש


2 תבניות אינגליש קייק או תבנית פלא\ קוגלהוף
השימוש הוא בכוס מידה של 250 מ"ל

מצרכים:
  • 3 ביצים גדולות (עדיף בטמפ' החדר)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס דבש
  • 1 כוס תה חמים (לא רותח) שעשוי מ-3 תיונים (או קפה מ-1 כף נס קפה)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית קינמון *
  • 1/4 כפית מלח

* למי שאוהב מתובלן מאוד אפשר להוסיף גם חצי כפית ג'ינג'ר טחון, רבע כפית ציפורן טחון ורבע כפית אגוז מוסקט טחון

אופן הכנה:
  1. לחמם תנור ל-160 מעלות.
  2. לרפד שתי תבניות אינגליש קייק בנייר אפייה (אם תבנית סיר פלא\קוגלהוף, לשמן ולצפות בסוכר או קמח)
  3. בקערה גדולה לטרוף את הביצים והסוכר עד שהסוכר נטמע היטב בביצים והתערובת טיפה תפוחה ובהירה.
  4. להוסיף את השמן והדבש ולערבב.
  5. להוסיף את התה תוך כדי עירבוב ולהוסיף תמצית ווניל. לערבב היטב.
  6. להוסיף את הקמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, קינמון ומלח. לערבב עד שהתערובת אחידה.
  7. לאפות ב-160 מעולות כ-45-50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  8. לתת לעוגה להצטנן לגמרי ולחץ אותה מהתבנית.

פייסבוק:
https://www.facebook.com/heninthekitchen/
שפה: עברית ::: 289
עוד ווידאו
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר