Pesto
תפריט
ו', 12 יול 2024, 19:38
110499 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

תפוחי אדמה ממולאים בגבינה

תפוחי אדמה ממולאים בגבינה נמסים בפה – ארוחת ערב מושלמת ומנה נהדרת לארוחה חלבית
  • 7 תפוחי אדמה שטופים
  • 2 כפות שמן זית
לתערובת הפירה:
  • קוביה קטנה של חמאה (20 גרם) (אפשר לשים שמן קנולה) (ממיסים במיקרו 30 שניות)
  • 1/4 כוס שמנת לבישול 15% (60 מ"ל)
  • 1 גביע שמנת חמוצה 9% או 15% (200 גרם)
  • 4 פרוסות מגורדות של גבינה צהובה.
  • כפית ורבע מלח
  • פלפל שחור
  • קמצוץ פפריקה מתוקה.

אופן ההכנה:
  1. שוטפים 7 תפוחי אדמה ושמים על תבנית עם נייר אפייה.
  2. משמנים את תפוחי האדמה בשמן זית ויוצרים חריצים עם מזלג.
  3. אופים בתנור 180 מעלות עד 200 מעלות – מצב טורבו – למשך שעה או עד שהם רכים. מעבירים מזלג ורואים אם תפוחי האדמה רכים מאוד.
  4. מקררים מעט (עדיין שיהיו חמים) , חוצים את תפוחי האדמה ברבע העליון ומוציאים משני החלקים את התפוח אדמה לתוך קערה (בעזרת מזלג או מה שנוח לכם).
  5. שמים את החלק העליון בתחתית של החלק הגדול של התפוח אדמה.
  6. מכינים את המילוי:
  7. מועכים את תפוחי האדמה לפירה (אפשר שיהיו גושים)
  8. מוסיפים את מרכיבי תערובת הפירה שבמתכון -אפשר לשים כל מה שבא לכם בתערובת!
  9. ממלאים את תפוחי האדמה
  10. ממיסים קוביה קטנה של חמאה במיקרו (30 שניות) ומברישים מעל תפוחי האדמה. (אפשר שמן)
  11. מפזרים מעט פפריקה מתוקה
  12. אופים בתנור במצב טורבו 190 מעלות למשך 20-30 דקות או עד שמזהיב.

אוכלים חם (או מחממים במיקרו אם מתקרר)
בתאבון אהובים!
מוזמנים לשתף אותי בתמונות שהכנתם באינסטגרם או בפייסבוק שלי (פינת האוכל של סיון)
שפה: עברית ::: 325
עוד ווידאו
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר