פלאן – קרם קרמל קלאסי
מתכון לפלאן או קרם קרמל קלאי - קינוח שמוכר בהרבה מדינות בעולם. קינוח קל להכנה שלא דורש זמן הכנה רב. קינוח מושלם לפסח (ללא קמח) או לכל אירוע אחר.
מתכון ל4 מנות גדולות
לקרמל:
- 1/2 כוס + 2 כפות (120 גרם) סוכר
- 2 כפות (30 מ\"ל) מים
- לקרם:
- 3 ביצים
- 2 כוסות (480 מ\"ל) חלב
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל160 מעלות.
- מכינים את הקרמל: בסיר גקטן, מבשלים את הסוכר ואת המים על גבי להבה בינונית, עד שנהפך קרמל זהוב-כהה. מיד יוצקים את הקרמל אל 4 כוסות הגשה ומניחים בצד.
- מכינים את הקרם: בסיר קטן מאחדים חלב וסוכר. מחממים את החלב עד שהסוכר נמס לחלוטין. לא להביא לרתיחה!
- בקערה חסינת חום טורפים את הביצים עם תמצית וניל. בהדרגה ותוך כדי ערבוב יוצקים פנימה את החלב החם. מסננים על מנת לוודא שאין גושי ביצים.
- יוצקים את הקרם אל כלי ההגשה (מעל שכבר הקרמל). יוצרים אמבטיית מים: מניחים את כלי ההגשה בתוך כלי עמוק וגדול ומעבירים לתנור. אל התבנית הגדולה יוצקים מים רותחים עד לחצי גובה של כלי ההגשה. חשוב לעשות את זה בזהרות כדי המים לא יפקעו בפלאן עצמו.
- אופים במשך 40-45 דקות, או עד שהקרם מזהיב. מוציאים מהתנור, נותנים להתקרר לטמפרטורת החדר, אחר כך מעבירים למקרר למשך שעתיים לפחות.
- לפני ההגשה עוברים אל קצוות כלי הגשה עם סכין, הופכים אל צלחת ומגישים קר!
הערות:
• במקום להכין את הפלאן ב-4 כלי הגשה, ניתן להכין גם בתבנית אחת עגולה של כ18 ס\"מ.
שפה: אחר ::: 439
עוד ווידאו
- כרוב שלם ממולא - מעדן מעורר התפעלות
להניח את הכרוב בקערת זכוכית ולעטוף בנילון נצמד לח
- חצ'פורי על מחבת
חצ'פורי . לחם גבינה גאורגי (גרויני) המפורסם. ה
- קליפות תפוח אדמה ממולאות
רעיון חמוד וטעים
- תפוחי אדמה מניפה אפויים בתנור עם תבלינים
מטבח בקלי קלות- ליהי קרויץ
- מרק ירקות ואורז
- עוגת גבינה אישית
השף ברק חורש מציג שלב אחר שלב איך להכין בקלות ובמה
- יצור בקלוואה
תהליך ההכנה של המעדן המזרחי במפען ממוכן
- 25 רעיונות גאוניים למטבח
- פודינג שוקולד עם קצפת
כוסות אישיות שקופות שקית זילוף צנתר כוכב
- כרוב שלם ממולא
דרך נפלאה להגשה וגם קל הכנה
קטגוריות
תגובות אחרונות
492610 גולשים כעת באתר
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פאי קרמל אגוזים ושוקולד [אבי מ.] -
- גולש הונגרי-הודי [אבי מ.] - מה שהופך את גרסת הגולש הזאת לגרסה הודית הוא השימוש בקרי
- מרובעי מרנג ופירות [אבי מ.] - קינוח מרנג ופירות ללא קרם
- ערמונים מסוכרים [אבי מ.] - ערמונים מסוכרים בסירופ.
- סירות תפוחי אדמה [אבי מ.] -
- איטריות אורז וירקות [אבי מ.] - מתכון קוראני.
- עוגת תותים וקצפת [אבי מ.] -