Pesto
תפריט
ד', 11 דצמ 2019, 05:10
110436 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מדוביק - עוגת דבש רוסית - Medovik

קינוח מושלם לראש השנה או לכל חובבי עוגות הדבש..
מדוביק (ברוסית: Медовик) היא עוגת שכבות סלביות ופופולארית במדינות ברית המועצות לשעבר. המרכיבים העיקריים הם דבש וחלב מרוכז/ריבת חלב.

הקינוח ידוע בזמן ההכנה הארוך שלו. כי העוגה מורכבת משכבות של מרקם ספוג עם מילוי שמנת/ריבת חלב ולעיתים קרובות מכוסה באגוזים או פירורים העשויים משאריות חיתוך השכבות.. בעוד שהשכבות הדקות מתקשות זמן קצר לאחר היציאה מהתנור, לחות המלית שוב מרככת אותה עם הזמן..

העוגה נוצרה במאה ה -19 באימפריה הרוסית על ידי שף צעיר שביקש להרשים את הקיסרית אליזבת אלכסייבנה, אשתו של אלכסנדר הראשון. הקיסרית אליזבת לא יכלה לסבול דבש, וכל מנה שנעשתה איתה הכעיסה אותה. אולם יום אחד קונדיטור צעיר במטבח הקיסרי לא ידע זאת ואפה עוגה חדשה עם דבש ושמנת חמוצה עבה. באופן מפתיע, ולא מודעת לתכולת הדבש, הקיסרית אליזבת התאהבה מייד בעוגה הטעימה.
דוביק זכה לפופולריות העזה שלו בתקופה הסובייטית. כיום ישנן וריאציות רבות של מדוביק: עם חלב מרוכז, קרם חמאה או רפרפת.


מצרכים:
לשכבות העוגה:

  • 100 גרם חמאה
  • 4 כפות (80 גרם) דבש
  • 1 כפית (5 גרם) סודה לשתייה
  • 450 גרם קמח
  • 3 ביצים
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר

לקרם שמנת חמוצה:
  • 520 גרם שמנת חמוצה
  • 1/2 כוס ריבת חלב
  • 1 כוס (240 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

הוראות הכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
2. בקערת זכוכית חסינת חום טורפים ביצים וסוכר. מוסיפים חמאה ודבש. מניחים את הקערה מעל סיר עם מים מבעבעים. מחממים עד שחמאה נמסה לחילוטין והסוכר נמס.
3. מורידים מהאש, מיד מווסיפים סודה לשתייה ומערבבים. בהדרגה מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שנוצר בצק. לשים את הבצק על גבי משטח מקומח קלות עד שנוצר בצק רך וחלק. 
4. מחלקים את הבצק ל8 חלקים שווים, מכל חלק יוצרים כדור. על גבי נייר אפייה מרדדים כל כדור לשכבה דקה  ככל הניתן. קורצים עיגול בקוטר 18 ס"מ. את שארית הבצק שומרים לשלב מאוחר יותר.
5. דוקרים את שכבת הבצק בעזרת מזלג. אופים במשך 7-8 דקות או עד להזהבה. ניתן גם לאפות 2 שכבות במקביל באותה תבנית. אופים את כל שכבות העוגה ונונתים להתקרר. לבסוף, אופים גם את שאריות הבצק ומניחים בצד.
6. מכינים את הקרם: בקערה גדולה שמים שמנת מתוקה, תמצית וניל ואבקת סוכר. מקצפים עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים את הקצפת אל השמנת החמוצה וריבת החלב עד לקבלת קרם חלק.
7. הרכבה: מניחים שכבת עוגה אחת, מעליה מורחים 3-4 כפות גדושות של קרם. מעל הקרם מניחים שכבת עוגה נוספת. כך חוזרים על הפעולה עם כל 8 השכבות. לבסוף מורחים את הקרם גם על החלק העליון של העוגה וההצדדים. 
8. מרסקים את שאריות הבצק האפויות לכדי פירורים. עוטפים את העוגה בפירורים.
9. מעבירים את העוגה למקרר למשך לילה שלם לפני ההגשה.


The Cooking Foodie - Israel
שפה: עברית ::: 147
עוד ווידאו
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר