פלאפל
רכיבים:
הוראות:
1. שמים את גרגרי החומוס בקערה גדולה מעליהם בערך 2-3 סנטימטרים של מים קרים. בואו להשרות לילה, ואז לשטוף ולנקז.
2. מכניסים גרגירי חומוס שטופים ומנקזים למעבד מזון, מוסיפים שיני שום, בצל, פטרוזיליה, כוסברה, סודה לשתיה ותבלינים. מעבדים עד לקבלת תערובת חלקה אך מתפוררת.
3. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים פירורי לחם ומערבבים עד לאיחוד. מכסים ושומרים במקרר לשעה.
4. מחממים שמן לחום של 180 מעלות צלזיוס.
5. מוציאים את תערובת הפלאפל מהמקרר ובעזרת צורות ידיים רטובות לכדורים בגודל 1 ס'מ.
6. מטגנים את הפלאפים בקבוצות, 4-6 בכל פעם. עד שחום זהוב ופריך, כ 3-4 דקות. מעבירים למגבת נייר.
7. מגישים כמו שהוא או בפיתה עם סלט ורוטב טחינה.
עוד מתכון מעולה מבית https://www.thecookingfoodie.com
- 2 כוסות (400 גרם) גרגירי חומוס מיובשים, אל תשתמשו בשימורים
- 1 בצל קטן
- 3-5 שיני שום
- 1/3 חבורה פטרוזיליה
- 1/2 חבורה כוסברה
- 4 כפות (30 גרם) פירורי לחם או קמח חומוס לגרסה ללא גלוטן
- 1¼ כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל
- כפית כמון
- כפית פפריקה
- 2 כפיות סודה לשתייה
- שמן לטיגון
- להגשה: פיתות, רוטב טחינה, סלט.
הוראות:
1. שמים את גרגרי החומוס בקערה גדולה מעליהם בערך 2-3 סנטימטרים של מים קרים. בואו להשרות לילה, ואז לשטוף ולנקז.
2. מכניסים גרגירי חומוס שטופים ומנקזים למעבד מזון, מוסיפים שיני שום, בצל, פטרוזיליה, כוסברה, סודה לשתיה ותבלינים. מעבדים עד לקבלת תערובת חלקה אך מתפוררת.
3. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים פירורי לחם ומערבבים עד לאיחוד. מכסים ושומרים במקרר לשעה.
4. מחממים שמן לחום של 180 מעלות צלזיוס.
5. מוציאים את תערובת הפלאפל מהמקרר ובעזרת צורות ידיים רטובות לכדורים בגודל 1 ס'מ.
6. מטגנים את הפלאפים בקבוצות, 4-6 בכל פעם. עד שחום זהוב ופריך, כ 3-4 דקות. מעבירים למגבת נייר.
7. מגישים כמו שהוא או בפיתה עם סלט ורוטב טחינה.
עוד מתכון מעולה מבית https://www.thecookingfoodie.com
שפה: אחר ::: 721
עוד ווידאו
- פטריות מתכון המבורגר פטריות
מאת רוני סופר
- הכנת כנאפה בייתית hit it!
השף ברק חורש מציג איך להכין כנאפה בבית. קטע זה הינ
- מפולי הקקאו עד לשוקולד
סיור לאורך כל התהליך בו נוצר שוקולד, מקטיף הפולים,
- צלעות עסיסיות
- מדריך להכנת פירה ב60 שניות
- בועז לומד לבשל - פרלינים
היום, השוקולייטר רואי גרשון מלמד את בועז כיצד להכי
- כיצד להכין 29 צורות פסטה
- דג טונה לשבת - מתכון לבישול - אבי לוי
דג טונה לשבת - מתכון לבישול - אבי לוי צילום ועריכ
- אלופי החיתוך
ראו אותם בפעולה...
- פוקצ'ה עגבניות מיובשות
קטגוריות
תגובות אחרונות
50 גולשים כעת באתר
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- שיפודי ירקות במשרה [אבי מ.] - קוביות ירקות במשרה קוראני לצליה על גריל.
- פארנסיפ וירקות מזוגגים בתנור [אבי מ.] - מתכון פארנסיפ וירקות מזוגגים בתנור של השף שלום שטרית.
- כדורי שפע [אירנצוק] - כדורי "בשר" צמחוניים
- אורז עם חזה עוף טחון - מיוחד וקל הכנה [אורזיגל] - מתובל בבהארט ונענע
- טרפלס קרמל [אבי מ.] -
- כבדי עוף ביין אדום, צנוברים ופטריות [tommf] - מנה קלאסית המוגשת על פירה תפוחי אדמה
- מרק פטריות בשמנת [אבי מ.] -