Pesto
תפריט
ד', 16 אוק 2019, 06:33
110434 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פלאפל

רכיבים:
  • 2 כוסות (400 גרם) גרגירי חומוס מיובשים, אל תשתמשו בשימורים
  • 1 בצל קטן
  • 3-5 שיני שום
  • 1/3 חבורה פטרוזיליה
  • 1/2 חבורה כוסברה
  • 4 כפות (30 גרם) פירורי לחם או קמח חומוס לגרסה ללא גלוטן
  • 1¼ כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל
  • כפית כמון
  • כפית פפריקה
  • 2 כפיות סודה לשתייה
  • שמן לטיגון
  • להגשה: פיתות, רוטב טחינה, סלט.

 הוראות:
1. שמים את גרגרי החומוס בקערה גדולה מעליהם בערך 2-3 סנטימטרים של מים קרים. בואו להשרות לילה, ואז לשטוף ולנקז.
2. מכניסים גרגירי חומוס שטופים ומנקזים למעבד מזון, מוסיפים שיני שום, בצל, פטרוזיליה, כוסברה, סודה לשתיה ותבלינים. מעבדים עד לקבלת תערובת חלקה אך מתפוררת.
3. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים פירורי לחם ומערבבים עד לאיחוד. מכסים ושומרים במקרר לשעה.
4. מחממים שמן לחום של 180 מעלות צלזיוס.
5. מוציאים את תערובת הפלאפל מהמקרר ובעזרת צורות ידיים רטובות לכדורים בגודל 1 ס'מ.
6. מטגנים את הפלאפים בקבוצות, 4-6 בכל פעם. עד שחום זהוב ופריך, כ 3-4 דקות. מעבירים למגבת נייר.
7. מגישים כמו שהוא או בפיתה עם סלט ורוטב טחינה.

עוד מתכון מעולה מבית https://www.thecookingfoodie.com
שפה: אחר ::: 104
עוד ווידאו
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר