Pesto
תפריט
א', 17 נוב 2019, 12:00
110435 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

המבורגר פטריות

מאת עדי סימן-טוב
המרכיבים
  • 1 בצל
  • 300 פטריות טריות מאיזה סוג שרוצים
  • 150 גרם סייטן טבעי
  • כוס שעועית מבושלת
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • ½ כוס פרורי לחם
  • כפית מלח
  • ½ כפית תערובת תבלינים לקציצות

אופן הכנה
  1. חותכים את הבצל והפטריות לרבעים ומטגנים במחבת עם מעט שמן זית לכ2-3 דקות.
  2. מערבלים את הסייטן במעבד המזון.
  3. מוסיפים למעבד את הפטריות והבצל המטוגנים, את השעועית ו-2 כפות טחינה, וקוצצים בפולסים, צריך לצאת מרקם קצוץ ולא חלק לגמרי.
  4. מוסיפים את פרורי הלחם, את המלח, ואת תערובת התבלינים לקציצות, ומערבלים עוד קצת,  צריך להיות רך ונוח ליצירת קציצה אבל לא נוזלי מידי, במידה ונוזלי אפשר להוסיף כף פרורי לחם.
  5. מניחים נייר אפייה בתבנית ומשמנים. יוצרים קציצות בצורת המבורגר, מברישים במעט שמן זית שלא יתייבשו.
  6. מכניסים את התבנית לתנור שחממנו מראש ל-180 מעלות. לאחר חצי שעה הופכים בזהירות רבה לעוד כ10 דקות.
שפה: עברית ::: 284
עוד ווידאו
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר