סלט שעועית גרוזיני מיוחד לחג
ננה שרייר (ננוצ'קה) במתכון חגיגי ומיוחד לסלט שעועית גרוזיני -צולם לפרויקט 'סימנים' לראש השנה- פרויקט על טעמים וזיכרונות לראש השנה של אתר בית אבי חי.
שפים מובילים מבשלים פרשנות אישית לסימני ראש השנה. לעוד מתכונים, סרטים וכתבות הכנסו לפרויקט סימנים באתר האינטרנט של בית אבי חי
http://musaf.bac.org.il/project/symnym
שנה טובה!
המתכון המלא:
סלט שעועית גרוזיני
רכיבים:
1/2 ק"ג שעועית אדומה
1 בצל אדום בינוני
כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח אטלנטי
כפית מלח גרוזיני
1/3 כוס חומץ או לימון
1/3 כוס שמן תירס
צרור כוסברה
כוס אגוזי מלך
שיני שום - 1 או 2 לפי הטעם
אופן הכנה:
1. משרים את השעועית 12-24 שעות , רצוי להחליף את המים פעם אחת במהלך ההשרייה
2. מבשלים את השעועית עד שהיא מתרככת אבל עדיין נגיסה ולא ממרחית
3. פורסים את הבצל האדום לטבעות
4. קוצצים גס את השום
5. שוברים את אגוזי המלח לחתיכות קטנות כך שחלק מהם הופכים כמעט לאבקה ומוסיפים לקערה
5. מתבלים במלח אטלנטי, מלח גרוזיני ופלפל שחור
6. מוסיפים את השמן והחומץ
7. מערבבים את הכל יחד ומגישים
אפשר לבזוק עוד אגוזי מלך מעל הסלט בהגשה
לעוד מתכונים כנסו לפרויקט
http://musaf.bac.org.il/project/symnym
**צילום ועריכה פילטר הפקות
שפים מובילים מבשלים פרשנות אישית לסימני ראש השנה. לעוד מתכונים, סרטים וכתבות הכנסו לפרויקט סימנים באתר האינטרנט של בית אבי חי
http://musaf.bac.org.il/project/symnym
שנה טובה!
המתכון המלא:
סלט שעועית גרוזיני
רכיבים:
1/2 ק"ג שעועית אדומה
1 בצל אדום בינוני
כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח אטלנטי
כפית מלח גרוזיני
1/3 כוס חומץ או לימון
1/3 כוס שמן תירס
צרור כוסברה
כוס אגוזי מלך
שיני שום - 1 או 2 לפי הטעם
אופן הכנה:
1. משרים את השעועית 12-24 שעות , רצוי להחליף את המים פעם אחת במהלך ההשרייה
2. מבשלים את השעועית עד שהיא מתרככת אבל עדיין נגיסה ולא ממרחית
3. פורסים את הבצל האדום לטבעות
4. קוצצים גס את השום
5. שוברים את אגוזי המלח לחתיכות קטנות כך שחלק מהם הופכים כמעט לאבקה ומוסיפים לקערה
5. מתבלים במלח אטלנטי, מלח גרוזיני ופלפל שחור
6. מוסיפים את השמן והחומץ
7. מערבבים את הכל יחד ומגישים
אפשר לבזוק עוד אגוזי מלך מעל הסלט בהגשה
לעוד מתכונים כנסו לפרויקט
http://musaf.bac.org.il/project/symnym
**צילום ועריכה פילטר הפקות
שפה: עברית ::: 1957
עוד ווידאו
- קרקרים שיפון בקלי קלות
נחטפים במהירות מרכיבים: 100 גרם קמח שיפון 100
- תבנית אפיה מסיליקון
כיצד לשמור ולטפל בהן
- מתכון להכנת כנאפה בייתית ב-5 דקות
השף ברק חורש מציג איך להכין כנאפה בבית
- עוגת גבינה קפה ושוקולד ללא אפייה
קינוח מיוחד לחובבי הקפה והשוקולד. עוגת גבינה שמשלב
- עוגת גבינה מנצחת לשבועות
איילת הירשמן מראה לנו, צעד אחרי צעד, איך להכין את
- חידוד סכינים
- פאי תפוחים אמריקאי
סודות מתוקים - הקונדיטורית קרין גורן מכינה מתכוני
- קרפלך
מתכון קל לקרפלך המזוהה עם ראש השנה ויום כיפור
- בראוניז כשרות לפסח
מתברר שאפשר
- צ'אפאטי
לחם הודי שטוח
קטגוריות
תגובות אחרונות
71610 גולשים כעת באתר
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- סלט גזר וקישואים עם שומשום [אבי מ.] - באדיבות קיבוצי חבל מעון, מגדלי ומשווקי גזר "דוד משה"
- Spanakopita מאפה תרד יווני [אבי מ.] -
- עוגות טורט תפוזים וקוקוס [david99] - עוגה קלה להכנה ומאוד טעימה
- בייגל [אבי מ.] -
- תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ותרד [אבי מ.] -
- אורז בסמטי עם קשיו ואפונה [אבי מ.] -
- רגל קרושה [אבי מ.] -