לזניה כשרה לפסח
לחומרים לתבנית בגודל- 25X30 ס"מ
8 יחידות מצה.
לרוטב עגבניות;
- 3 כפות שמן זית.
- 2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות קצרות.
- 1-2 שיני שום קצוצות (למי שרוצה).
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 5 עגבניות בינוניות קצוצות.
- 2 כפות גדושות רסק עגבניות.
- מלח ופלפל לפי הטעם.
- 2.5-3 כוסות מים. מסוננים.מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה
- 6 עלי בזיליקום טריים קצוצים. (או כפית אורגנו יבש).
------------------------------------------------------------------
על האש לשים סיר ובתוכו ליצוק את שמן הזית. להוסיף את הפלפלים ולטגן כ 3-4 דקות. להוסיף את השום לעוד כחצי דקה.תוך כדי ערבוב להוסיף פפריקה ולערבב כרבע דקה
. להוסיף את העגבניות
ולבחוש במשך כ-3 דקות. להוסיף את רסק העגבניות לערבב להוסיף את המים. ולערבב להוסיף- במלח ופלפל לפי הטעם. ולבשל במשך כ-5 דקות באש בינונית. לכבות ולהוסיף את עלי הבזיליקום או האורגנו. ולקרר מעט.
למילוי גבינות;
1 גביע קוטג
1 גביע גבינה לבנה.
2 כפות שמן זית,
1/4 כפית מלח,
קורט פלפל שחור.
---------------------------------
בקערה קטנה -לערבב הכל ביחד
350 גרם גבינה צהובה מגורדת-לפיזור בין ומעל השכבות.
אופן הרכבת הלזניה.
- לשמן את התבנית בשמן גם בסיס וגם דופן.
- ליצוק כ-4 כפות מהרוטב בבסיס.
- להניח שכבה מצות(מ-2 מצות) שתכסה את כל הרוטב לשבור מצות ולהתאים לגודל.
- ליצוק על המצות רבע מרוטב העגבניות ולמרוח על כל שטח המצה. ועל הרוטב לשים רבע מן תערובת הגבינה ולמרוח אותה על רוטב העגבניות. ולפזר רבע מכמות גבינה הצהובה. לכסות שוב במצות
- ושוב למרוח שליש מרוטב העגבניות ושליש ממילוי הגבינה. -ולפזר רבע מכמות הגבינה הצהובה.
- שוב לכסות במצות. ולמרוח חצי מכמות רוטב העגבניות וחצי מכמות מילוי הגבינה. ועל לפזר רבע מכמות הגבינה הצהובה.
- לשכבה האחרונה-לכסות שוב במצות למרוח על כל שטח המצות את רבע רוטב העגבניות שנותר למרוח את שאר הגבינה הלבנה-ולפזר את הגבינה הצהובה.
- לזלף קצת שמן זית.
- להכניס לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות חום בינוני. ולאפות כ-35-40 דקות.
שפה: עברית ::: 2665
עוד ווידאו
- מתכון לסופגניות מתוקות
סופגניות מתוקות לחנוכה, עם ריבה ושבבי קליפת תפוז ל
- חצילים מטוגנים
מטבח בקלי קלות- ליהי קרויץ
- איך מבשלים פתיתים
הכנת פתיתים כמו שצריך
- עוגת גבינה יפנית
ידועה בגובה שלה, והיא מהרוטטות שישנן
- ממתקי אגוזים ללא סוכר נוסף, ללא גלוטן וללא אפיה
להפוך אגוזים לממתקים טעימים ובריאים, קל להכנה תוך
- הכנת גלידה במהירות
כלים: שקית זיפלוק (שקית אטומה לאוכל) בגודל
- 100 טריקים לבישול מהטובים ביותר
- עגבניות - השימוש והשימור
עגבניה חשובה מאוד לבריאות.
- עוגת שוקולד ב 60 שניות
בואו לראות ב-60 שניות איך אופים עוגת שוקולד. השף ע
- פאי מראנג לימון
חומרים ל-2 פאי (18 סמ קוטר): עבור קראמבל:
קטגוריות
תגובות אחרונות
71720 גולשים כעת באתר
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- עוגת סילאן בחושה בניחוח קינמון [ראובן מ.] - באדיבות "חצר כנרת" סילאן טבעי, מעדני תמרים ורטבים
- קובה בורגול מטוגנת [אבי מ.] -
- דגים ברוטב פיקנטי [שפית בהתהוות] - דג ברוטב
- לביבות קמח תירס וגבינה ספרדיות [אבי מ.] -
- ארוחת אורז במחבת [אבי מ.] - ארוחה מוקפצת במחבת, יכולה לשמש גם כתוספת למנה עיקרת.
- עוגת ביסקוויטים [אורן בר] -
- כרוב סיני כבוש [אבי מ.] - פיקנטי