בצלים ממולאים
השף יוסי שטרית מכין תבשיל בצלים ממולאים בשר ואורז שאולי נראה מסובך להכין אבל שווה כל ביס
חומרים ל-4 מנות:
10 בצלים
למילוי:
1/2 ק"ג בשר טלה טחון גס (*רצוי להשתמש בבשר טלה טרי)
1 כוס אורז בסמטי מבושל למחצה
1 כף בהרט
1/2 כף מלח
1/2 כף פלפל שחור גרוס
1/2 כף נענע יבשה
4 שיני שום קצוצות
3 בצלים טחונים במעבד מזון ומסוננים
1 חופן פטרוזיליה קצוצה
לרוטב:
8 שזיפים שחורים יבשים שלמים מגולענים
1 כרישה לבנה פרוסה דק
1/2 כוס שמן זית
ציר עוף
מלח, פלפל
10 שיני שום שלמות
1/2 כוס רכז רימונים
אופן הכנה:
1. בסיר עם מים רותחים מבשלים את האורז במשך 5 דקות ומסננים.
2. הכנת המילוי: בקערה, מערבבים יחד את כל מרכיבי המילוי ובסוף מוסיפים לתערובת גם את האורז המבושל למחצה.
3. חולטים את הבצלים במים במשך 35 דקות ומקררים אותם.
4. מקלפים את שכבות הבצל בעדינות.
5. ממלאים כל "עלה" בצל בתערובת הבשר והאורז, מגלגלים ומניחים בצד.
6. הכנת הרוטב: בסיר רחב מאדים את הכרישה עם מעט שמן זית עד לריכוך. מוסיפים את שיני השום, השזיפים, מסדרים את הבצלים, מפזרים את רכז הרימונים ומוזגים מעל הכל את ציר העוף.
7. מכסים את הסיר ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה ולאחר מכן מבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות ומגישים.
חומרים ל-4 מנות:
10 בצלים
למילוי:
1/2 ק"ג בשר טלה טחון גס (*רצוי להשתמש בבשר טלה טרי)
1 כוס אורז בסמטי מבושל למחצה
1 כף בהרט
1/2 כף מלח
1/2 כף פלפל שחור גרוס
1/2 כף נענע יבשה
4 שיני שום קצוצות
3 בצלים טחונים במעבד מזון ומסוננים
1 חופן פטרוזיליה קצוצה
לרוטב:
8 שזיפים שחורים יבשים שלמים מגולענים
1 כרישה לבנה פרוסה דק
1/2 כוס שמן זית
ציר עוף
מלח, פלפל
10 שיני שום שלמות
1/2 כוס רכז רימונים
אופן הכנה:
1. בסיר עם מים רותחים מבשלים את האורז במשך 5 דקות ומסננים.
2. הכנת המילוי: בקערה, מערבבים יחד את כל מרכיבי המילוי ובסוף מוסיפים לתערובת גם את האורז המבושל למחצה.
3. חולטים את הבצלים במים במשך 35 דקות ומקררים אותם.
4. מקלפים את שכבות הבצל בעדינות.
5. ממלאים כל "עלה" בצל בתערובת הבשר והאורז, מגלגלים ומניחים בצד.
6. הכנת הרוטב: בסיר רחב מאדים את הכרישה עם מעט שמן זית עד לריכוך. מוסיפים את שיני השום, השזיפים, מסדרים את הבצלים, מפזרים את רכז הרימונים ומוזגים מעל הכל את ציר העוף.
7. מכסים את הסיר ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה ולאחר מכן מבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות ומגישים.
שפה: עברית ::: 2209
עוד ווידאו
- רוטב ריחן
ארומתי ומעשיר
- עוגיות טחינה
מתכון עוגיות קטנות בטעם נפלא של שומשום עם ערכים תז
- קציצות בשר ובמיה
דרגת קושי - בינוני זמן הכנה – 90 דקות מספר
- סלט שעועית גרוזיני מיוחד לחג
ננה שרייר (ננוצ'קה) במתכון חגיגי ומיוחד לסלט ש
- פירושקי עם פירה ובצל מטוגן
יאממיי פירושקי עם פירה והמון בצל מטוגן. בד&
- סמסה אוזבקית - מאפה יפייפה
כיסונים ממולאים אפויים בתנור
- פאי תפוחי עץ
וידאו מוצלח המציג את כל המרכיבים וכיצד כולם מעובדי
- חמאה מזוככת - גאי
כיצד להכין חמאה מזוככת, או מה שמכונה גהי (חמאה הוד
- המבורגר פטריות
מאת עדי סימן-טוב המרכיבים 1 בצל 300 פט
- הכנת פיתות
עמרי ואייל מכינים פיתות באחד מהחדרים של המכינה בבי
קטגוריות
תגובות אחרונות
550 גולשים כעת באתר
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- פלן מייפל [אבי מ.] -
- עוגת מרג'ולן בטעם תות שדה [אבי מ.] - עוגה קלאסית מהמטבח הצרפתי
- מרק שורשים חורפי [tommf] - כמה קל כמה טעים ובריא
- פרח בצל [ראובן מ.] - ראש בצל מטוגן מעוצב כפרח, נאה כמנה ראשונה
- עוגיות ג'ינג'ר [אבי מ.] - מתכון של אליס ווטרס שף/בעלים מסעדת Chez Panisse קליפורניה.
- עוגת תפוחים עסיסית [איווט] -
- עוגיות שוקולד צ'יפס [אבי מ.] -