בצלים ממולאים
השף יוסי שטרית מכין תבשיל בצלים ממולאים בשר ואורז שאולי נראה מסובך להכין אבל שווה כל ביס
חומרים ל-4 מנות:
10 בצלים
למילוי:
1/2 ק"ג בשר טלה טחון גס (*רצוי להשתמש בבשר טלה טרי)
1 כוס אורז בסמטי מבושל למחצה
1 כף בהרט
1/2 כף מלח
1/2 כף פלפל שחור גרוס
1/2 כף נענע יבשה
4 שיני שום קצוצות
3 בצלים טחונים במעבד מזון ומסוננים
1 חופן פטרוזיליה קצוצה
לרוטב:
8 שזיפים שחורים יבשים שלמים מגולענים
1 כרישה לבנה פרוסה דק
1/2 כוס שמן זית
ציר עוף
מלח, פלפל
10 שיני שום שלמות
1/2 כוס רכז רימונים
אופן הכנה:
1. בסיר עם מים רותחים מבשלים את האורז במשך 5 דקות ומסננים.
2. הכנת המילוי: בקערה, מערבבים יחד את כל מרכיבי המילוי ובסוף מוסיפים לתערובת גם את האורז המבושל למחצה.
3. חולטים את הבצלים במים במשך 35 דקות ומקררים אותם.
4. מקלפים את שכבות הבצל בעדינות.
5. ממלאים כל "עלה" בצל בתערובת הבשר והאורז, מגלגלים ומניחים בצד.
6. הכנת הרוטב: בסיר רחב מאדים את הכרישה עם מעט שמן זית עד לריכוך. מוסיפים את שיני השום, השזיפים, מסדרים את הבצלים, מפזרים את רכז הרימונים ומוזגים מעל הכל את ציר העוף.
7. מכסים את הסיר ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה ולאחר מכן מבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות ומגישים.
חומרים ל-4 מנות:
10 בצלים
למילוי:
1/2 ק"ג בשר טלה טחון גס (*רצוי להשתמש בבשר טלה טרי)
1 כוס אורז בסמטי מבושל למחצה
1 כף בהרט
1/2 כף מלח
1/2 כף פלפל שחור גרוס
1/2 כף נענע יבשה
4 שיני שום קצוצות
3 בצלים טחונים במעבד מזון ומסוננים
1 חופן פטרוזיליה קצוצה
לרוטב:
8 שזיפים שחורים יבשים שלמים מגולענים
1 כרישה לבנה פרוסה דק
1/2 כוס שמן זית
ציר עוף
מלח, פלפל
10 שיני שום שלמות
1/2 כוס רכז רימונים
אופן הכנה:
1. בסיר עם מים רותחים מבשלים את האורז במשך 5 דקות ומסננים.
2. הכנת המילוי: בקערה, מערבבים יחד את כל מרכיבי המילוי ובסוף מוסיפים לתערובת גם את האורז המבושל למחצה.
3. חולטים את הבצלים במים במשך 35 דקות ומקררים אותם.
4. מקלפים את שכבות הבצל בעדינות.
5. ממלאים כל "עלה" בצל בתערובת הבשר והאורז, מגלגלים ומניחים בצד.
6. הכנת הרוטב: בסיר רחב מאדים את הכרישה עם מעט שמן זית עד לריכוך. מוסיפים את שיני השום, השזיפים, מסדרים את הבצלים, מפזרים את רכז הרימונים ומוזגים מעל הכל את ציר העוף.
7. מכסים את הסיר ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה ולאחר מכן מבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות ומגישים.
שפה: עברית ::: 3112
עוד ווידאו
- תפוחי אדמה ממולאים בגבינה
תפוחי אדמה ממולאים בגבינה נמסים בפה – ארוחת
- טבעות בצל
- עגבניות במילוי כוסמין או בורגול
אורלי פלאי ברונשטיין מלמדת איך מכינים עגבניות ממול
- עוגיות שוקולד-צ'יפס
- מניפות פילו במילוי פטריות ותפוחי אדמה
מניפות פילו מדהימות במילוי תפוחי אדמה ופטריות. מטר
- חציל אפוי קריספי
אפשר לזכות בטעם המענג גם ללא טיגון. המתכון:
- 23 טריקים למטבח כדי להאיץ את שגרת הבישול
- חזה עוף בתנור על עגבניות שרי צלויות
מאת השף צ'רלי פדידה, מתכון של חברת "ליימ
- קציצות בשר ברוטב עגבניות
לקציצות: 600 גרם בשר בקר טחון 1 בצל 1/3 צר
- 30 טריקים מדהימים למטבח
קטגוריות
תגובות אחרונות
650290 גולשים כעת באתר
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- חצילים ועגבניות [חנהל'ה] - מומלץ בחום - כל-כך פשוט וטעים-טעים...
- טפנד - ממרח זיתים שחורים [אבי מ.] - למריחה על פרוסות לחם קלוי או כמרכיב בממרחים אחרים
- מאפה ברוקולי פיקנטי [אבי מ.] -
- כדורי ביסקויט רום ואגוזים [אבי מ.] - חטיף מתוק קל הכנה, אהוב במיוחד על ילדים.
- קבב רומני אמיתי [אברמוביץ] - מתכון מ-1912
- פשטידת ברוקולי [תמר החמודה] - פרווה
- שוקי עוף בקוקי עם ירקות [רגבקוק] - שוקי עוף