פנה קוטה יוגורט פסיפלורה
קינוח קייצי מרענן.

10 מנות
הכנה וקירור

קושי: מתקדם
» קינוחים» או ארוחה קלה
מרכיבים
400 גר' יוגורט בטמפרטורת החדר
500 גר' שמנת מתוקה
100 גר' סוכר
14 גר' אבקת ג'לטין
1/4 כוס מים
1/2 כוס מחית פסילפלורה
דרך הכנה
- מעבירים את מחית הפסיפלורה דרך מסננת, מערבבים בכדי לשחר את הגרעינים מהנוזלים, מניחים את הנוזל המסונן בצד.
- בקערה קטנה מערבבים את הג'לטין עם 1/2 כוס מים פושרים, מניחים ל-5 דקות לתפיחה וספיגת המים, מחממים במיקרוגל או בסיר כפול על מים חמים להמסה מושלמת, מניחים בצד לצינון.
- בסיר בינוני, מחממים את השמנת עם הסוכר עד לפני רתיחה, מסירים מהאש ובוחשים פנימה את תערובת הג'לטין, מחזירים לחימום נוסף ומערבבים היטב עד להמסת הג'לטין בשמנת, מסירים מהאש ומוסיפים את היוגורט לאט ובבחישה מתמדת.
- מוסיפים את נוזל מחית הפסיפלורה ומערבבים, ניתן להוסיף מעט גרעיני פסיפלורה מסינון המחית לתערובת.
- יוצקים את התערובת לתבניות אישיות או תבנית שקעים סיליקון, מעבירים למקרר להתייצבות של 4 שעות לפחות.
- הופכים על צלחת הגשה ומגישים עם מעט מחית פסיפלורה נוספת כקישוט או פירות טריים פרוסים.
הערות
- מספר המנות יכול להשתנות בהתאם לגודל התבניות שבשימוש.
- כמות הסוכר ניתנת לשינוי לפי הטעם וניתן להשתמש גם בממתיק מלאכותי עמיד בחום ורצוי להשתמש בסטיביה שהיא תחליף סוכר טבעי.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- מרובעי שוקולד וקוקוס [אבי מ.] - שתי שכבות בטעם שוקולד ובינהן שכבת קוקוס, ניתן להכין בתבנית מלבנית או עגולה, לא רק לפסח.
- מקרוני עם גבינה [אבי מ.] - מאכל פופולרי וקל להכנה, שילוב של פסטה וגבינה צהובה.
- פילה דג סול בציפוי פריך [חנהל'ה] - כמה פשוט ככה נפלא
- חזה עוף ממולא [אבי מ.] - מתכון מותאם לפסח.
- פחזניות [אבי מ.] - פחזניות מתוקות במלית קרם.
- עוגת גבינה נימוחה [אבי מ.] - עוגה גבינה ללא תחתית
- טירמיסו [אבי מ.] - המתכון המקורי