Pesto
תפריט
א', 20 ספט 2020, 20:04
110456 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מרובעי שזיפים במלית גבינה

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 4032   

מרובעי שזיפים במלית גבינה
21 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
 
מרכיבים
לתחתית:
1/2 1 כוסות קמח
1/2 1 כפיות אבקת אפיה
1/3 כוס סוכר
100 גר' חמאה קרה
1 ביצה טרופה קלות
למלית:
50 גר' חמאה רכה
1/3 כוס סוכר
1 כף קורנפלור
2 כפות חלב
250 גר' גבינת ריקוטה
1 ביצה
2 כפיות מיץ לימון
1 קג' שזיפים כהים מגולענים וחצויים
לציפוי:
30 גר' חמאה מומסת
2 כפות סוכר
1/4 כפית קינמון
שקדים פרוסים
דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-170°, תבנית 22X33 מרופדת בנייר אפיה.
  2. מערבבים את הקמח, אבקת האפיה, החמאה והסוכר עד לקבלת בצק פירורי, מוסיפים את הביצה ומערבבים לבצק,
  3. משטחים את הבצק בתחתית התבנית ומעט על הדפנות.
  4. מערבבים את כל חומרי המלית לפי הסדר לתערובת חלקה ללא גושים, יוצקים על הבצק בתבנית.
  5. מגלענים את השיזיפים, חותכים לשישיות.
  6. מסדרים את חצאי השזיפים בצפיפות מעל הגבינה, צד הקליפה כלפי מטה.
  7. אופים כ-30 דקות או עד השחמה, מוציאים ומצננים.
  8. מורחים את החמאה מעל ומפזרים את הסוכר והקינמון, מקשטים בשקדים פרוסים.
הערות
  • רצוי להשתמש בשזיפי "שגיב" או כל שזיף כהה מתוק בשל.
  • ניתן להחליף את גבינת הריקוטה בגבינת קוטג', לעבד מעט במעבד מזון לתערובת עדינה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ההבדל הוא במרקם, בכמות המלח ובכמות המים, אפשר להחליף גבינת ריקוטה בגבינת 9% מסוננת.
מרובעי שזיפים במלית גבינה By , 2005-07-23T21:07:02+03:00 מרובעי שזיפים במלית גבינה Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 21 Tags: none Ingredients: - לתחתית: 1/2 1 כוסות קמח 1/2 1 כפיות אבקת אפיה 1/3 כוס סוכר 100 גר' חמאה קרה 1 ביצה טרופה קלות למלית: 50 גר' חמאה רכה1/... Instructions: מחממים את התנור ל-170°, תבנית 22X33 מרופדת בנייר אפיה. מערבבים את הקמח, אבקת האפיה, החמאה והסוכר עד לקבלת בצק פירורי, מוסיפים את הביצה ומערבבים לבצק,משטחים את הבצק בתחתית התב...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר