Pesto
תפריט
ג', 03 דצמ 2024, 22:34
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פיצה

לפיצה אחת גדולה בגודל תבנית תנור או 2 פיצות גדולות רגילות.

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 38454   

פיצה
16 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עיקריות» או ארוחה קלה
ציון גולשים: 9.9
[19 מדרגים]
 
מרכיבים

1/2 3 כוסות קמח
1 כף  שמרים יבשים או 25 גר' שמרים טריים
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
1/3 1 כוסות מים פושרים
2 כפות שמן זית או שמן רגיל

דרך הכנה
  1. ממיסים את השמרים ב-1/3 כוס מים פושרים מכמות המים הכללית וכפית סוכר, מניחים לתסיסה של 8 דקות. 
  2. מכניסים את הקמח לקערה ויוצרים גומה, מוסיפים את השמרים ויתרת הנוזלים ומתחילים לערבב, מוסיפים את המלח והשמן ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד, להוציא וללוש 5 דקות על משטח מקומח או ללוש בקערה המיקסר עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
  3. להניח לתפיחה בקערה מכוסה במגבת עד להכפלת הנפח.
  4. להוציא וללוש ידנית עוד כדקה על משטח מקומח מעט, להניח למנוחה של 10 דקות מכוסה במגבת.
  5. לרדד ולמתוח לגודל הרצוי, יש להשאיר את השוליים עבים יותר מאשר המרכז כדי שתוכן הפיצה לא יגלוש.
  6. לחמם את התנור לחום הגבוה ביותר 200°-250°.
  7. להניח בתבנית אפיה משומנת או על נייר אפיה מקומח מעט בתבנית או להחליק את הפיצה עם הנייר על תבנית תנור הפוכה או אבן אפיה שחוממה בתנור לחום הגבוה (השיטה המועדפת) האפיה בשלב האמצעי של התנור.
  8. לפני ההכנסה לאפיה לפזר על הבצק את המילוי הרצוי ולהכניס לתנור ולאפות עד  שהשוליים משחימים.


רוטב עגבניות בסיסי לפיצה

1 בצל קצוץ דק
3 כפות שמן (רצוי שמן זית)
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית בזיליקום יבש או אורגנו
5 כפות רסק עגבניות או עגבניות כתושות
1/2 כפית סוכר
מלח
פלפל
1 כוס מים חמים

לטגן את הבצל בשמן עד להזהבה קלה, להוסיף את השום ולטגן קלות, להוסיף את שאר החומרים ולהוסיף את המים החמים, לבשל עד שהרוטב מסמיך, לבדוק תיבול מלח ופלפל, לצנן.

גיוונים למילוי הפיצה

  • רוטב עגבניות, גבינת מוצרלה פרוסה, זיתים, וטבעות בצל.
  • רוטב עגבניות, טונה, גבינה צהובה מגורדת, צלפים.
  • פרוסות עגבניה טריות, פרוסות בצל, זיתים שחורים מגולענים ומוצרלה.
  • רוטב עגבניות, פטריות פרוסות, גבינה צהובה מגורדת, פרוסות אנשובי.
  • רוטב עגבניות, גבינה צהובה, פרוסות נקניק סלמי,
  • רוטב עגבניות, פרוסות פלפלים קלויות. פטריות פרוסות וגבינת מוצרלה.
  • רוטב עגבניות, פרוסות חצילים מטוגנות, גבינה צהובה מגורדת, צלפים.
  • פרוסות עגבניות טריות, פרוסות בצל, גבינה בולגרית, גבינה צהובה.
  • רוטב עגבניות, נתחי חזה עוף. טבעות בצל, גבינת מוצרלה.
  • למרוח שמן זית, חזה אווז פרוס דק, פטריות פרוסות, גבינה צהובה.
  • למרוח שמן זית, ליצור גומות באצבעות, לפזר שום כתוש, לפזר מלח.
  • למרוח שמן זית, לפזר עגבניות מיובשות, זיתים שחורים מגולענים.גבינה.
הערות
  • ניתן להכין מהבצק גם פיצות קטנות יותר.
  • ניתן להשתמש בשמרי "שמרית", 1/2 שקית לתערובת מעלה.
  • אין חובה להכין פיצה עגולה, ניתן לשטח את הבצק לגודל תבנית תנור או כל תבנית אחרת.
  • השיטה הטובה ביותר למי שאין להם אבן אפיה היא בשיטת התבנית ההפוכה כפי שצוינה, מכיניסים תבנית לתנור ומחממים לחום גבוה, מחליקים את הפיצה עם הנייר או ללא בעזרת לוח על התבנית הלוהטת, כך מקבלים אפיה אחידה ופיצה קריספית.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
99
הבצק מכוסה, עדיין לא בדקתי את המרקם.. במידה והוא יבש אז יש צורך לזרוק?
שאלה אחרונה, ברשותך, כאשר...»»
98
ראובן מ. (עורך)
בצק לפיצה רק משתבח במקרר. רק יש לבדוק שהוא ממשיך לתפוח מעט לאחר לישה ושלא התייבש בקירור אם לא היה מכוסה.
96
ראובן מ. (עורך)
לא אסון אם הבצק נלחץ בתפיחה. מדובר בגז המשתחרר שהיה כלוא. ניתן ללוש מעט ולתת לבצק להתפתח מחדש.
לגבי...»»
95
ראובן מ. (עורך)
קירור אם זה ליום, הקפאה מיידית אם לטווח ארוך יותר
94
הפיצות מוכנות ואני מעוניינת שיאכלו מחר. מה עדיף לעשות להקפיא אותן מוחר להפשריר בתנור, לשמור ביקרור או עדיף בחוץ?
93
הי ראובן ..תודה רבה על התשובה המהירה(-:
92
אם משתמשים בשמרים יבשים-אפשרי לוותר על סעיף 1?תודה
91
ראובן מ. (עורך)
הוא יהיה אפילו טעים יותר. אפשר גם להקפיא והלפשיר בעת הצורך בחוץ. תהליך הקירור אפילו מומלץ לבצק הזה
89
ראובן תודה רבה על התשובה מהירה ועל הטיפ החדש..
88
ראובן מ. (עורך)
יש לי חדשות טובות בשבילך: זה אפילו ישפר את איכות הבצק. שימי בקערה ועטפי עם ניילון. והכניס למקרר מיד לאחר לישה.
87
אני צריכה לצאת אחה"צ לשעתיים בערך וכשאחזור יהיה מאוחר להתחיל להכין בצק לפיצה. השאלה שלי היא אם אפשר להכין...»»
85
כמה זמן בערך להניח לתפיחה? וגם אני לא הבנתי את השיטה שכתבת "שיטת התבנית ההפוכה"
84
ראובן מ. (עורך)
אכן, לכאורה הסוכר משמש להם מזון, אך בריכוז גבוה הם עשויים להיפגע כאשר מדובר עדיין בשלב שאין בו נוזל חמים...»»
82
ראובן מ. (עורך)
שמרים אינסטנט או יבשים ניתן לערבב עם הקמח ישירות ולוותר על התהליך הראשוני של החייאתם.
יש לערבב את...»»
79
ראובן מ. (עורך)
אפשרי. פיצה אוהבת תנור בחום גבוה מאוד ולזמן אפיה קצר. 15-20 דקות לפיצה דקה.
ראוי לציין שהחום של...»»
78
האם אפשר לאפות בתנור בטורבו?
77
הי,אני חדשה באתר!
התרשמתי מהמתכון!!!אנסה אותו ומקוה לא להתאכזב!
עלי לציין שהפריע לי שהאתר לא...»»
76
ראובן מ. (עורך)
אני מכניס מיד למקרר, שם התפיחה מאוד איטית, ואם היא מסיבית יותר (תלוי בסוג הקמח וכמות השמרים והחום הראשוני),...»»
75
אם אני מכינה את הבצק ורוצה לאפות את הפיצה רק בעוד יום או יומיים. מה הכי כדאי לעשות, להתפיח התפחה ראשונה...»»
74
בצק מצוין ונוח לעבודה.הכנה מהירה ותוצאה טעימה!
73
ראובן מ. (עורך)
לא לגמרי. אפשר חצי מהכמות, וכנראה שתצטרכי מעט יותר נוזלים
72
אפשר להשתמש גם בקמח מלא?
71
ראובן מ. (עורך)
בשלבי התפיחה רצוןי להגן על הבצק מיובש, וזאת באמצעות שמון הצד החיצוני ושטח הקערה, או כיסוי במגבת לחה,...»»
68
הכנתי את הפיצה והיה טעים, אבל הבצק היה קצת דביק וקצת אלסטי (כמו גומי) מה הגורם?
יכול להיות ששמתי...»»
65
בצק מוצלח במיוחד , נהיה מתכון שבועי בבית
64
ציון 10
בצק מעולה,קל להכנה,אהוב במיוחד על ילדים!
63
ראובן מ. (עורך)
לכל אחד יש את הסימן הזה (ורק הוא רואה את זה ליד ההודעה שלו), והוא מאפשר לך למחוק את התגובה. כמו כן יש לחצן לעריכה.
62
ציון 10
הפיצה מעוללהההההההה!!!!!!!!
61
ציון 10
60
ציון 10
הפיצה מעוללללללללללה!!
59
ציון 10
פיצה מעולה בצק נהדר !
תודה.
58
מתכון מצויין ומדוייק ,הבצק יצא לי כמו פיצה מפיצרייה, פריך וקריספי.
תודה רבה.
57
ראובן מ. (עורך)
רשום לך בכותרת
55
ציון 9
פיצה נהדרת !!! מומלץ בחום
54
ראובן מ. (עורך)
בצק שמרים במהירות איטית יחסית, לרוב מ-0 ועד 2, תלוי בכמות הבצק (קמח+נוזלים מעובד) ובהמצלת היצרן.
51
הכנתי בצק שמרים לפני יומיים ושמתי במקרר את מה שנשאר לי. האם אפשר עדיין להשתמש בו?
50
ראובן מ. (עורך)
זה לא ענין של זמן, אלא בערך עד הכפלת הנפח. אפשר גם פחות. במזג אוויר חם מדובר בתפיחה תקינה תוך כ-20 דקות.
49
כמה זמן בערך צריך לחכות לתפיחת הבצק?
48
ראובן מ. (עורך)
טיפ: אפשר, ואפילו רצוי, כיוון שטעמו של הבצק משתבח בתפיחה איטית.
47
שאלה דחופה: האם אפשר להכין בצק בבוקר ולשים להתפחה במקרר עד הערב (ע"מ לחסוך זמן התפחה)?
46
תודה לך על המתכונים הנפלאים עד היום כל מתכון שהכנתי יצא פיצוץ והפיצה יצאה כמו במאפיה כל הכבוד...
45
ציון 10
אבי, תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים שלך...
אני בתחילת דרכי במטבח, ובינתיים לא איכזבתי אף אחד בזכותך... המון תודות!!!
43
ציון 10
המתכון מעולה , אני ממירה כוס קמח אחת לכוס קמח מלא והתוצאה מעולה !
תודה על המתכון הנפלא
42
שידרוגים: במקום גבינה צהובה רגילה או מוצרלה, אפשר לנסות להחליף בטל-העמק וטיפה פרמזן או גבינת עיזים אחרת....»»
41
ציון 10
אבי תודה על המתכון המעולה יצא מצוין אמשיך להמליץ עלייך לחברותיי .שוב תודה עפרה
40
פשוט אתר מצויין האים תוכל בבקשה להסביר לי בקצרה את תהליך היצור בפיצרייה והאים ניתן ליישם זאת בבית
39
כרמית פריד (מקצוענ/ית)
נשמע מעולה!!!
בכמה שמרים יבשים עליי להשתמש למתכון זה?
37
ציון 10
בקשר לפיצה מקמח מלא. הכנתי את אותו מתכון בדיוק רק עם קמח מלא והבצק יצא רך ומצויין.
36
ציון 10
35
ציון 10
hi avi
again something that everybody just loved it
thank u so much
keep going
34
ציון 10
שלום לכולם!
אכן מתכון "פצצה" - הזדעזעתי מן התגובה של אמונה, אנשים לא יכולים לטעות בדברים כאלה, עובדה...»»
33
ציון 10
בס"ד

המתכון נראה נהדר
אבל כשקראתי את מילויי הפיצה הזדעזעתי לגלות שיש בשר וחלב ביחד...»»
32
ציון 10
אבי הי, הכנתי את הפיצה, יצא מדהים, הבצק נוח מאוד לעבודה - אחלה מתכון - תודה.
31
ציון 10
אתר נהדר אני שמח שמצאתי אותו מתכונים מצוינים ועזרה מהירה למי שצריך המשך בעבודה הטובה :)
30
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בהחלט, בכל תחליף סוכר שמיועד לאפיה ובישול בחום גבוה.
29
האם ניתן להחליף את הסוכר בממתיק מלאכותי לאנשים שאסורה אליהם אכילת סוכר?
28
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אכן, להמיס במים פושרים.
27
האם צריך להמיס שמרים יבשים במים פושרים?
26
אבי מ. (מקצוענ/ית)
הפיצות שנמכרות ברובן נאפות בתנורים מיוחדים על אבן...

למרוח שכבת רוטב לא עבה על הבצק, לפזר את...»»
25
מלי58 (מנוסה)
אבי שלום,

מה אני יכולה לעשות כדי שהגבינה תראה כמו הפיצות שנמכרות.- כשאני מניחה את הרוטב עם...»»
24
הי, למי שרוצה מתכון לבצק עם קמח תופח:
1 שקית קטנה קמח אוסם תופח
3 אקטיביה (או 450 מ"ל...»»
22
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא אופים על מגש מעץ מכל סוג! לאפות ישירות על תבנית או אבן תנור.
21
יש לי מגש מעץ עגולה אם כדאי לשים עליה בצק פיצה ולאפות בתנור?עץ לא יישרף?אם בצק כזה דביק זה בסדר?
20
שלום אבי!
הכנתי את הפיצה והיא יצאה לי נפלא- יאללה אנשים להכין!!
המתכונים שלך פשוט משובחים...
תודה (: נורית
19
אבי מ. (מקצוענ/ית)
יהיה מתכון בקרוב.
18
קצת עזרה....מחפשת מתכון לפיצה מקמח תופח????
מישהו??? כזה שעושים למורעבים שאין להם סבלנות לחכות ....
17
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפית פיצות רגילות או מיני פיצות עד להשחמה בינונית.
16
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בהחלט, להפשיר לפני האפיה.

אפשר גם לאפות חצי אפיה ולהקפיא, להשלים אפיה ממש לפני הגשה.
15
והאם ניתן להכין את הפיצה עם הרוטב והגבינה ואז להקפיא

על מנת לחסוך בזמן לפני שאורחים מגיעים?
14
כמה זמן בערך צריך לאפות מיני פיצות ?

נעמי
13
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן להכין פיצה מבצק עלים אבל יש לאפות תחילה את הבצק חצי אפיה לפני הנחת המלית.
12
האם ניתן להכין את הבצק של הפיצה גם מבצק עלים?
11
אני בדרך כלל מורחת את המסגרת העבה במעט שמן זית.
10
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אין לי מושג במה מדובר אבל אבדוק.
9
שלום! יש לי שאלה בקשר לרוטב שהחנויות שמביאות את הפיצה מוסיפות זהו רוטב בצבע אדמדם ונראה לי שהוא מורכב...»»
7
מעוניין בפיצה דקה במיוחד דוגמת פינו או עגבניה והאם מומלץ להשתמש אך ורק בעגבניות טריות רסק או שילוב של שניהם
6
ציון 10
תודה על התגובה המהירה ותודה גדולה עוד יותר על האתר המצויין והמתכונים הנהדרים.
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן להקפיא את הבצק במנות הרצויות מייד לאחר תפיחה ראשונה, לשטח מעט, לעטוף בניילון ולהניח במקפיא, נשמר...»»
4
האם ניתן להכין את הבצק ולשמור אותו בקרור או הקפאה ולהשתמש בו מאוחר יותר? ואם ניתן, לכמה זמן אפשר לשמור את הבצק?
פיצה By , 2005-07-20T13:07:54+03:00 פיצה

לפיצה אחת גדולה בגודל תבנית תנור או 2 פיצות גדולות רגילות.

Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 16 Tags: none Ingredients: - 1/2 3 כוסות קמח 1 כף  שמרים יבשים או 25 גר' שמרים טריים 1 כפית סוכר 1 כפית מלח 1/3 1 כוסות מים פושרים 2 כפות שמן זית או שמן רגיל... Instructions: ממיסים את השמרים ב-1/3 כוס מים פושרים מכמות המים הכללית וכפית סוכר, מניחים לתסיסה של 8 דקות.  מכניסים את הקמח לקערה ויוצרים גומה, מוסיפים את השמרים ויתרת הנוזלים ומתחי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר