Pesto
תפריט
ה', 12 דצמ 2019, 15:22
110436 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

ריזוטו בטטות

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 6033   

ריזוטו בטטות
6 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» תוספות» או ארוחה קלה
 
מרכיבים

2 בטטות בגודל בינוני
5 כפות שמן זית
1 ליטר ציר או מרק ירקות
1/2 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום כתושות
1/2 1 כוסות אורז ארבוריו
2/3 כוס יין לבן יבש
1 כף עלי רוזמרין טריים או 1/2 כפית יבשים
1/2 1 כפות עלי טימין טרי או 1/2 כפית יבשים
50 גר' חמאה
3 כפות גבינת פרמזן מגורדת
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל לבן

דרך הכנה
  1. מקלפים את הבטטות, חותכים לקוביות בגודל 1.5 ס"מ.
  2. במחבת מחממים 2 כפות שמן זית, מוסיפים מחצית מכמות קוביות הבטטות ומטגנים בבחישה עד להתרככות.
  3. מעבירים לבלנדר או מעבד מזון עם 1/4 כוס ציר המרק ומעבדים למחית.
  4. בסיר מחממים את יתרת שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות בלבד, מוסיפים את השום ומטגנים עוד מספר שניות.
  5. מוסיפים את האורז ומטגנים בבחישה דקה, מוסיפים את היין ומבשלים עד לספיגה באורז.
  6. מוסיפים את קוביות הבטטות ובוחשים, מוסיפים 1/2 כוס ציר מרק ומבשלים בבחישה מדי פעם עד לספיגה באורז, מוסיפים את מחית הבטטות ועוד 1/2 כוס ציר וממשיכים לבשל עד לספיגה.
  7. מוסיפים את הרוזמרין והטימין, המלח והפלפל ובוחשים, מוסיפים עוד 1/2 כוס ציר לתערובת ומערבבים, מוסיפים עוד ציר בכמות של 1/2 כוס בכל פעם עד לספיגה באורז, האורז צריך להיות דייסתי מעט אך הגרגרים נגיסים - אל דנטה.
  8. מוסיפים את החמאה ומערבבים, מוסיפים את גבינת הפרמזן ומערבבים, טועמים לתיקון מלח ופלפל לפי הטעם ומגישים.
הערות
  • אורז אורבוריו ניתן להשיג בכל המרכולים והמעדניות.
  • להוסיף ציר ירקות רק לפי הצורך, מעט בכל פעם.
  • לערבב בעדינות בכדי לא מעוך את קוביות הבטטות.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
6
ראובן מ. (עורך)
טוב, זה לא בדיוק אותו הטעם והמרקם הדביק אבל אפשרי. אפשר לנסות עם גם עם קינואה.
5
ניתן לבצע את המתכון עם דוחן אם משנים את כמות הנוזלים?
4
ראובן מ. (עורך)
אורז יבש ('מהשקית'). הוא עובר טיגון קל לפני בישול. שיטה ידועה ומועדפת ע"י רבים.
3
זה לא צויין במתכון אז רציתי לדעת אם בשלב 5 מוסיפים את האורז ישר מהשקית או לאחר הכנתו(בישול,סינון וכו')
2
ראובן מ. (עורך)
בקצקבל, גבינה אחרת, או בכל דבר ואפשר גם בלי (אם לא נתת סיבה מדוע).
אם בגלל חלבי, חפשי "פרווה" בתגובות.
1
ברנדי (במטבח)
במה ניתן להחליף את הגבינה?.
ריזוטו בטטות By , 2005-07-14T14:07:10+03:00 ריזוטו בטטות Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 2 בטטות בגודל בינוני5 כפות שמן זית1 ליטר ציר או מרק ירקות1/2 בצל בינוני קצוץ2 שיני שום כתושות1/2 1 כוסות אורז ארבוריו2/3 כוס יין לבן יבש1 כף עלי רוזמרין טר... Instructions: מקלפים את הבטטות, חותכים לקוביות בגודל 1.5 ס"מ.במחבת מחממים 2 כפות שמן זית, מוסיפים מחצית מכמות קוביות הבטטות ומטגנים בבחישה עד להתרככות.מעבירים לבלנדר או מעבד מזון עם 1/4 כו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר