Pesto
תפריט
ש', 21 ספט 2019, 23:44
110433 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת שמרים וקרם בשכבות

עוגת שכבות בצק שמרים במלית קרם.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 7424   

עוגת שמרים וקרם בשכבות
12 מנות
אפיה
עתיר קלוריות
שעתיים ויותר
קושי: מתקדם
» עוגות» בוקר - בראנץ
 
מרכיבים
לבצק:
2 כפיות תמצית רום
1/2 1 כפות שמרים יבשים
1/2 4 כוסות קמח
100 גר' מרגרינה רכה
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
1 שקית סוכר וניל
קורט מלח
1כוס חלב או מים פושרים

לקרם:
4 כפות קקאו
1 כף קפה נמס
4 חלבונים
2 כוסות סוכר
דרך הכנה
  1. ממיסים את השמרים היבשים ב 1/2 כוס מהנוזלים, בקערת המיקסר מנפים את הקמח ומוסיפים את תערובת השמרים ויתרת הנוזלים, מתחילים בלישה במהירות נמוכה ומוסיפים את המרגרינה ושאר חומרי הבצק.
  2. מגבירים למהירות בינונית עד לקבלת בצק חלק וגמיש, יתכן שיהיה צורך בהוספת מעט נוזלים או קמח.
  3. משהים לתפיחה ראשונה של 4 שעות.
  4. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 1 ס"מ.
  5. משטחים עלה ראשון על תחתית תבנית מרובעת משומנת קלות.
  6. מכינים את הקרם, מנפים את הקקאו והקפה, מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב וקשה, מקפלים את תערובת הקקאו-קפה לחלבונים ומוסיפים את תמצית הרום.
  7. מורחים 1/3 מכמות הקרם על העלה בתבנית, מכסים בעלה שני, שוב קרם ועלה שלישי, קרם ועלה אחרון.
  8. מהדקים את קצות הבצק בכדי לאטום את העוגה, מנקבים את העוגה עם מזלג לעומקה בכל שטח העוגה ומניחים לתפיחה של שעה.
  9. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-40 דקות.
  10. מוציאים מצננים ובוזקים אבקת סוכר מעל, חותכים למרובעים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
7
ראובן מ. (עורך)
בוודאי
6
אפשר מילוי אגוזים או שקדים טחונים עם סוכר וקינמון או כל מילוי אחר?
4
האם יש באתר מתכון לעוגת שמרים במילוי גבינה?
כזו שמוכרים במאפיות הטובות...
3
מאוד ממולץ שתימסר אינפורמציה לגבי גובה התבנית בתנור האפיה, זה מאוד יכול להקל.
תודה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
תבנית 40X26 או גודל דומה.
1
איזו תבנית ?,צריך מידה מדוייקת לתבנית כי אחרת זה לא יצליח
עוגת שמרים וקרם בשכבות By , 2005-03-25T11:28:48+02:00 עוגת שמרים וקרם בשכבות עוגת שכבות בצק שמרים במלית קרם. Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 12 Tags: none Ingredients: - לבצק: 2 כפיות תמצית רום1/2 1 כפות שמרים יבשים1/2 4 כוסות קמח100 גר' מרגרינה רכה1/2 כוס סוכר2 ביצים1 שקית סוכר ונילקורט מלח1כוס חלב או מים פושרים... Instructions: ממיסים את השמרים היבשים ב 1/2 כוס מהנוזלים, בקערת המיקסר מנפים את הקמח ומוסיפים את תערובת השמרים ויתרת הנוזלים, מתחילים בלישה במהירות נמוכה ומוסיפים את המרגרינה ושאר חומרי הבצק. מגבירי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר