עוגת "עוקץ הדבורה"
עוגה קרם מגרמניה, גירסת בצק שמרים או בגירסת בצק בחוש במלית קרם קל הכנה או בקרם המקורי המבושל.
* By Mufi69 (Self-photographed), via Wikimedia Commons

10 מנות

קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
9.4
[5 מדרגים]
מרכיבים
גירסת בצק שמרים:
- 1/4 2 כוסות קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 6 כפות סוכר
- 1/2 כוס חלב חמים
- 60 גר' חמאה רכה
- 1 ביצה
- קורט מלח
- 3/4 1 כוסות קמח
- 3 כפיות אבקת אפיה
- 1/2 כפית מלח
- 120 גר' חמאה רכה
- 2/3 כוס סוכר
- 2 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 כוס חלב
- 100 גר' חמאה
- 3/4 כוס סוכר
- 150 גר' שקדים פרוסים
- קורט מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 4 כפות שמנת מתוקה
- 2 שקיות אינסטנט פודינג וניל
- 3/4 1 כוסות חלב
- 2 מיכלי שמנת מתוקה
- 1/2 2 כפות סוכר
- 2 כפות קורנפלור
- 3 ביצים מופרדות
- 1 כוס חלב
- 1/2 כפית תמצית שקדים
- 1 כפית תמצית וניל
דרך הכנה
- לגירסת בצק שמרים - מערבבים את השמרים בחלב להמסה, מוסיפים לקמח ומתחילים לערבב, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לקבלת בצק רך, ולשים כ-5 דקות, מכסים בניילון ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- לגירסת בצק בחוש - מנפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח לקערה, בקערה נוספת מקציפים את החמאה עם הסוכר, מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי הקצפה, מוסיפים את תמצית הוניל, מוסיפים את הקמח והחלב לסירוגין עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את הבצק שנבחר לתבנית 26, משטחים בתבנית, לבצק בחוש יוצקים את הציפוי לאחר 10 דקות אפיה, לבצק שמרים מניחים לתפיחה נוספת עד הכפלת הנפח.
- לציפוי - מניחים את כל חומרי הציפוי בסיר קטן, מחממים עד להמסת הסוכר, ממשיכים לבשל עוד דקה ומסירים מהאש, יוצקים על הבצק בתבנית.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190° לאפיה של כ-25 דקות או עד לשחמה יפה של הציפוי, מוציאים ומצננים בתבנית על רשת 10 דקות, לגירסת העוגה הבחושה אופים כ-40 דקות ועד להשחמת הציפוי ובדיקה בעזרת קיסם, מוציאים מהתבנית ומצננים לחלוטין על רשת.
- לקרם המילוי קל הכנה - מערבבים את החלב והאינסטנט פודינג בקערת מיקסר או בקערה רגילה, מקציפים עד לקבלת קרם סמיך, מוסיפים תוך כדי הקצפה את השמנת ומקציפים לקרם קשה ויציב.
- לקרם מילוי מבושל - מערבבים בקערה את הסוכר, הקורנפלור ובחלמונים לתערובת אחידה ללא גושים, מחממים את החלב עד לפני רתיחה, יוצקים את החלב החם לתערובת החלמונים בזילוף וערבוב תמידי, ממערבבים היטב ומחזירים את התערובת לסיר, מחממים על להבה נמוכה בבחישה מתמדת עד להסמכת התערובת, לא להביא לרתיחה !, מסירים מהאש ומוסיפים את התמציות ומערבבים, מניחים נייר שעווה על פני הקרם ומעבירים למקרר לקרור מוחלט.
- חוצים את העוגה הקרה לשניים, מניחים את השכבה ללא הציפוי חזרה בתבנית, מורחים את הקרם על השכבה התחתונה בגובה אחיד, מניחים את השכבה העליונה כשציפוי האגוזים כלפי מעלה, מהדקים קלות, מעבירים למקרר להתייצבות של שעתיים לפחות.
- מוציאים מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגת מייפל ואגוזי פקאן [חנהל'ה] - נפלאה
- מיני עוגות לימון במלית קרם לימון [אבי מ.] - עוגות לימון אישיות.
- פאי תפוחי אדמה [tommf] - אי אפשר להפסיק לאכול
- רוטב דבש ואגוזי פקאן [אבי מ.] - ליציקה על פטריות, בשר מעושן וירקות.
- גלילות פילו במלית פרג [אבי מ.] - גלילות בצק פילו פריך במלית פרג.
- רצועות עוף בג'ינג'ר ודבש [אבי מ.] -
- לביבות בטטות [אבי מ.] -