Pesto
תפריט
ד', 16 אוק 2019, 06:34
110434 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פאי ריבה

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 6664   

* תמונה להמחשה
פאי ריבה
10 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» פאי וטארט» קפה
ציון גולשים: 9.5
[4 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 3 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 220 גר' חמאה או מרגרינה רכה
  • 1/3 כוס סוכר
  • 2 חלמונים
  • 2 כפות ברנדי
  • 1 כף גרידת קליפת לימון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס ריבת מישמשים או תות שדה
דרך הכנה
  1. מנפים את הקמח ואבקת האפיה ומניחים בצד.
  2. מקציפים את החמאה והסוכר לתערובת בהירה, מוסיפים את החלמונים תוף כדי הקצפה, מוסיפים את הברנדי וגרידת קליפת הלימון, מוסיפים את הקמח בערבוב ידני לא לערבב יתר על המידה על מנת לקבל בצק פריך מאד.
  3. מרדדים 2/3 מהבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר תחתית ודפנות תבנית פאי 26, מניחים בתבנית משטחים.
  4. מורחים את הריבה על תחתית הבצק.
  5. יוצרים גלילים ארוכים בקוטר 1 ס"מ מיתרת הבצק ומניחים על הריבה בשתי וערב.
  6. מכניסים לאפיה של 35 דקות בתנור שחומם מראש ל-180° או עד להשחמה קלה.
  7. מוציאים ומצננים לחלוטין בתבנית על רשת לפני ההוצאה מהתבנית וחיתוך.
הערות
  • ניתן למרוח את שולי הבצק בתבנית ואת הפסים מעל במעט חלמון טרוף עם מעט מים.
  • ניתן לפזר מעל מעט שקדים פרוסים לפני האפיה.
  • העוגה נשמרת כשבוע בטמפרטורת החדר.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
16
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
15
mirich (מקצוענ/ית)
הכנתי לשבת בשינוי קל את הברנדי החלפתי בשרי ושמתי ריבת דובדבנים... יצא מדהים!
14
ציון 8
הכנתי את הפאי ריבה ביום שישי האחרון , בצק נוח לעבודה , פאי טעים .
13
אני לא חושבת שהיה חסר שומן בבצק, הוא לא היה פירורי אלא פשוט התפרק ונקרע (לא הצלחתי לעשות גלילים ארוכים...»»
12
ראובן מ. (עורך)
הבצק אמור להיות פריך. זה אומר מעובד, אך לא מדי כדי שלא יהיה רך מדי. אם הוא שביר בעת העיבוד זה לרוב מחוסר...»»
11
השתמשתי בויסקי ויצא טעים מאוד, אבל הבצק היה ממש שביר ולא נוח לעבודה. אולי היה כדאי לקרר אותו לפני הרידוד?
10
ראובן מ. (עורך)
רום או כל נוזל ארומטי אחר שמתאים לך.
9
אפשר להחליף את הברנדי במשהו אחר?
8
ציון 10
טעמתי מהעוגה והיא משגעת גם בלי לתקן בה כלום, גם יפה וגם טעימה! תודה
6
ראובן מ. (עורך)
אז מה הברירה?! מקצוען זורק את העוגה לפח, אך בבית זה יהיה בזבוז. אפשרויות:
- למרוח על חלקי הבצק החשוף...»»
5
שוב אני רוצה להודות על האתר המעולה! יש לי שאלה מאוד דחופה: הכנתי אתמול את העוגה, הבצק יצא מעט קשה ודי...»»
4
ציון 10
ניסיתי פשוט מעולה
3
אבי רציתי להודות לך על כול התשובות לכול השאלות שנשאלות כול הזמן תודה תודה תודה....
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
זה אחד השמות במרכז אירופה.
1
למה קוראים לריבה פובידל ולא ריבת שזיפים??
פאי ריבה By , 2005-06-29T08:06:13+03:00 פאי ריבה Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 10 Tags: none Ingredients: - 3 כוסות קמח 1 כפית אבקת אפיה 220 גר' חמאה או מרגרינה רכה 1/3 כוס סוכר 2 חלמונים 2 כפות ברנדי ... Instructions: מנפים את הקמח ואבקת האפיה ומניחים בצד. מקציפים את החמאה והסוכר לתערובת בהירה, מוסיפים את החלמונים תוף כדי הקצפה, מוסיפים את הברנדי וגרידת קליפת הלימון, מוסיפים את הקמח בע...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר