פאי ריבה
* תמונה להמחשה

10 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» פאי וטארט» קפה
ציון גולשים:
9.5
[4 מדרגים]
מרכיבים
- 3 כוסות קמח
- 1 כפית אבקת אפיה
- 220 גר' חמאה או מרגרינה רכה
- 1/3 כוס סוכר
- 2 חלמונים
- 2 כפות ברנדי
- 1 כף גרידת קליפת לימון
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס ריבת מישמשים או תות שדה
דרך הכנה
- מנפים את הקמח ואבקת האפיה ומניחים בצד.
- מקציפים את החמאה והסוכר לתערובת בהירה, מוסיפים את החלמונים תוף כדי הקצפה, מוסיפים את הברנדי וגרידת קליפת הלימון, מוסיפים את הקמח בערבוב ידני לא לערבב יתר על המידה על מנת לקבל בצק פריך מאד.
- מרדדים 2/3 מהבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר תחתית ודפנות תבנית פאי 26, מניחים בתבנית משטחים.
- מורחים את הריבה על תחתית הבצק.
- יוצרים גלילים ארוכים בקוטר 1 ס"מ מיתרת הבצק ומניחים על הריבה בשתי וערב.
- מכניסים לאפיה של 35 דקות בתנור שחומם מראש ל-180° או עד להשחמה קלה.
- מוציאים ומצננים לחלוטין בתבנית על רשת לפני ההוצאה מהתבנית וחיתוך.
הערות
- ניתן למרוח את שולי הבצק בתבנית ואת הפסים מעל במעט חלמון טרוף עם מעט מים.
- ניתן לפזר מעל מעט שקדים פרוסים לפני האפיה.
- העוגה נשמרת כשבוע בטמפרטורת החדר.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- חצילים ועגבניות [חנהל'ה] - מומלץ בחום - כל-כך פשוט וטעים-טעים...
- טפנד - ממרח זיתים שחורים [אבי מ.] - למריחה על פרוסות לחם קלוי או כמרכיב בממרחים אחרים
- מאפה ברוקולי פיקנטי [אבי מ.] -
- כדורי ביסקויט רום ואגוזים [אבי מ.] - חטיף מתוק קל הכנה, אהוב במיוחד על ילדים.
- קבב רומני אמיתי [אברמוביץ] - מתכון מ-1912
- פשטידת ברוקולי [תמר החמודה] - פרווה
- שוקי עוף בקוקי עם ירקות [רגבקוק] - שוקי עוף