Pesto
תפריט
ה', 09 דצמ 2021, 03:50
110475 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגיות שקדים איטלקיות

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 3651   

עוגיות שקדים איטלקיות
24 מנות
אפיה
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» עוגיות» קפה
 
מרכיבים
1 כוס שקדים מולבנים טחונים
1 כוס קמח
250 גר' חמאה קרה
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
למלית:
ממרח שוקולד-אגוזים "נוטלה" או דומה
דרך הכנה
  1. מערבבים בקערה את השקדים הטחונים, הקמח, הסוכר והמלח, מוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות והוניל ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד וחלק, עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לשעה.
  2. מחממים תנור ל-180°, מניחים נייר אפיה בתבנית תנור.
  3. קורצים כדורים בקוטר 3-4 ס"מ ומניחים על נייר אפיה בתבנית במרווחים של 5 ס"מ בין העוגיות, אם הבצק מתרכך וקשה לכדרר מחזירים למקרר לקירור נוסף.
  4. אופים כ-15 דקות או עד להזהבה קלה, העוגיות נשארות בהירות ופריכות.
  5. מוציאים בעדינות ומצננים על רשת העוגיות יתקשו בצינון אך עדיין ישארו פריכות.
  6. מורחים עוגיה לאחר צינון במעט ממרח שוקולד-שקדים ומצמידים עוגיה נוספת.
הערות
  • העוגיות עצמן אינן מאד מתוקות, המתיקות היא מהקרם לכן אין צורך בתוספת סוכר לבצק.
  • ניתן להחליף את החמאה במחמאה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אין צורך בטיפ, כך הן יוצאות אם מקפידים על ההוראות בדיוק כפי שהן מופיעות המתכון כולל קירור טוב של הבצק.
עוגיות שקדים איטלקיות By , 2005-06-29T07:06:50+03:00 עוגיות שקדים איטלקיות Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 24 Tags: none Ingredients: - 1 כוס שקדים מולבנים טחונים 1 כוס קמח250 גר' חמאה קרה1/2 כוס סוכר1 כפית תמצית ונילקורט מלחלמלית:ממרח שוקולד-אגוזים "נוטלה" או דומה ... Instructions: מערבבים בקערה את השקדים הטחונים, הקמח, הסוכר והמלח, מוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות והוניל ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד וחלק, עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לשעה.מחממים תנור ל-180°, מניחי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר