עוגת שושנים במלית קרם שוקולד
עוגה יפה ועשירה, בצק שמרים אוורירי במלית קרם שוקולד.
* תמונה להמחשה
12 מנות
אפיה
עתיר קלוריות
שעתיים ויותר
קושי: מתקדם
» עוגות» בוקר - בראנץ
ציון גולשים:
9.7
[3 מדרגים]
מרכיבים
לבצק:
1 כף שמרים יבשים או 25 גר' טריים
1 כפית סוכר
1/4 כוס מים חמימים
1/4 כוס חלב חמים
1/2 כפית מלח
1/2 קג' קמח מנופה (1/2 3 כוסות)
1 כף אבקת חלב (לא חובה)
150 גר' סוכר (3/4 כוס)
3 ביצים
150 גר' חמאה רכה
למלית:
150 גר' סוכר
6 חלמונים
2 כוסות חלב
60 גר' קורנפלור (1/2 כוס)
3 כפות אבקת קקאו טוב
2 כפיות תמצית וניל טובה
150 גר' שוקולד מריר קצוץ
דרך הכנה
- ממיסים את הסוכר והשמרים במים החמימים, מוסיפים את החלב ומניחים לתסיסה.
- בקערת המיקסר מערבבים את הביצים עם הסוכר והמלח, מוסיפים את תערובת השמרים תוך כדי הקצפה.
- מוסיפים את הקמח המנופה ואבקת החלב וממשיכים לערבב, מוסיפים את החמאה הרכה, ממשיכים ללוש עוד כדקה.
- מכסים את הקערה בניילון צמיד ומניחים לתפיחה במקרר למשך 3 שעות לפחות.
- מכינים את הקרם:
מחממים את החלב עד לפני רתיחה, מקציפים את החלמונים והסוכר לקצף בהיר, מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים לתערובת ללא גושים. - מוסיפים את החלב והקקאו לתערובת ומערבבים, מעבירים לסיר ומבשלים בבחישה על להבה נמוכה עד להסמכת התערובת, נזהרים שלא לבשל יותר מדי בכדי לא לבשל את הביצים.
- מסירים מהאש ובוחשים פנימה את השוקולד הקצוץ ומערבבים עד להמסת השוקולד, מניחים בצד לקירור.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בגודל 40x60, מורחים את המלית על העלה, מגלגלים לרולדה מהצד הארוך של העלה לגלילה באורך 60 ס"מ.
- חותכים את הגלילה ל-7 חלקים שווים, מניחים על נייר אפיה בתבנית על הצד החתוך עם מרווחים לאפשר תפיחת הבצק.
- מורחים את חלקם העליון של הגלילים במעט ביצה טרופה.
- מניחים במקום חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מחממים את התנור לחום בינוני ואופים כ-40 דקות או עד להשחמה יפה של העוגה.
- מוציאים ומצננים על רשת.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מרובעי גבינה וריבה [אבי מ.] -
- עוגת דבש וקרם שמנת מתוקה [מיכלי פ] -
- לחם זיתים ואגוזים [אבי מ.] -
- קיש גבינת פטה [אבי מ.] -
- גלידה רכה ונימוחה - פרווה לחלוטין [yoka2] -
- עוגיות זיתים [אורן בר] -
- פסטה אפויה ברוטב 3 גבינות [אבי מ.] -