Pesto
תפריט
א', 26 ינו 2025, 04:22
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת שושנים במלית קרם שוקולד

עוגה יפה ועשירה, בצק שמרים אוורירי במלית קרם שוקולד.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 16935   

* תמונה להמחשה
עוגת שושנים במלית קרם שוקולד
12 מנות
אפיה
עתיר קלוריות
שעתיים ויותר
קושי: מתקדם
» עוגות» בוקר - בראנץ
ציון גולשים: 9.7
[3 מדרגים]
 
מרכיבים

לבצק:
1 כף שמרים יבשים או 25 גר' טריים
1 כפית סוכר
1/4 כוס מים חמימים
1/4 כוס חלב חמים
1/2 כפית מלח
1/2 קג' קמח מנופה (1/2 3 כוסות)
1 כף אבקת חלב (לא חובה)
150 גר' סוכר (3/4 כוס)
3 ביצים
150 גר' חמאה רכה
למלית:
150 גר' סוכר
6 חלמונים
2 כוסות חלב
60 גר' קורנפלור (1/2 כוס)
3 כפות אבקת קקאו טוב
2 כפיות תמצית וניל טובה
150 גר' שוקולד מריר קצוץ

דרך הכנה
  1. ממיסים את הסוכר והשמרים במים החמימים, מוסיפים את החלב ומניחים לתסיסה.
  2. בקערת המיקסר מערבבים את הביצים עם הסוכר והמלח, מוסיפים את תערובת השמרים תוך כדי הקצפה.
  3. מוסיפים את הקמח המנופה ואבקת החלב וממשיכים לערבב, מוסיפים את החמאה הרכה, ממשיכים ללוש עוד כדקה.
  4. מכסים את הקערה בניילון צמיד ומניחים לתפיחה במקרר למשך 3 שעות לפחות.
  5. מכינים את הקרם:
    מחממים את החלב עד לפני רתיחה, מקציפים את החלמונים והסוכר לקצף בהיר, מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים לתערובת ללא גושים.
  6. מוסיפים את החלב והקקאו לתערובת ומערבבים, מעבירים לסיר ומבשלים בבחישה על להבה נמוכה עד להסמכת התערובת, נזהרים שלא לבשל יותר מדי בכדי לא לבשל את הביצים.
  7. מסירים מהאש ובוחשים פנימה את השוקולד הקצוץ ומערבבים עד להמסת השוקולד, מניחים בצד לקירור.
  8. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בגודל 40x60, מורחים את המלית על העלה, מגלגלים לרולדה מהצד הארוך של העלה לגלילה באורך 60 ס"מ.
  9. חותכים את הגלילה ל-7 חלקים שווים, מניחים על נייר אפיה בתבנית על הצד החתוך עם מרווחים לאפשר תפיחת הבצק.
  10. מורחים את חלקם העליון של הגלילים במעט ביצה טרופה.
  11. מניחים במקום חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  12. מחממים את התנור לחום בינוני ואופים כ-40 דקות או עד להשחמה יפה של העוגה.
  13. מוציאים ומצננים על רשת.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
22
ראובן מ. (עורך)
כן, למעשה סוכר חום+קינמון זה המילוי הפופולרי, פשוט מורחים על הבצק המרודד שנמרח במעט חמאה ומגלגלים.
21
האם אפשר למלא בקקאו סוכר וקינמון- והבצק יהיה עדיין מעולה וטעים?
19
האם יש סירופ למתכון לשפוך בצאת העוגה מהתנור ???
18
ציון 9
מתכון מעולה - הערה קטנה - את הווניל בקרם (פטיסייר) שוקולד צריך להוסיף עם החלב..
17
ראובן מ. (עורך)
בגלל החמאה, תהליך התפיחה במקרר נחוץ למרקם ולבסוף לטעם.
15
ראובן מ. (עורך)
חום בינוני 175°-180
14
כמה מעלות זה חום בינוני?
13
אבי שלום האתר שלך מדהיםםםם!!! אני ממליצה לכולם והמתכון הזה פשוט נפלא כמו כולם
נורית
12
האם אין שימוש ב-6 החלבונים שנשארים מהקרם? כלומר משתמשים רק בחלמונים?
11
ציון 10
אני נהנת בכל רגע מהאתר שלך אפיתי את העוגה והיא יצאה מאוד מוצלחת תודה רבה
10
אבי שלום
רציתי לשבח את האתר הוא פשוט מקסים ואני נהנית כל פעם מחדש
תודה לך פרפר29
9
היי אבי זו שוב הגר.. תודה רבה רבה שענית לי בהתראה כה קצרה.. אני ממשיכה כרגע באפיה.. המלית וכו' .. להתראות.....»»
7
היי אבי! תקשיב זה ממש ממש דחוף.. הרגע הרגע
הכנתי את הבצק ושמתי אותו במקרר.
או-קיי. . . רציתי...»»
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן להמיר את החמאה ב-3/4 כוס שמן אבל הטעם יהיה שונה.
5
האם אפשר להמיר את המרגרינה או החמאה בשמן ואם כמה בהתאם למתכון העוגה הזו
תודה
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לפרווה - להחליף חמאה במרגרינה, חלב במים, להשתמש בשוקולד מריר פרווה.
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
שימרית מערבבים ישירות לתערובת, אין צורך להתסיס.
2
אבי שלום,
אם משתמשים בשמרית ולא בשמרים יבשים,צריך גם לתת לתערובת לתסוס? או שעובדים רגיל עם כל החומרים?
1
איך אפשר להפוך את העוגה לפרווה?
עוגת שושנים במלית קרם שוקולד By , 2005-03-29T01:40:47+02:00 עוגת שושנים במלית קרם שוקולד עוגה יפה ועשירה, בצק שמרים אוורירי במלית קרם שוקולד. Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 12 Tags: none Ingredients: - לבצק: 1 כף שמרים יבשים או 25 גר' טריים1 כפית סוכר1/4 כוס מים חמימים1/4 כוס חלב חמים1/2 כפית מלח1/2 קג' קמח מנו... Instructions: ממיסים את הסוכר והשמרים במים החמימים, מוסיפים את החלב ומניחים לתסיסה. בקערת המיקסר מערבבים את הביצים עם הסוכר והמלח, מוסיפים את תערובת השמרים תוך כדי הקצפה. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע