מאפי בצק גבינה במלית תפוחי עץ

8 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגות אישיות» או קפה
מרכיבים
לבצק גבינה:
200 גר' גבינת שמנת
100 גר' חמאה או מרגרינה רכה
1/3 כוס סוכר
6 כפות חלב
1/4 2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
למלית תפוחי עץ:
2 תפוחי עץ גולד דלישס קלופים ומגולענים
1/3 כוס צימוקים
50 גר' חמאה
1 כפית קינמון
1/2 כוס סוכר חום
לציפוי:
1 כוס אבקת סוכר
1-2 כפות מים חמים
דרך הכנה
- מקציפים את הגבינה, החמאה, הסוכר והחלב עד לקבלת תערובת חלקה, מנפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח ומוסיפים לתערובת, מערבבים עד לקבלת בצק חלק, מוציאים למשטח מקומח ולשים דקה, עוטפים בניילון ומניחים למנוחה של 10 דקות.
- חותכים את תפוחי העץ לקוביות קטנות בגודל 1x1 ס"מ, מחממים את החמאה במחבת ומסיפים את הסוכר והקינמון, מוסיפים את קוביות תפוחי העץ ומערבבים, מטגנים עד שתפוחי העץ משחימים ומתרככים מעט, מסירים מהאש, מוסיפים את הצימוקים ומצננים.
- מחממים את התנור ל-175°, מניחים נייר אפיה בתבנית תנור.
- מרדדים את מחצית הבצק על משטח מקומח מעט לעלה מרובע בגודל 30 ס"מ, קורצים עיגולים בקוטר 12 ס"מ.
- מניחים כף מהמלית ללא הנוזלים במרכז העיגול ומקפלים מחצית העיגול על השניה ליצירת חצי סהר מהדקים את הקצוות היטב בעזרת שיני מזלג ומשטחים קלות.
- חוזרים על הפעולה עם מחצית הבצק הנותרת.
- מניחים את המאפים על נייר האפיה, מורחים במעט חלב ומכניסים לאפיה של כ-20 דקות או עד להזהבה יפה, מוציאים ומצננים על רשת.
- מערבבים את אבקת הסוכר עם 1 כף מים חמים, מוסיפים עוד מים אם יש צורך לקבלת זיגוג סמיך, מורחים על המאפים.
הערות
- ניתן להכין יום מראש ולשמור במקרר מכוסה בניילון עד לאפיה.
- ניתן להקפיא את המאפים המוגמרים, להפשיר ולהכניס לאפיה קצרה בחום בינוני.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגת מייפל ואגוזי פקאן [חנהל'ה] - נפלאה
- מיני עוגות לימון במלית קרם לימון [אבי מ.] - עוגות לימון אישיות.
- פאי תפוחי אדמה [tommf] - אי אפשר להפסיק לאכול
- רוטב דבש ואגוזי פקאן [אבי מ.] - ליציקה על פטריות, בשר מעושן וירקות.
- גלילות פילו במלית פרג [אבי מ.] - גלילות בצק פילו פריך במלית פרג.
- רצועות עוף בג'ינג'ר ודבש [אבי מ.] -
- לביבות בטטות [אבי מ.] -