Pesto
תפריט
א', 20 ספט 2020, 21:14
110456 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת משמשים ודובדבנים הפוכה

עוגת משמשים ודובדבנים הפוכה בטופי קרמל.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 3823   

עוגת משמשים ודובדבנים הפוכה
10 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
 
מרכיבים
לטופי קרמל:
1 כוס סוכר
100 גר' חמאה חתוכה לקוביות
חצאי משמשים לכיסוי תחתית תבנית 26
דובדבנים טריים מגולענים כמספר חצאי המשמשים
לעוגה:
1 כוס סוכר
100 גר' חמאה רכה
2 ביצים
1/2 1 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
1/2 כוס יוגורט או שמנת חמוצה
2 כפיות תמצית וניל
דרך הכנה
  1. משמנים תבנית 26 עם תחתית קבועה, מרפדים בנייר אפיה משומן היטב.
  2. בסיר קטן מחמממים את הסוכר בבחישה עד המסה, ברגע שהסוכר נמס מפסיקים לבחוש וממשיכים לחמם על להבה בינונית עד לקבל קרמל, מסירים מייד מהאש ומוסיפים את החמאה בזהירות, זה יבעבע חזק ולהזהר שלא להכוות, מערבבים ומחזירים לחימום מעט על להבה נמוכה בבחישה עד לקבלת תערובת חלקה, מסירים מהאש ויוצקים לתבנית על נייר האפיה.
  3. מניחים דובדבן מגולען בכל חצי מישמש, מניחים את חצאי המשמשים על הקרמל, החלק החצוי עם הדובדבן כלפי מטה.
  4. מחממים את התנור ל-180°.
  5. בקערה בינונית או בקערת המיקסר עם וו ההקצפה מניחים את החמאה המומסת והסוכר, מקציפים עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים את הביצים וממשיכים בהקצפה עד לתערובת תפוחה ובהירה.
  6. מנפים את הקמח ואבקת האפיה לקערה, מערבבים את תמצית הוניל ויוגורט בכוס.
  7. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת בקערת המיקסר לסירוגין עם היוגורט ובמהירות איטית עד לקבלת תערובת אחידה.
  8. יוצקים את התערובת על המישמשים בתבנית ומחליקים מעט.
  9. מכניסים לתנור לאפיה של כ-50 דקות, מסובבים את התבנית סיבוב מלא לאחר 15 דקות האפיה הראשונות, אופים עד להשחמה קלה של הבצק.
  10. מוציאים ומניחים לצינון בתבנית ל-10 דקות על רשת, מעבירים סכין בהיקף התבנית לשחרור העוגה ומניחים צלחת גדולה על התבנית, הופכים בזהירות את העוגה על הצלחת, מסירים את נייר האפיה ומניחים לצינון מלא.
הערות
  • את העוגה ניתן להכין גם עם פירות אחרים כמו אפרסקים, נקטרינות וכו'.
אין תגובות עדיין
עוגת משמשים ודובדבנים הפוכה By , 2005-06-24T06:06:53+03:00 עוגת משמשים ודובדבנים הפוכה עוגת משמשים ודובדבנים הפוכה בטופי קרמל. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 10 Tags: none Ingredients: - לטופי קרמל:1 כוס סוכר100 גר' חמאה חתוכה לקוביותחצאי משמשים לכיסוי תחתית תבנית 26דובדבנים טריים מגולענים כמספר חצאי המשמשיםלעוגה:1 ... Instructions: משמנים תבנית 26 עם תחתית קבועה, מרפדים בנייר אפיה משומן היטב.בסיר קטן מחמממים את הסוכר בבחישה עד המסה, ברגע שהסוכר נמס מפסיקים לבחוש וממשיכים לחמם על להבה בינונית עד לקבל קרמל, מסירים...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר