עוגת שוקולד ומוס שוקולד לבן
מוס שוקולד לבן על בסיס עוגת שוקולד בציפוי שוקולד מריר.
10 מנות
אפיה משולב
שעתיים ויותר
קושי: מתקדם
» עוגות
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
לעוגת שוקולד:
100 גר' שוקולד מריר קצוץ
75 גר' חמאה או מרגרינה
1/3 כוס שמן קנולה
2/3 כוס מים
1/3 כוס קקאו טוב
1 כוס סוכר
2 ביצים טרופות
1/4 1 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/3 כוס ריויון או מיץ תפוזים
למוס שוקולד לבן:
1 כפית גדושה אבקת ג'לטין
1/4 כוס מים פושרים
150 גר' חלמונים
90 גר' סוכר
170 גר' חלב
150 גר' שוקולד לבן טוב קצוץ
500 מיל' שמנת מתוקה
1 כף תמצית וניל טובה
לציפוי:
250 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/2 כוס שמנת מתוקה
20 גר' חמאה רכה
100 גר' שוקולד מריר קצוץ
75 גר' חמאה או מרגרינה
1/3 כוס שמן קנולה
2/3 כוס מים
1/3 כוס קקאו טוב
1 כוס סוכר
2 ביצים טרופות
1/4 1 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/3 כוס ריויון או מיץ תפוזים
למוס שוקולד לבן:
1 כפית גדושה אבקת ג'לטין
1/4 כוס מים פושרים
150 גר' חלמונים
90 גר' סוכר
170 גר' חלב
150 גר' שוקולד לבן טוב קצוץ
500 מיל' שמנת מתוקה
1 כף תמצית וניל טובה
לציפוי:
250 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/2 כוס שמנת מתוקה
20 גר' חמאה רכה
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-175°, מרפדים תבנית 26 בנייר אפיה, משמנים קלות את הדפנות.
- בסיר קטן מחממים את החמאה, השמן, השוקולד והמים עד להמסה מושלמת ומסירים מהאש.
- מערבבים את הסוכר והקקאו ומוסיפים לתערובת, בוחשים עד לקבלת תערובת אחידה, מניחים לצינון של 5 דקות
- מוסיפים את הביצים ובוחשים היטב.
- מנפים את הקמח ואבקת האפיה, מוסיפים לתערובת לסירוגין עם הריויון או המיץ ומערבבים.
- יוצקים לתבנית ומכניסים לאפיה של כ-35 דקות או עד לקפיציות למגע.
- מוציאים ומצננים לחלוטין בתבנית על רשת, מניחים שקף בהיקף הפנימי של התבנית.
- להכנת המוס, מפזרים את הג'לטין על המים בקערה קטנה, מניחים לספיגת המים כ-3 דקות, מחממים במיקרוגל או בסיר כפול על מים חמים עד להמסה מושלמת, מניחים בצד.
- מחממים את החלב עד לפני רתיחה, יוצקים על השוקולד הלבן בקערה, מניחים דקה ובוחשים עד להמסה מושלמת, מוסיפים את הג'לטין ותמצית הוניל ומערבבים היטב.
- בסיר כפול המונח על סיר עם מים חמים מקציפים קלות את החלמונים והסוכר עד שהתערובת חמה למגע (80°), מעבירים לקערת המיקסר ומקציפים לקציפה תפוחה ויציבה.
- מקפלים את תערובת החלמונים המוקצפים לתערובת השוקולד ומצננים לטמפרטורת החדר.
- מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת.
- יוצקים את המוס על גבי עוגת השוקולד בתבנית ומחליקים, מכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות.
- להכנת הציפוי, ממיסים את השוקולד והשמנת במיקרוגל או בסיר כפול, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד להמסה, מניחים לצינון.
- מוציאים את העוגה מהמקרר, יוצקים את תערובת השוקולד על העוגה ומטים את העוגה לציפוי מושלם, מחזירים למקרר עד להתייצבות.
- מוציאים מהמקרר ומשחררים מהתבנית, מסירים את השקף ופורסים למנות.
הערות
- ניתן להכין גם בתבנית מלבנית 22X33 עם דפנות גבוהות.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- ריבת תאנים [אבי מ.] -
- חומוס גזעי עם רוטב בצל או פטריות [ראובן מ.] - אין כמו להכין חומוס בבית, ביחוד אם הוא מציג מרקם וטעם של אותו חומוס שאכלנו "שם"...כמה סודות נחשפים, עם טיפים להכנה של חומוס משובח, הדורש רק טעם אישי נכון לשם תוצאה מעולה. בונוס: רוטב חם מלמעלה גורף התפעלות
- מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס [אבי מ.] - מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס
- פלאפל [אבי מ.] -
- קיש פטריות ובצל [אבי מ.] - קיש פטריות ובצל ללא תחתית בצק, כמנה בפני עצמה או כתוספת למנה עיקרית.חלבי.
- עוגת גבינה ריבת חלב [אבי מ.] - עוגת גבינה אפויה.
- מעמול [אבי מ.] - עוגיות פריכות מתוקות במלית תמרים או אגוזים.