עוגת שוקולד ומוס שוקולד לבן
מוס שוקולד לבן על בסיס עוגת שוקולד בציפוי שוקולד מריר.

10 מנות
אפיה משולב

קושי: מתקדם
» עוגות
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
לעוגת שוקולד:
100 גר' שוקולד מריר קצוץ
75 גר' חמאה או מרגרינה
1/3 כוס שמן קנולה
2/3 כוס מים
1/3 כוס קקאו טוב
1 כוס סוכר
2 ביצים טרופות
1/4 1 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/3 כוס ריויון או מיץ תפוזים
למוס שוקולד לבן:
1 כפית גדושה אבקת ג'לטין
1/4 כוס מים פושרים
150 גר' חלמונים
90 גר' סוכר
170 גר' חלב
150 גר' שוקולד לבן טוב קצוץ
500 מיל' שמנת מתוקה
1 כף תמצית וניל טובה
לציפוי:
250 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/2 כוס שמנת מתוקה
20 גר' חמאה רכה
100 גר' שוקולד מריר קצוץ
75 גר' חמאה או מרגרינה
1/3 כוס שמן קנולה
2/3 כוס מים
1/3 כוס קקאו טוב
1 כוס סוכר
2 ביצים טרופות
1/4 1 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/3 כוס ריויון או מיץ תפוזים
למוס שוקולד לבן:
1 כפית גדושה אבקת ג'לטין
1/4 כוס מים פושרים
150 גר' חלמונים
90 גר' סוכר
170 גר' חלב
150 גר' שוקולד לבן טוב קצוץ
500 מיל' שמנת מתוקה
1 כף תמצית וניל טובה
לציפוי:
250 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/2 כוס שמנת מתוקה
20 גר' חמאה רכה
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-175°, מרפדים תבנית 26 בנייר אפיה, משמנים קלות את הדפנות.
- בסיר קטן מחממים את החמאה, השמן, השוקולד והמים עד להמסה מושלמת ומסירים מהאש.
- מערבבים את הסוכר והקקאו ומוסיפים לתערובת, בוחשים עד לקבלת תערובת אחידה, מניחים לצינון של 5 דקות
- מוסיפים את הביצים ובוחשים היטב.
- מנפים את הקמח ואבקת האפיה, מוסיפים לתערובת לסירוגין עם הריויון או המיץ ומערבבים.
- יוצקים לתבנית ומכניסים לאפיה של כ-35 דקות או עד לקפיציות למגע.
- מוציאים ומצננים לחלוטין בתבנית על רשת, מניחים שקף בהיקף הפנימי של התבנית.
- להכנת המוס, מפזרים את הג'לטין על המים בקערה קטנה, מניחים לספיגת המים כ-3 דקות, מחממים במיקרוגל או בסיר כפול על מים חמים עד להמסה מושלמת, מניחים בצד.
- מחממים את החלב עד לפני רתיחה, יוצקים על השוקולד הלבן בקערה, מניחים דקה ובוחשים עד להמסה מושלמת, מוסיפים את הג'לטין ותמצית הוניל ומערבבים היטב.
- בסיר כפול המונח על סיר עם מים חמים מקציפים קלות את החלמונים והסוכר עד שהתערובת חמה למגע (80°), מעבירים לקערת המיקסר ומקציפים לקציפה תפוחה ויציבה.
- מקפלים את תערובת החלמונים המוקצפים לתערובת השוקולד ומצננים לטמפרטורת החדר.
- מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת.
- יוצקים את המוס על גבי עוגת השוקולד בתבנית ומחליקים, מכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות.
- להכנת הציפוי, ממיסים את השוקולד והשמנת במיקרוגל או בסיר כפול, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד להמסה, מניחים לצינון.
- מוציאים את העוגה מהמקרר, יוצקים את תערובת השוקולד על העוגה ומטים את העוגה לציפוי מושלם, מחזירים למקרר עד להתייצבות.
- מוציאים מהמקרר ומשחררים מהתבנית, מסירים את השקף ופורסים למנות.
הערות
- ניתן להכין גם בתבנית מלבנית 22X33 עם דפנות גבוהות.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגת תפוזים [אבי מ.] - עוגת טורט תפוזים קלה וגבוהה
- תגובות כלליות [ראובן מ.] - לא ממש מתכון, אלא מקום לשיגור תגובות ובקשות כלליות
- עוגות שמרים [כרמית פריד] - עוגה שתקצור עבורכם המון מחמאות, בקלות רבה!
- תפוחי אדמה מוקרמים [אבי מ.] - תוספת קלאסית של תפוחי אדמה אפויים ומוקרמים.
- סלט תפוחי אדמה כפרי [אבי מ.] -
- קוגל איטריות מתוק [אבי מ.] - מאפה אטריות חלבי מתוק
- עוגת פרג בחושה [אבי מ.] -