Pesto
תפריט
ה', 28 מרץ 2024, 10:45
110498 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת שוקולד ומוס שוקולד לבן

מוס שוקולד לבן על בסיס עוגת שוקולד בציפוי שוקולד מריר.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 10994   

עוגת שוקולד ומוס שוקולד לבן
10 מנות
אפיה משולב
שעתיים ויותר
קושי: מתקדם
» עוגות
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
לעוגת שוקולד:
100 גר' שוקולד מריר קצוץ
75 גר' חמאה או מרגרינה
1/3 כוס שמן קנולה
2/3 כוס מים
1/3 כוס קקאו טוב
1 כוס סוכר
2 ביצים טרופות
1/4 1 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/3 כוס ריויון או מיץ תפוזים
למוס שוקולד לבן:
1 כפית גדושה אבקת ג'לטין
1/4 כוס מים פושרים
150 גר' חלמונים
90 גר' סוכר
170 גר' חלב
150 גר' שוקולד לבן טוב קצוץ
500 מיל' שמנת מתוקה
1 כף תמצית וניל טובה
לציפוי:
250 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/2 כוס שמנת מתוקה
20 גר' חמאה רכה
דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-175°, מרפדים תבנית 26 בנייר אפיה, משמנים קלות את הדפנות.
  2. בסיר קטן מחממים את החמאה, השמן, השוקולד והמים עד להמסה מושלמת ומסירים מהאש.
  3. מערבבים את הסוכר והקקאו ומוסיפים לתערובת, בוחשים עד לקבלת תערובת אחידה, מניחים לצינון של 5 דקות
  4. מוסיפים את הביצים ובוחשים היטב.
  5. מנפים את הקמח ואבקת האפיה, מוסיפים לתערובת לסירוגין עם הריויון או המיץ ומערבבים.
  6. יוצקים לתבנית ומכניסים לאפיה של כ-35 דקות או עד לקפיציות למגע.
  7. מוציאים ומצננים לחלוטין בתבנית על רשת, מניחים שקף בהיקף הפנימי של התבנית.
  8. להכנת המוס, מפזרים את הג'לטין על המים בקערה קטנה, מניחים לספיגת המים כ-3 דקות, מחממים במיקרוגל או בסיר כפול על מים חמים עד להמסה מושלמת, מניחים בצד.
  9. מחממים את החלב עד לפני רתיחה, יוצקים על השוקולד הלבן בקערה, מניחים דקה ובוחשים עד להמסה מושלמת, מוסיפים את הג'לטין ותמצית הוניל ומערבבים היטב.
  10. בסיר כפול המונח על סיר עם מים חמים מקציפים קלות את החלמונים והסוכר עד שהתערובת חמה למגע (80°), מעבירים לקערת המיקסר ומקציפים לקציפה תפוחה ויציבה.
  11. מקפלים את תערובת החלמונים המוקצפים לתערובת השוקולד ומצננים לטמפרטורת החדר.
  12. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת.
  13. יוצקים את המוס על גבי עוגת השוקולד בתבנית ומחליקים, מכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות.
  14. להכנת הציפוי, ממיסים את השוקולד והשמנת במיקרוגל או בסיר כפול, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד להמסה, מניחים לצינון.
  15. מוציאים את העוגה מהמקרר, יוצקים את תערובת השוקולד על העוגה ומטים את העוגה לציפוי מושלם, מחזירים למקרר עד להתייצבות.
  16. מוציאים מהמקרר ומשחררים מהתבנית, מסירים את השקף ופורסים למנות.
הערות
  • ניתן להכין גם בתבנית מלבנית 22X33 עם דפנות גבוהות.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
8
ציון 10
♥ ♥ ♥
7
אבי שלום
אבקש לדעת מהי כמות החלב שרשום 170 גר' האם לשקול תודה
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
שמנת מתוקה עם שוקולד איזה שלא יהיה זה גנאש, קרם, לקצפת מוקצפת ניתן להוסיף שוקולד בקיפול אבל צריך לעשות...»»
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
המתכון מדויק, יש לוודא שהג'לטין הומס כהלכה ועורבב טוב בתערובת, כמו כן יש לבשל את החלמונים עד לסמיכות.עוגת מוס ללא ביצים.
חום הציפוי מעט פחות מחום הגוף, שיהיה עדיין ברמת סמיכות ליציקה על העוגה, לא חם
3
אבי שלום
אני מאוד אוהבת את המתכונים באתר משום מה העוגה הזו, יצאה טעימה אך המוס היה נוזלי למרות ששמתי...»»
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ככלל, הכמויות באפיה צריכות להיות במשקל ולא ביחידות אחרות כמו כוסות או מספר ביצים למשל,
כשזה אפשרי...»»
1
אני מאוד שמחה תמיד להכין את המתכונים שלכם.
אבל ישנה בעיה אחד שאתם נותנים לפעמים משקל של
ביצים....»»
עוגת שוקולד ומוס שוקולד לבן By , 2005-06-23T12:06:20+03:00 עוגת שוקולד ומוס שוקולד לבן מוס שוקולד לבן על בסיס עוגת שוקולד בציפוי שוקולד מריר. Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 10 Tags: none Ingredients: - לעוגת שוקולד:100 גר' שוקולד מריר קצוץ75 גר' חמאה או מרגרינה1/3 כוס שמן קנולה2/3 כוס מים1/3 כוס קקאו טוב1 כוס סוכר2 ביצים טרופות1/4 1 כו... Instructions: מחממים את התנור ל-175°, מרפדים תבנית 26 בנייר אפיה, משמנים קלות את הדפנות.בסיר קטן מחממים את החמאה, השמן, השוקולד והמים עד להמסה מושלמת ומסירים מהאש.מערבבים את הסוכר והקקאו ו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר