Pesto
תפריט
ג', 10 דצמ 2024, 07:05
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

צמת שמרים

צמת שמרים קלאסית במלית קקאו או כל מלית אחרת.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 19468   

* צילום תוצאה: מורית מנשרוף
צמת שמרים
10 מנות
אפיה
עתיר קלוריות
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» בוקר - בראנץ
ציון גולשים: 9.7
[6 מדרגים]
 
מרכיבים

חומרים לבצק:

  • 1 כף שמרים יבשים (25 גר' שמרים טריים)
  • 1 כפית סוכר
  • 1/4 כוס מים חמימים
  • 100 גר' חמאה או מרגרינה רכה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס חלב פושר
  • 2 ביצים טרופות
  • 1/2 3 כוסות קמח רגיל


החומרים למילוי:

  • 3 כפות קקאו
  • 6 כפות סוכר
  • 50 גר' מרגרינה
  • 50 גר' שוקולד מרוסק או מגורד
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 3-4 כפות מים חמים
דרך הכנה
  1. לערבב בקערה את השמרים הסוכר והמים עד להמסת השמרים ולהניח כ-10 דקות להתפחה.
  2. לערבב בקערה נפרדת את הסוכר המלח החלב ולהוסיף את השמרים התפוחים.
  3. להוסיף את הקמח והביצים ולערבב ולאחר מכן את המרגרינה וללוש לבצק חלק וגמיש.
  4. ניתן לבצע את כל הפעולות הנ"ל במיקסר חשמלי עם קרס לישה לשמן מעט את פני הבצק ולעטוף אותו בניילון ולהניח במקום חמים להתפחה של כשעה.
  5. לערבב את כל חומרי המילוי בסיר קטן על להבה קטנה עד להמסה, לקרר.
  6. לרדד את הבצק על משטח מקומח לעלה בגודל 40x20 ס"מ. לחתוך אותו לאורכו כך שיהיו שני עלים של 40x10 ס"מ בערך. למרוח את חומרי המילוי על כל עלה ולגלגל לכרוכיות מהצד הארוך, להדק היטב את הקצוות.
  7. לקלוע את שתי הכרוכיות לצמה אחת ולמרוח מעט ביצה טרופה על הצמה.
    להניח לתפיחה נוספת של כ-30 דקות.
  8. לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-35-30 דקות עד לקבלת  גוון זהוב.
    להוציא לקרור מוחלט. לפזר מעט אבקת סוכר על הכרוכית לקישוט.
הערות

ניתן להכין ממתכון זה כרוכית אחת בלבד ולא צמה, ניתן גם להוסיף 1 כוס אגוזים קצוצים לפיזור על המילוי לפני גלגול הכרוכית.

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
50
ראובן מ. (עורך)
מתאים יותר בשימוש עם שמרים מגורענים.
אפשר להתפיח פעם אחת.
לערבב את השמרים ומשפר עם הקמח. לאחר...»»
49
הי אבי וראובן!
נפלו לידיי מספר שקיות של משפר האפייה של שמרית ואני רוצה לנסות לשלב אותו בעוגה. את...»»
48
ציון 8
הכנתי היום 24.3 עוגה חמודה ציפיתי ליותר
47
ראובן תודה רבה כ"כ כיף שיש את מי לשאול וגם מקבלים תשובה כ"כ מהר.
46
ראובן מ. (עורך)
אם כך הוציאי, לושי קצת והניחי לתפיחה משלב 4
44
ראובן מ. (עורך)
אפשרי בהחלט. אחרי שלב 3 לעטוף או לכסות בתוך קערה, להפשיר בחוץ.
42
ראובן מ. (עורך)
אפילו עדיף.
41
אפשר להמיר את המרגרינה בתערובת המילוי בחמאה?
40
זה גם מה שההגיון שלי אמר, טוב לראות שהאינסטינקט היה נכון :)
היום אני אופה את העוגה, מחכה בכליון עיניים לתוצאות! :)
39
ראובן מ. (עורך)
למעשה "שוקולד חלב" אינו שוקולד באמת, לכי על האמיתי באחוז הקקאו המתאים לטעמך.
38
הממ.. שוקולד מריר או חלב? מה יותר מומלץ? :)
37
ציון 10
very good in fact its amazing
36
ראובן מ. (עורך)
אפשר, אך גם פשוט על מגש רגיל, ללא תבנית
35
שלום, באיזו תבנית כדאי לשים? של אינגליש קייק? תודה
34
ציון 10
33
עשיתי כל מה שרשום והבצק לא תפח לי אני מאוד מאוכזבת
32
ראובן מ. (עורך)
בוודאי.
31
אפשר להשתמש בשמרים מקובייה?
30
ראובן מ. (עורך)
ראי לוח המרות. אין צורך במשפר.
29
אבי שלום, כמה כפות שמרית (הפירורים)?האם כף אחת או יותר מזה? האם כדאי לשים משפר אפיה?
27
ציון 10
Great Cake!
26
אבי מ. (מקצוענ/ית)
200 גר' מרגרינה או חמאה = 1 כוס שמן.
25
ברנדי (במטבח)
כיצד ממירים מרגרינה בשמן? (סליחה אני יודעת שכבר ענית על כך אבל אני לא מוצאת את תשובתך)
24
ברנדי (במטבח)
אבי שלום!
כיצד ממירים מרגרינה בשמן? (סליחה אני יודעת שכבר ענית על כך אבל אני לא מוצאת את תשובתך)
23
אבי מ. (מקצוענ/ית)
תבדקי את איכות השמרים.

נסי לערבב את הקמח עם השמרים המותססים בהתחלה עם החלב, לאחר מכן להוסיף...»»
22
אבי שלום זו פעם שניה שאני מכינה את המכון עוגת שמרים זר והבצק לא תופח ורד
21
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מלית תפוחי עץ כאן...»»
20
מעוניינת במלית תפוחים-יש לך?
19
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כל המתכונים למליות נמצאים כאן.
17
אבי מ. (מקצוענ/ית)
יש סט כוסות תיקניות אותם ניתן לרכוש בזול בכל חנות כלי בית, נפח הכוס 240 מיל'.
16
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מרגרינה רכה, לא מומסת.
15
אבי מ. (מקצוענ/ית)
180°.
14
היי אבי סליחה אבל לא הצלחתי לקבל את התשובה שלך לגבי כמה מעלות לחמם את התנור?תודה רבה
13
לאבי שלום,סליחה שלא שאלתי את כל השאלות יחד,אבל האם עדיף להמיס את המרגרינה במיקרו או קרה או רכה?תודה רבה
12
אבי שלום,מה הכוונה לכוס מדידה? תודה רבה
11
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן להמיר את החלב במים.

לגבי מלית קינמון, מורחים במרגרינה מומסת ומפזרים סוכר מעורבב עם קינמון מעל ומגלגלים.
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
הבצק אינו דליל אלא אם כן אינך משתמשת בכוסות מדידה נכונות, בכל מקרה אם הבצק דביק להכניס לתפיחה במקרר.
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מתי מוסיפים את הביצים רשום בדרך ההכנה, כרוכית היא רולדה, מגלגלים לרולדה.
5
א. מתי מוסיפים ביצה לבצק.
ב. איך יוצרים כרוכית?
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
1. מחממים מעט את העוגה במיקרוגל למס' שניות או בתנור בחום בינוני עטופה ברדיד אלומיניום, כל עוגת שמרים...»»
3
אבי שלום,
1. לא ניסיתי את העוגה, אבל כשאני עושה עוגת שמרים רגילה במלית קקאו העוגה יוצאת רכה ולאחר...»»
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא יותר מדי, אבל את יכולה להשתמש בהחלט גם בפחות סוכר.
1
אבי שלום,
האם 3/4 כוס סוכר זה לא יותר מדי לכמות של 3.5 כוסות קמח?
צמת שמרים By , 2005-03-28T12:54:53+02:00 צמת שמרים צמת שמרים קלאסית במלית קקאו או כל מלית אחרת. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 10 Tags: none Ingredients: - חומרים לבצק: 1 כף שמרים יבשים (25 גר' שמרים טריים) 1 כפית סוכר 1/4 כוס מים חמימים 100 גר' חמאה או מרגרינ... Instructions: לערבב בקערה את השמרים הסוכר והמים עד להמסת השמרים ולהניח כ-10 דקות להתפחה. לערבב בקערה נפרדת את הסוכר המלח החלב ולהוסיף את השמרים התפוחים. להוסיף את הקמח ו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר