צמת שמרים
צמת שמרים קלאסית במלית קקאו או כל מלית אחרת.
* צילום תוצאה: מורית מנשרוף
10 מנות
אפיה
עתיר קלוריות
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» בוקר - בראנץ
ציון גולשים:
9.7
[6 מדרגים]
מרכיבים
חומרים לבצק:
- 1 כף שמרים יבשים (25 גר' שמרים טריים)
- 1 כפית סוכר
- 1/4 כוס מים חמימים
- 100 גר' חמאה או מרגרינה רכה
- 3/4 כוס סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כוס חלב פושר
- 2 ביצים טרופות
- 1/2 3 כוסות קמח רגיל
החומרים למילוי:
- 3 כפות קקאו
- 6 כפות סוכר
- 50 גר' מרגרינה
- 50 גר' שוקולד מרוסק או מגורד
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 3-4 כפות מים חמים
דרך הכנה
- לערבב בקערה את השמרים הסוכר והמים עד להמסת השמרים ולהניח כ-10 דקות להתפחה.
- לערבב בקערה נפרדת את הסוכר המלח החלב ולהוסיף את השמרים התפוחים.
- להוסיף את הקמח והביצים ולערבב ולאחר מכן את המרגרינה וללוש לבצק חלק וגמיש.
- ניתן לבצע את כל הפעולות הנ"ל במיקסר חשמלי עם קרס לישה לשמן מעט את פני הבצק ולעטוף אותו בניילון ולהניח במקום חמים להתפחה של כשעה.
- לערבב את כל חומרי המילוי בסיר קטן על להבה קטנה עד להמסה, לקרר.
- לרדד את הבצק על משטח מקומח לעלה בגודל 40x20 ס"מ. לחתוך אותו לאורכו כך שיהיו שני עלים של 40x10 ס"מ בערך. למרוח את חומרי המילוי על כל עלה ולגלגל לכרוכיות מהצד הארוך, להדק היטב את הקצוות.
-
לקלוע את שתי הכרוכיות לצמה אחת ולמרוח מעט ביצה טרופה על הצמה.
להניח לתפיחה נוספת של כ-30 דקות. -
לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-35-30 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
להוציא לקרור מוחלט. לפזר מעט אבקת סוכר על הכרוכית לקישוט.
הערות
ניתן להכין ממתכון זה כרוכית אחת בלבד ולא צמה, ניתן גם להוסיף 1 כוס אגוזים קצוצים לפיזור על המילוי לפני גלגול הכרוכית.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- סלט עוף פיקנטי [אבי מ.] - סלט קל הכנה, 340 קלוריות למנה.
- כיסונים ממולאים אפויים [אבי מ.] - כיסונים אפויים במליות שונות.
- עוגת סברינה [anat38] -
- ליקר פסיפלורה [שלקה] - לאוהבי הפרי המדהים הזה.
- פשטידת ירקות יוונית [אבי מ.] -
- עוגיות סולת בסירופ [אבי מ.] - מתכון תורכי
- שעועית אפויה בתנור [אבי מ.] - שעועית גדולה ברוטב עגבניות אפויה בתנור