לחמניות מתוקות
* תמונה להמחשה
16 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[6 מדרגים]
מרכיבים
- 50 גר' שמרים לחים או 2 כפות שמרים יבשים
- 1/2 כוס מים חמימים
- 1/2 1 כוסות מים חמימים
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כפית מלח
- 1 ביצה טרופה
- 100 גר' חמאה/מרגרינה מומסת ומצוננת
- 5-6 כוסות קמח
לציפוי:
- 1 חלמון
- 1 כף מים
דרך הכנה
- בקערה מערבבים את 1/2 כוס המים וכפית סוכר עד להמסה, מוסיפים את השמרים ומערבבים עד להמסה, מכסים ומניחים צד לתפיחה של 8-10 דקות.
- מנפים 5 כוסות קמח לקערה גדולה או קערת מיקסר, מוסיפים את הסוכר ומערבבים, יוצרים גומה במרכז הקערה ויוצקים לתוכה את תערובת השמרים.
- מוסיפים עוד 1/2 כוס מים ובעזרת מזלג מערבבים את השמרים עם הקמח במרכז בלבד ליצירת תערובת דייסתית, מפזרים מעל מעט מהקמח בצדדים ומניחים לתפיחה של 20 דקות.
- מוסיפים את יתרת המים והביצה ומתחילים לערבב במהירות נמוכה, לאחר חצי דקה מוסיפים את המלח והחמאה המומסת וממשיכים ללוש במהירות בינונית תוך כדי הוספת מעט קמח בכל פעם עד לקבלת בצק גמיש וחלק שאינו דביק, לא להוסיף את כל כמות הקמח בבת אחת אלא מעט בכל פעם רק אם יש צורך שהבצק לא יהיה דביק.
- לשים 5 דקות במהירות בינונית עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- לשים שוב את הבצק כדקה, מחלקים את בצק ל-16 יחידות, מכדררים כל יחידה לכדור ומניחים על נייר אפיה בתבנית תנור במרחקים של 7 ס"מ בין הכדורים.
- טורפים חלמון עם 1 כף מים ומורחים על הלחמניות, מניחים בתנור כבוי לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מוציאים מהתנור ומחממים את התנור ל-200°, בזמן חימום התנור מורחים שוב ביצה עת הלחמניות ומפזרים מעל כל ציפוי רצוי (שומשום, פרג וכו') אבל לא חובה.
- מכניסים לאפיה של כ-20 דקות או עד להשחמה קלה, מציאים ומצננים על רשת.
- הלחמניות טובות להקפאה, להקפיא מייד לאחר הצינון בשקיות סגורות.
הערות
- ניתן להחליף את החמאה ב-1/2 כוס שמן קנולה או תירס או שמן זית מזוקק.
- ניתן לחלק את הכמות ל-30 יחידות לקבלת לחמניות ביס.
- להקפיד על התפחות מלאות.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פשטידת תרד וגבינת קוטג [אבי מ.] - פשטידה קלת הכנה
- ירקות אנטי פסטי [אבי מ.] - מתכון של השף ויקטור כהן עבור ובאדיבות "דורות - מוצרי שום ותיבול".
- פאי תפוחים ופרורים [אבי מ.] -
- עוגת טריקולד [ניקי ב] -
- סלט חצילים ועגבניות איטלקי [אבי מ.] -
- עוגת שייש [אבי מ.] - עוגה בחושה פופולרית בטעם וניל ושוקולד.
- כרוכית במילוי תמרים או פרג [אבי מ.] - כרוכיות בצק פריך במלית תמרים או פרג