רולדת וניל
רולדת טורט וניל במלית ריבה או קצפת.

10 מנות
אפיה

קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
5 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר
1/2 1 כפיות תמצית וניל
3/4 כוס סוכר
1 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
למלית:
ריבה טובה או קצפת
1/2 1 כפיות תמצית וניל
3/4 כוס סוכר
1 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
למלית:
ריבה טובה או קצפת
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-190°, מניחים ומשמנים נייר אפיה בתבנית 30X45 או בתבנית תנור.
- מנפיחם את הקמח, אבקת האפיה והמלח לקערה, מניחים בצד.
- בקערת מיקסר או בקערה רגילה מקציפים את החלמונים לקציפה בהיר, מוסיפים את הסוכר ותמצית הוניל וממשיכים להקציף עד קבלת קציפה אוורירית וסמיכה.
- מנפים את תערובת הקמח מעל תערובת החלמונים בשתי מנות ומקפלים לתערובת לאחר כל הוספה.
- בקערת מיקסר או קערה רגילה בעזרת מקצף ידני מקציפים את החלבונים לקצף יציב וגמיש אך לא יבש.
- מקפלים בעדינות את הקצף לתערובת החלמונים.
- יוצקים את התערובת על נייר האפיה, בעזרת מורחן משטחים בעדינות את התערובת בגובה שווה על כל שטח הנייר.
- מכניסים לאפיה של כ-15 דקות או עד להזהבה וקפיציות של הבצק.
- מפזרים מעט אבקת סוכר על מגבת מטבח גדולה מגודל הרולדה, מוציאים את הרולדה מהתנור והופכים על המגבת ומקלפים את נייר האפיה.
- מגלגלים את הבצק עם המגבת מהצד הצר(30 ס"מ) לכרוכית, מניחים לצינון מלא.
- פותחים את הרולדה, מורחים שכבת ריבה טובה בעובי 1/2 ס"מ על הרולדה ומגלגלים שוב.
- מניחים בצלחת הגשה עם תפר החיבור מתחת וזורים אבקת סוכר מעל.
- למלית קצפת, מקציפים 3 מיכלי שמנת מתוקה עם 6 כפות אבקת סוכר לקצפת יציבה, מורחים בגובה שווה על הכרוכית ומגלגלים, אם רוצים מותרים מעט קצפת לציפוי הכרוכית.
הערות
- אם ממלאים בקצפת ניתן לפזר מעט פירות טריים קצוצים מעל הקצפת לפני הגילגול הכרוכית.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- רולדת שוקולד וקצפת [אבי מ.] - רולדת קקאו הפשוטה והטובה, במלית קצפת, קצפת עם פירות או כל קרם אחר.
- חלה מתוקה [אבי מ.] - חלה מתוקה ועשירה.
- צימס [אבי מ.] - סלט גזר מתקתק לראש השנה ופסח אבל לא רק.
- עוגיות שוקולד סדוקות [אבי מ.] - עוגיות שוקולד רכות במעטה אבקת סוכר סדוק.
- בלינצ'ס פטריות [אבי מ.] -
- פוקצה Focaccia [אבי מ.] - לחם איטלקי שטוח
- לזניה גבינות [אבי מ.] -