קרם קרמל בטעם קפה
8 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» קינוחים» קפה
מרכיבים
לרוטב הקרמל:
200 גר' סוכר
1/2 כוס מים
לקרם:
900 מיל' חלב
50 גר' סוכר
1 כף קפה נמס
6 ביצים (מס' 2)
1 כף ליקר קפה
1 כפית תמצית וניל
200 גר' סוכר
1/2 כוס מים
לקרם:
900 מיל' חלב
50 גר' סוכר
1 כף קפה נמס
6 ביצים (מס' 2)
1 כף ליקר קפה
1 כפית תמצית וניל
דרך הכנה
- מניחים את הסוכר והמים בסיר קטן, מחממים בבחישה על להבה בינונית עד להמסת הסוכר, ברגע שהסוכר נמס ממשיכים לבשל ללא בחישה עד לקבלת קרמל בהיר, מסירים מהאש ומניחים כדקה.
- יוצקים/מחלקים את הקרמל על תחתית 8 כלים חסיני חום אישיים, מניחים את הכלים בתבנית אפיה עם דפנות שתכיל את כולם.
- מחממים את התנור ל-175°.
- מחממים את החלב בסיר על להבה בינונית, מוסיפים את הסוכר והקפה נמס, מחממים עד לפני רתיחה ומסירים מהאש.
- טורפים את הביצים בקערה, מוסיפים לביצים מעט מהחלב החם ובוחשים היטב, מחזירים את התערובת לסיר החלב ומערבבים, מוסיפים את הליקר ותמצית הוניל ומערבבים.
- יוצקים/מחלקים בעזרת מצקת את התערובת לכלים האישיים על הקרמל, מכסים כל כלי ברדיד אלומיניום, יוצקים מים חמים לתבנית הגדולה מסביב הכלים האישיים ובגובה 2/3 גובה הכלים.
- אופים כ-45 דקות או עד להתייצבות הקרם, מוציאים ומצננים.
- מעבירים למקרר ומקררים 6 שעות, רצוי למשך לילה.
- להגשה, מעבירים סכין בהיקף התבנית האישית, מניחים מעל צלחת הגשה והופכים.
הערות
- ניתן להכנה גם בתבנית פאי 24 לא מתפרקת עם דפנות גבוהות.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פאי קרמל אגוזים ושוקולד [אבי מ.] -
- גולש הונגרי-הודי [אבי מ.] - מה שהופך את גרסת הגולש הזאת לגרסה הודית הוא השימוש בקרי
- מרובעי מרנג ופירות [אבי מ.] - קינוח מרנג ופירות ללא קרם
- ערמונים מסוכרים [אבי מ.] - ערמונים מסוכרים בסירופ.
- סירות תפוחי אדמה [אבי מ.] -
- איטריות אורז וירקות [אבי מ.] - מתכון קוראני.
- עוגת תותים וקצפת [אבי מ.] -