קרם קרמל בטעם קפה

8 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» קינוחים» קפה
מרכיבים
לרוטב הקרמל:
200 גר' סוכר
1/2 כוס מים
לקרם:
900 מיל' חלב
50 גר' סוכר
1 כף קפה נמס
6 ביצים (מס' 2)
1 כף ליקר קפה
1 כפית תמצית וניל
200 גר' סוכר
1/2 כוס מים
לקרם:
900 מיל' חלב
50 גר' סוכר
1 כף קפה נמס
6 ביצים (מס' 2)
1 כף ליקר קפה
1 כפית תמצית וניל
דרך הכנה
- מניחים את הסוכר והמים בסיר קטן, מחממים בבחישה על להבה בינונית עד להמסת הסוכר, ברגע שהסוכר נמס ממשיכים לבשל ללא בחישה עד לקבלת קרמל בהיר, מסירים מהאש ומניחים כדקה.
- יוצקים/מחלקים את הקרמל על תחתית 8 כלים חסיני חום אישיים, מניחים את הכלים בתבנית אפיה עם דפנות שתכיל את כולם.
- מחממים את התנור ל-175°.
- מחממים את החלב בסיר על להבה בינונית, מוסיפים את הסוכר והקפה נמס, מחממים עד לפני רתיחה ומסירים מהאש.
- טורפים את הביצים בקערה, מוסיפים לביצים מעט מהחלב החם ובוחשים היטב, מחזירים את התערובת לסיר החלב ומערבבים, מוסיפים את הליקר ותמצית הוניל ומערבבים.
- יוצקים/מחלקים בעזרת מצקת את התערובת לכלים האישיים על הקרמל, מכסים כל כלי ברדיד אלומיניום, יוצקים מים חמים לתבנית הגדולה מסביב הכלים האישיים ובגובה 2/3 גובה הכלים.
- אופים כ-45 דקות או עד להתייצבות הקרם, מוציאים ומצננים.
- מעבירים למקרר ומקררים 6 שעות, רצוי למשך לילה.
- להגשה, מעבירים סכין בהיקף התבנית האישית, מניחים מעל צלחת הגשה והופכים.
הערות
- ניתן להכנה גם בתבנית פאי 24 לא מתפרקת עם דפנות גבוהות.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת