קיש פטריות וגבינה בבצק פילו
6 מנות
אפיה
30 דקות ופחות
קושי: בינוני
» מתאבנים» או ארוחה קלה
מרכיבים
50 גר' חמאה
250 גר' פטריות מעורבות פרוסות
1 שן שום כתושה
2 כפות יין אדום יבש
1 כף עלי טימין קוצים גס
קורט אגוז מוסקט
3 עלי פילו
100 גר' חמאה מומסת
100 גר' גבינת קוטג'
100 גר' גבינת שמנת
3 ביצים טרופות קל
1 גביע שמנת חמוצה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
250 גר' פטריות מעורבות פרוסות
1 שן שום כתושה
2 כפות יין אדום יבש
1 כף עלי טימין קוצים גס
קורט אגוז מוסקט
3 עלי פילו
100 גר' חמאה מומסת
100 גר' גבינת קוטג'
100 גר' גבינת שמנת
3 ביצים טרופות קל
1 גביע שמנת חמוצה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
דרך הכנה
- מחממים תנור ל-180°.
- ממיסים את החמאה במחבת רחבה, מוסיפים את הפטריות ומערבבים, מטגנים בבחישה עד לריכוך הפטריות, מוסיפים את השום ומערבבים, מוסיפים את היין, הטימין ואגוז המוסקט ומבשלים עוד דקה, מסירים מהאש ומסננים את הנוזלים.
- חוצים את עלי הפילו לשני חצאים, פורשים עלה פילו ומורחים בחמאה מומסת, מניחים עליו עלה נוסף ומורחים שוב, כך עם כל העלים.
- מרימים את כל חבילת העלים ומניחים בתבנית פאי בגודל 24, לוחצים מעט להצמדה לתחתית.
- מערבבים את הגבינות עם הביצים והשמנת, מוסיפים את הפטרוזיליה, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, יותקים מחצית מהתערובת על העלים בתבנית.
- מפזרים מעל את תערובת הפטריות בגובה אחיד, יוצקים מעל את שארית תערובת הגבינות.
- אופים כ-30 דקות עד להשחמה של העלים והתייצבות התערובת.
- מוציאים ומצננים מעט לפני חיתוך והגשה.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- פשטידת ירקות יוונית [אבי מ.] -
- לחמניות גבינה [אבי מ.] -
- עוגת קקאו שוקולד [אבי מ.] -
- עוגת סברינה [anat38] -
- כיסונים ממולאים אפויים [אבי מ.] - כיסונים אפויים במליות שונות.
- עוגיות סולת בסירופ [אבי מ.] - מתכון תורכי
- פרפה שוקולד לבן [אבי מ.] -