קיש פטריות וגבינה בבצק פילו

6 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» מתאבנים» או ארוחה קלה
מרכיבים
50 גר' חמאה
250 גר' פטריות מעורבות פרוסות
1 שן שום כתושה
2 כפות יין אדום יבש
1 כף עלי טימין קוצים גס
קורט אגוז מוסקט
3 עלי פילו
100 גר' חמאה מומסת
100 גר' גבינת קוטג'
100 גר' גבינת שמנת
3 ביצים טרופות קל
1 גביע שמנת חמוצה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
250 גר' פטריות מעורבות פרוסות
1 שן שום כתושה
2 כפות יין אדום יבש
1 כף עלי טימין קוצים גס
קורט אגוז מוסקט
3 עלי פילו
100 גר' חמאה מומסת
100 גר' גבינת קוטג'
100 גר' גבינת שמנת
3 ביצים טרופות קל
1 גביע שמנת חמוצה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
דרך הכנה
- מחממים תנור ל-180°.
- ממיסים את החמאה במחבת רחבה, מוסיפים את הפטריות ומערבבים, מטגנים בבחישה עד לריכוך הפטריות, מוסיפים את השום ומערבבים, מוסיפים את היין, הטימין ואגוז המוסקט ומבשלים עוד דקה, מסירים מהאש ומסננים את הנוזלים.
- חוצים את עלי הפילו לשני חצאים, פורשים עלה פילו ומורחים בחמאה מומסת, מניחים עליו עלה נוסף ומורחים שוב, כך עם כל העלים.
- מרימים את כל חבילת העלים ומניחים בתבנית פאי בגודל 24, לוחצים מעט להצמדה לתחתית.
- מערבבים את הגבינות עם הביצים והשמנת, מוסיפים את הפטרוזיליה, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, יותקים מחצית מהתערובת על העלים בתבנית.
- מפזרים מעל את תערובת הפטריות בגובה אחיד, יוצקים מעל את שארית תערובת הגבינות.
- אופים כ-30 דקות עד להשחמה של העלים והתייצבות התערובת.
- מוציאים ומצננים מעט לפני חיתוך והגשה.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מוס טונה [אבי מ.] -
- רוטב ויניגרט תפוזים לסלט [אבי מ.] -
- גפילט פיש [אבי מ.] -
- חזה עוף על מצע ירקות במרינדה [אבי מ.] -
- פרוסות בקר בתנור [סביון] -
- כדורי חצילים מטוגנים [אבי מ.] -
- עוגיות וניל רכות [אבי מ.] -