קערות לחם
קערות לחם למרק או להגשת מטבלים או סלטים.
8 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» או ארוחה קלה
מרכיבים
2 כפות שמרים יבשים או 50 גר' שמרים טריים
1/2 כוס מים חמימים (לא חמים)
1 כפית סוכר
7 כוסות קמח לבן (רצוי שטיבל 2)
2 כפיות סוכר
3 כפות שמן
2 כפיות מלח
2 כוסות מים חמימים (לא חמים)
לציפוי:
1 חלבון
1 כף מים פושרים
דרך הכנה
- בקערה קטנה מערבבים היטב עד להמסה את השמרים עם המים והסוכר, מכסים את הקערה ומניחים לתסיסה ותפיחה של 8 דקות.
- מנפים את הקמח לקערת מיקסר, יוצרים גומה, יוצקים את השמרים המותפחים לגומה ומערבבים מעט עם הקמח בעזרת מזלג לקבלת תערובת סמיכה במרכז הגומה, מפזרים מעט מהקמח מהצדדים על העיסה ומכסים, מניחים לתפיחה של 15 דקות.
- מוסיפים את המים ומתחילים לערבב עם וו הלישה, מוסיפים לאחר 30 שניות ותוך כדי לישה את הסוכר הנוסף, השמן והמלח.
- ממשיכים ללוש במהירות בינונית עד לקבלת בצק חלק שנפרד מדפנות הקערה, כ- 5 דקות.
- מכסים את הקערה בניילון צמיד ומנחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- טופחים על הבצק ומחזירים לנפח המקורי, לשים מעט על משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל-8 חלקים.
- מכדררים כל חלק לכדור, מניחים את הכדורים על תבנית תנור שטוחה במרווחים של 10 ס"מ בין הכדורים, אם יש צורך משתמשים בשתי תבניות.
- מורחים את הכדורים בחלבון טרוף עם המים, מניחים לתפיחה בתנור כבוי עד להכפלת הנפח.
- מוציאים מהתנור, מחממים את התנור ל-200°, מחזירים לתנור ואופים עד להשחמה יפה וכאשר נשמע צילי חלול בהקשה על הלחמים.
- מוציאים ומצננים לחלוטין על רשת.
- חותכים את הלחמים בשליש העליון, מסירים את הכיפה, מסלקים את פנים הלחם, ממלאים בכל מילוי רצוי.
הערות
- ניתן לאפות את הקערות מראש ולהקפיא כשהן שלמות, להפשיר במקרר, לעטוף ברדיד אלומיניום ולהכניס -10 דקות לתנור ב-180°, להוציא, לצנן ולחתוך את הכיפה.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פשטידת תרד וגבינת קוטג [אבי מ.] - פשטידה קלת הכנה
- ירקות אנטי פסטי [אבי מ.] - מתכון של השף ויקטור כהן עבור ובאדיבות "דורות - מוצרי שום ותיבול".
- פאי תפוחים ופרורים [אבי מ.] -
- עוגת טריקולד [ניקי ב] -
- סלט חצילים ועגבניות איטלקי [אבי מ.] -
- עוגת שייש [אבי מ.] - עוגה בחושה פופולרית בטעם וניל ושוקולד.
- כרוכית במילוי תמרים או פרג [אבי מ.] - כרוכיות בצק פריך במלית תמרים או פרג