Pesto
תפריט
א', 26 ינו 2025, 03:30
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

קערות לחם

קערות לחם למרק או להגשת מטבלים או סלטים.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 12078   

קערות לחם
8 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» או ארוחה קלה
 
מרכיבים

2 כפות שמרים יבשים או 50 גר' שמרים טריים
1/2 כוס מים חמימים (לא חמים)
1 כפית סוכר
7 כוסות קמח לבן (רצוי שטיבל 2)
2 כפיות סוכר
3 כפות שמן
2 כפיות מלח
2 כוסות מים חמימים (לא חמים)
לציפוי:
1 חלבון
1 כף מים פושרים

דרך הכנה
  1. בקערה קטנה מערבבים היטב עד להמסה את השמרים עם המים והסוכר, מכסים את הקערה ומניחים לתסיסה ותפיחה של 8 דקות.
  2. מנפים את הקמח לקערת מיקסר, יוצרים גומה, יוצקים את השמרים המותפחים לגומה ומערבבים מעט עם הקמח בעזרת מזלג לקבלת תערובת סמיכה במרכז הגומה, מפזרים מעט מהקמח מהצדדים על העיסה ומכסים, מניחים לתפיחה של 15 דקות.
  3. מוסיפים את המים ומתחילים לערבב עם וו הלישה, מוסיפים לאחר 30 שניות ותוך כדי לישה את הסוכר הנוסף, השמן והמלח.
  4. ממשיכים ללוש במהירות בינונית עד לקבלת בצק חלק שנפרד מדפנות הקערה, כ- 5 דקות.
  5. מכסים את הקערה בניילון צמיד ומנחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  6. טופחים על הבצק ומחזירים לנפח המקורי, לשים מעט על משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל-8 חלקים.
  7. מכדררים כל חלק לכדור, מניחים את הכדורים על תבנית תנור שטוחה במרווחים של 10 ס"מ בין הכדורים, אם יש צורך משתמשים בשתי תבניות.
  8. מורחים את הכדורים בחלבון טרוף עם המים, מניחים לתפיחה בתנור כבוי עד להכפלת הנפח.
  9. מוציאים מהתנור, מחממים את התנור ל-200°, מחזירים לתנור ואופים עד להשחמה יפה וכאשר נשמע צילי חלול בהקשה על הלחמים.
  10. מוציאים ומצננים לחלוטין על רשת.
  11. חותכים את הלחמים בשליש העליון, מסירים את הכיפה, מסלקים את פנים הלחם, ממלאים בכל מילוי רצוי.
הערות
  • ניתן לאפות את הקערות מראש ולהקפיא כשהן שלמות, להפשיר במקרר, לעטוף ברדיד אלומיניום ולהכניס -10 דקות לתנור ב-180°, להוציא, לצנן ולחתוך את הכיפה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
24
שלום
האם אתה יודע מה זה קמח שטיבל 2 באנגלית???
אני מתכוננת לנסות את המרשם - אבל רוצה להצליח!!
23
ראובן מ. (עורך)
זה לא הולך ככה. אם אין לך נסיון באפיית שמרים בכלל ולחמים בפרט, זה לא עסק למתחילים, ועוד לפי התיאור של...»»
21
ואם אני אעשה חצי קמח מלא וחצי קמח רגיל??
20
עשיתי ולא יצא בכלל קערות, איך שזה נכנס לתנור זה נעשה שטוח כמו פיתות.
19
ראובן מ. (עורך)
הציפוי המוזכר אוטם את הלחמים (או כל צורת אטימה אחרת)
חצי כמות.
מיועד למרק חם או קר.
לא מומלץ קמח רגיל.
18
שלום, ראשית יש לכם אחלה אתר
האם אני יכולה להשתמש בקמח רגיל?
אם אני רוצה חצי מהכמות כ-4 מנות...»»
17
ראובן מ. (עורך)
בוודאי, כמעט עם כל מילוי.
16
תודה על התשובה. ועוד שאלה- האם ניתן לשים בקערות גם מרק קר, כמו גספאצ'ו? תודה!
15
ראובן מ. (עורך)
לא, ויבורכו הידיים שיש להן כוח.
14
האם חובה להשתמש במיקסר להכנת הבצק? תודה!
13
ראובן מ. (עורך)
אין לי נסיון עם קערות לחם למרק. אני מניח שהקרום אמור להיות קשה והמרק סמיך.
12
ראובן מ. (עורך)
לכן רמזתי שלבצע את המתכון הזה ללא נסיון עם שמרים, לא מומלץ. קראי באתר על אפיית לחמים ועל הסדרה שלי בנושא...»»
11
ראובן מ. (עורך)
אפשר להקפיא בצק שמרים, עושים זאת הרבה. אפשר לפני תפיחה (רצוי להשתמש בנוזלים קרים בתערובת), או לאחר תפיחה...»»
9
האם אפשר להשתמש בקמח מלא?
8
תודה ראובן
7
ראובן מ. (עורך)
בכל הסופרמרקטים
6
איפה ניתן לקנות קמח שטיבל 2?
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
שתי סיבות אפשריות, האחת, הבצק היה רך מדי, נסי להוסיף עוד קמח.

השניה, לישה לא מספקת, ללוש 5 דקות.
1
מדוע הלחמניות בעת התפיחה השניה "איבדו צורה" והתפשטו לצדדים?
(וזאת לאחר שמלאתי בקפדנות אחר ההוראות ההכנה).
קערות לחם By , 2005-06-04T05:06:22+03:00 קערות לחם קערות לחם למרק או להגשת מטבלים או סלטים. Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 8 Tags: none Ingredients: - 2 כפות שמרים יבשים או 50 גר' שמרים טריים1/2 כוס מים חמימים (לא חמים)1 כפית סוכר7 כוסות קמח לבן (רצוי שטיבל 2)2 כפיות סוכר3 כפות שמן2 כפיות מלח2 כוסות מים ח... Instructions: בקערה קטנה מערבבים היטב עד להמסה את השמרים עם המים והסוכר, מכסים את הקערה ומניחים לתסיסה ותפיחה של 8 דקות.מנפים את הקמח לקערת מיקסר, יוצרים גומה, יוצקים את השמרים המותפחים לגומה ומערב...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר