פאי ריויון

8 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» פאי וטארט» או קפה
מרכיבים
לתחתית:
3/4 1 כוסות קמח
150 גר' מרגרינה או חמאה
1 ביצה
3 כפות סוכר
2 כפות מים
למלית:
1/2 1 כוסות סוכר
3 כפות קמח
3 ביצים טרופות
30 גר' חמאה מומסת
1/2 1 כוסות ריויון
2 כפיות תמצית וניל טובה
3/4 1 כוסות קמח
150 גר' מרגרינה או חמאה
1 ביצה
3 כפות סוכר
2 כפות מים
למלית:
1/2 1 כוסות סוכר
3 כפות קמח
3 ביצים טרופות
30 גר' חמאה מומסת
1/2 1 כוסות ריויון
2 כפיות תמצית וניל טובה
דרך הכנה
- הכנת התחתית, מנפים לקערה את הקמח והסוכר ומערבבים.
- חותכים את המרגרינה או החמאה לקוביות ומוסיפים לקמח, מבליעים את המרגרינה בקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה והמים הקרים ומעבדים לבצק, לא ללוש יתר על המידה בכדי לא לפגום בפריכות הבצק, ניתן להכין את הבצק במעבד מזון - מפעילים בפולסים רק עד שהחומרים מתאחדים.
- משטחים מעט את הבצק, עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר לחצי שעה.
- מוצאים את הבצק למשטח מקומח, בעזרת מערוך משטחים לעובי של 1/2 ס"מ בגודל תבנית פאי 24, לתחתית ושוליים (30 ס"מ).
- מחממים את התנור ל-180°.
- בקערה מערבבים את הסוכר והקמח, מוסיפים את הביצים והחמאה ומערבבים.
- מוסיפים את הריויון ומיץ הלימון ומערבבים היטב לתערובת ללא גושים.
- יוצקים על התחתית בתבנית ומכניסים לתנור בשלב המרכזי לאפיה של 50 דקות עד שעה או עד שמלית הפאי מתייצבת וסכין הננעץ במרכזה יוצא נקי,
- מוציאים ומצננים על רשת 30 דקות.
- מאחסנים במקרר למשך לילה לפני ההגשה.
- מגישים עם פירות יער ליד.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- קניידלך (כופתאות קמח מצה) למרק [אבי מ.] - שתי גירסאות.
- טורטיות מקמח חיטה [אבי מ.] - את הטורטיה מכינים במקור מקמח תירס מיוחד (מסה הרינה), אולם ניתן להכין טורטיות גם מקמח רגיל.
- עוגת מוס שוקולד [אבי מ.] - עוגת מוס שוקולד קלילה, במתכון הוכנסו שינויים והסבר מפורט יותר
- פשטידת תרד [אבי מ.] - פשטידת תרד שמתאימה גם לפסח.
- פילה מושט בתנור [קרן33] - הכי קל וטעים כמו באולמות. לא תפסיקו לקבל מחמאות
- קרם בוואריה [אבי מ.] - גירסת הקרם המקורית על בסיס קרם אנגלז, מתאים גם לפסח חלבי או לגירסת פרווה בהערות.
- לביבות בטטה אפויות [ניקי ב] -