עוגה בחושה עם גבינה וריבה
עוגת שמנת חמוצה בחושה, שכבת גבינה וריבה בציפוי שקדים פריך.

10 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגות» או קפה
ציון גולשים:
9
[5 מדרגים]
מרכיבים
לעוגה:
1/2 2 כוסות קמח
3/4 כוס סוכר
160 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
3/4 כוס שמנת חמוצה
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל או שקדים
לשכבת הגבינה:
250 גר' גבינת שמנת
1/4 כוס סוכר
1 ביצה
5 כפות גדושות ריבת פטל טובה
לציפוי:
70 גר' שקדים פרוסים מולבנים
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-180°, משמנים ומקמחים תבנית 24 קפיצית.
- לקערת מעבד המזון מנפים את הקמח, הסוכר, אבקת האפיה, אבקת הסודה לשתיה והמלח, מפעילים למספר שניות לערבוב.
- מוסיפים את החמאה ומעבדים לתערובת פירורית, מפרישים כוס מהפירורים ומניחים בצד.
- מוסיפים לתערובת בקערת המעבד את השמנת, הביצה ותמצית הוניל ומעבדים מספר שניות.
- מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים על התחתית ושכבת שוליים דקה על הדפנות.
- בקערה מערבבים את הגבינה, הביצה והסוכר לתערובת אחידה ויוצקים על התחתית.
- מרככים את הריבה בערבוב למצב נוזלי ומנטפים על שכבת הגבינה.
- מרסקים מעט את השקדים ומערבבים עם כוס הפירורים שהופרשה, מפזרים על המלית.
- מכניסים לאפיה של כ-50 דקות או עד להשחמה קלה של הציפוי.
- מוציאים ומצננים בתבנית על רשת.
הערות
- ניתן להשתמש בכל סוג גבינת שמנת גם עם אחוזי שומן נמוכים דוגמת "סימפוניה".
- ניתן להשתמש בכל ריבה טובה אחרת.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- עוגת סילאן בחושה בניחוח קינמון [ראובן מ.] - באדיבות "חצר כנרת" סילאן טבעי, מעדני תמרים ורטבים
- קובה בורגול מטוגנת [אבי מ.] -
- דגים ברוטב פיקנטי [שפית בהתהוות] - דג ברוטב
- לביבות קמח תירס וגבינה ספרדיות [אבי מ.] -
- ארוחת אורז במחבת [אבי מ.] - ארוחה מוקפצת במחבת, יכולה לשמש גם כתוספת למנה עיקרת.
- עוגת ביסקוויטים [אורן בר] -
- כרוב סיני כבוש [אבי מ.] - פיקנטי