Pesto
תפריט
ש', 15 אוג 2020, 23:14
110454 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

צלי עוף פיקנטי עם תמרים

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 6493   

צלי עוף פיקנטי עם תמרים
4 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים

1/2 1 קג' חלקי עוף
3 כפות קמח
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול חצוי ופרוס
2 שיני שום כתושות
1 כפית קינמון טחון
1 כפית כמון
1/2 כפית ג'ינג'ר יבש טחון
1/2 כפית כורכום
1/2 1 כוסות מרק עוף
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
150 גר' תמרים מגולענים חתוכים לרבעים
50 גר' שקדים מולבנים שלמים

דרך הכנה
  1. מקמחים קלות את חלקי העוף, מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את מחציתם עד להשחמה קלה מכל הצדדים, מוציאים לצלחת ומטגנים את שאר חלקי העוף.
  2. מטגנים את הבצל והשום עד לשקיפות, מחזירים את כל חלקי העוף למחבת.
  3. בקערה קטנה מערבבים את כל התבלינים, מוסיפים למחבת ומערבבים לציפוי חלקי העוף, מטגנים עוד 2 דקות.
  4. מוסיפים את המרק ואת מיץ הלימון ומביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים עם מכסה כ-30 דקות.
  5. מוסיפים את התמרים והשקדים ומערבבים, בודקים תיבול ומוסיפים מלח אם צריך, ממשיכים לבשל ללא מכסה עוד 15 דקות.
  6. מסירים מהאש, מחממים שוב לפני ההגשה.
  7. מגישים עם אורז.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
5
איריס-לרגישים לגלוטן, במקום קמח
4
מושלם. ממש ללקק את האצבעות...
3
המתכון הזה מזכיר לי תבשיל מהמטבח התוניסאי שאימי מכינה ביום של אחרי חג הפסח רק שבתבשיל התוניסאי מוסיפים ביצים קשות גדול.....
2
ציון 10
התבשיל צלי עוף פיקנטי מעולה ומומלץ ניתן לאכול
אפילו קר משהו ,,,

ממני לינדה אוהבת לבשל ולאפות
1
ציון 10
מעולה, מעולה. ממש מיוחד. אין על המתכונים שלך. אפילו בתיבול לא היה מה לתקן. תודה אבי.
צלי עוף פיקנטי עם תמרים By , 2005-05-21T19:05:06+03:00 צלי עוף פיקנטי עם תמרים Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 4 Tags: none Ingredients: - 1/2 1 קג' חלקי עוף3 כפות קמח3 כפות שמן זית1 בצל גדול חצוי ופרוס2 שיני שום כתושות1 כפית קינמון טחון1 כפית כמון1/2 כפית ג'ינג'ר יבש טחון1/2 כפית כורכום... Instructions: מקמחים קלות את חלקי העוף, מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את מחציתם עד להשחמה קלה מכל הצדדים, מוציאים לצלחת ומטגנים את שאר חלקי העוף.מטגנים את הבצל והשום עד לשקיפות, מחזירים את כל ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר