פיטיבייה
מאפה צרפתי, בצק עלים במלית קרם שקדים.

8 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» פאי וטארט» קפה
מרכיבים
500 גר' בצק עלים מופשר
קרם שקדים:
150 גר' שקדים מולבנים
150 גר' סוכר
150 גר' חמאה רכה
3 ביצים
2 כפות קמח
2 כפות ליקר שקדים
לציפוי:
1 ביצה טרופה עם 1 כף מים
דרך הכנה
- מכניסים את השקדים והסוכר לקערת מעבד מזון עם להב המתכת, מפעילים וטוחנים עד לקבלת אבקה דקה.
- מוסיפים את החמאה בחתיכות תוך כדי פעולת המעבד.
- מוסיפים את הביצים, הקמח והליקר, מעבדים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
- מעבירים את הקערה למקרר לשעה מכוסה בניילון.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעובי 4 מ"מ.
- חותכים שני עיגולים, האחד בקוטר 24 ס"מ והשני בקוטר 26 ס"מ, מורחים מעט ביצה טרופה על העיגול הקטן על רצועה של 3 ס"מ בהיקף.
- מניחים את העיגול הקטן על נייר אפיה ומורחים את הקרם במרכזו ועד לפס מריחת הביצה.
- מניחים מעל את העיגול הגדול ומהדקים קלות את השוליים המרוחים בביצה לאטימה.
- מורחים את מאפה בביצה הטרופה ומעבירים למקרר לשעה.
- מחממים את התנור ל-190°.
- בעזרת קצה סכין חדה מבצעים חתכים קשתיים לעומק 2 מ"מ בלבד בכיפת המאפה, מהמרכז כלפי חוץ לא עד קצה העיגול, מבצעים חתך לעומק במרכז הכיפה לאפשר יציאת אדים.
- מכניסים לאפיה של כ-30 דקות או עד שהבצק תופח ומשחים.
- מוציאים ומצננים מעט לפני ההגשה.
הערות
- ניתן להשתמש בשקדים מולבנים טחונים, במקרה זה להוסיף את כמות הסוכר באבקה.
- ניתן להוסיף 1 כפית תמצית שקדים לקרם.
- לחמם מעט בתנור (לא במיקרוגל) לפני ההגשה אם המאפה קר.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- קרם ברולה [אבי מ.] - מתכון בסיסי וגיוונים
- חביתיות במילוי פטריות [אבי מ.] -
- עוגיות שיבולת שועל וצימוקים [אבי מ.] - עוגיות בריאות רכות
- לזניה גבינה וירקות [אבי מ.] -
- סלט כרוב עם אטריות "מג'יק" [פסקל] - כרוב בתוספת תערובת קלויה של אטריות ושקדים, ברוטב חמוץ מתוק
- בצק שוקולד [אבי מ.] - לעיצוב, פיסול או יצירת אלמנטים לקישוט עוגות
- חצילים וקישואים בתחמיץ [אבי מ.] - אצבעות חצילים וקישואים בתחמיץ פיקנטי.