חטיפי תפוחי אדמה אפויים
חטיפי תפוח אדמה אפויים בתוספת רוטב גבינה.

4 מנות
בישול ואפיה

קושי: קל הכנה
» מתאבנים» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
3 תפוחי אדמה גדולים
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור או לפי הטעם
1/2 כפית פפריקה
לרוטב הגבינה:
50 גר' חמאה
1/2 2 כפות קמח
1/4 1 כוסות חלב
150 גר' גבינת צ'אדר מגורדת
2 כפות עירית קצוצה דק
1/4 כפית פפריקה חריפה או לפי הטעם
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור או לפי הטעם
1/2 כפית פפריקה
לרוטב הגבינה:
50 גר' חמאה
1/2 2 כפות קמח
1/4 1 כוסות חלב
150 גר' גבינת צ'אדר מגורדת
2 כפות עירית קצוצה דק
1/4 כפית פפריקה חריפה או לפי הטעם
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-200°.
- שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומייבשים, חותכים כל תפוח אדמה לשמיניות.
- מניחים בקערה ומזלפים מעל את השמן, מערבבים היטב לציפוי תפוחי האדמה בשמן.
- מערבבים את המלח והפלפל בשקית ניילון, מוסיפים את תפוחי האדמה המשומנים ומנערים לציפוי.
- מניחים בתבנית תנור ומכניסים לאפיה של כ-15 דקות או עד שתפוחי האדמה משחימים.
- כשתפוחי האדמה בתנור מכינים את הרוטב, ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה, ממשיכים לבשל עוד כדקה ומוסיפים את החלב ומערבבים.
- ממשיכים לחמם ולערבב עד שהתערובת מסמיכה על להבה נמוכה, מוסיפים את הגבינה, העירית, המלח והפפריקה ומערבבים עד להמסת הגבינה ומסירים מהאש.
- מעבירים לגערת הגשה ומגישים מייד עם תפוחי האדמה.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגת מייפל ואגוזי פקאן [חנהל'ה] - נפלאה
- מיני עוגות לימון במלית קרם לימון [אבי מ.] - עוגות לימון אישיות.
- פאי תפוחי אדמה [tommf] - אי אפשר להפסיק לאכול
- רוטב דבש ואגוזי פקאן [אבי מ.] - ליציקה על פטריות, בשר מעושן וירקות.
- גלילות פילו במלית פרג [אבי מ.] - גלילות בצק פילו פריך במלית פרג.
- רצועות עוף בג'ינג'ר ודבש [אבי מ.] -
- לביבות בטטות [אבי מ.] -