עוף ברוטב שזיפים
2 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
מרכיבים
500 גר' שזיפים כהים מגולענים
30 גר' מרגרינה או חמאה
1 בצל בינוני קצוץ
1/3 כוס סוכר חום
1/4 כוס עגבניות מרוסקות
1/4 כפית פלפלת חריפה
2 כפות רוטב סויה
1 כפית ג'ינג'ר טרי כתוש
2 כפיות מיץ לימון
1 קג' חלקי עוף ללא עור ועצמות
30 גר' מרגרינה או חמאה
1 בצל בינוני קצוץ
1/3 כוס סוכר חום
1/4 כוס עגבניות מרוסקות
1/4 כפית פלפלת חריפה
2 כפות רוטב סויה
1 כפית ג'ינג'ר טרי כתוש
2 כפיות מיץ לימון
1 קג' חלקי עוף ללא עור ועצמות
דרך הכנה
- חותכים את השזיפים לשמיניות, מעבירים למעבד מזון ומעבדים למחית.
- במחבת ממיסים את המרגרינה, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את מחית השזיפים, הסוכר, העגבניות המרוסקות, הפלפלת, רוטב הסויה , הג'ינג'ר ומיץ הלימון, מבשלים בבחישה עד שהתערובת מסמיכה, מסירים מהאש.
- מניחים את חלקי העוף בתבנית אפיה, מורחים מעט רוטב על העוף ומכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, לא מכסים, מורחים מדי פעם את הרוטב על חלקי העוף וממשיכים לאפות עד להתרככות העוף, כ-30 דקות מכל צד.
- את הרוטב שנשאר מחממים ומגישים בנפרד.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- פאי אגסים [אבי מ.] - פאי במלית שקדים ואגסים פרוסים.
- צמת שוקולד [אבי מ.] - לא מבצק שמרים
- פסטו [oved.shina] - פסטו
- מוס שוקולד לבן [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- פילה דג סלמון בשרדונה [אבי מ.] - פילה דג סלמון ברוטב יין מעודן.
- עוגת גבינה פסיפלורה [אבי מ.] - עוגה קרה