מקרוני עם גבינה
מאכל פופולרי וקל להכנה, שילוב של פסטה וגבינה צהובה.
* תמונה להמחשה

3 מנות
בישול
עתיר קלוריות

קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
- 250 גר' מקרוני(צינורות קצרים כפופים)
- 60 גר' חמאה
- 1 כוס חלב
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- 2 ביצים טרופות
- 1/2 כפית חרדל
- 300 גר' גבינה צהובה מגורדת
דרך הכנה
-
מבשלים את המקרוני במים מומלחים קלות עד לדרגת אל-דנטה, מסננים ומעבירים לקערה
חסינת חום גדולה, מפזרים את החמאה מעל ומערבבים. - מחממים את התנור ל-170 מעלות.
-
מערבבים את החלב, השמנת, הביצים והחרדל בקערה קטנה, יוצקים על המקרוני בקערה,
מפזרים מעל את הגבינה ומערבבים היטב. - מכניסים לתנור, אופים 5 דקות, מוציאים ומערבבים לציפוי טוב, מכניסים שוב לאפיה של 15 דקות, מערבבים כל 5 דקות, מניחים להשחמה קלה, מוציאים ומגישים.
הערות
ניתן להוסיף לתבשיל:
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות קטנות ו/או
1 קופסה טונה קטנה מסוננת ומפוררת ו/או
1 בצל קטן קצוץ ומטוגן עד להזהבה ו/או
פרוסות קבנוס דקות/קוביות פסטרמה
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות קטנות ו/או
1 קופסה טונה קטנה מסוננת ומפוררת ו/או
1 בצל קטן קצוץ ומטוגן עד להזהבה ו/או
פרוסות קבנוס דקות/קוביות פסטרמה
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- עוגת נס קפה וברנדי [חנהל'ה] - עוגה נ ה ד ר ת - מומלץ להגיש יום לאחר ההכנה
- עוגת עוגיות מרנג וריבת חלב [אבי מ.] -
- עוגות שוקולד אישיות [אבי מ.] - עוגות שוקולד אישיות ללא קמח במלית גנאש
- טרפלס תפוז [אבי מ.] - טרפלס שוקולד מריר בטעם תפוז
- עוגת סולת במילוי אגוזים [אבי מ.] - שמה המקורי של העוגה "טשפשטי" או "הריסה"
- ביסקוצו'ס - כעכים מלוחים [אבי מ.] - כעכי שמרים מלוחים, נקראים גם כעכים מזרחיים או כעק.
- הכנת בצק פאי [אבי מ.] - הכנת בצק למאפי פאי בשכבה אחת או שתי שכבות.