ירקות על הגריל
רוטב למריחה על ירקות לפני הצליה ובמשך הצליה.

צליה

קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
מרכיבים
מבחר ירקות
רוטב צליה:
3/4 כוס שמן
2 כפות חומץ בלסמי
2 שיני שום כתושות
1/4 כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם
1/4 כפית טימין יבש
פפריקה חריפה או צ'ילי טחון לפי הטעם
רוטב צליה:
3/4 כוס שמן
2 כפות חומץ בלסמי
2 שיני שום כתושות
1/4 כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם
1/4 כפית טימין יבש
פפריקה חריפה או צ'ילי טחון לפי הטעם
דרך הכנה
- מערבבים את כל החומרים בקערה.
- מורחים את הירקות לפני הצלייה, במשך הצליה וממש לפני ההגשה.
- קלחי תירס - למרוח בתערובת ולצלות כ-10 דקות.
- חצילים - לפרוס לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ למרוח בתערובת ולצלות כ-8 דקות משני הצדדים.
- פטריות - לשפד על שיפודי עץ, למרוח את התערובת ולצלות כ-15 דקות, לפי הגודל והסוג.
- קישואים - לחצות לאורכם, למרוח ולצלות כ-8 דקות.
- עגבניות - להעדיף עגבניות שרי, לשפד ולמרוח בתערובת, לצלות כ-6 דקות מכל הצדדים.
- פלפלים - לחתוך לרבעים, למרוח בתערובת ולצלות כ-10 דקות.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס [אבי מ.] - מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס
- ריבת תאנים [אבי מ.] -
- בבקה קינמון [אבי מ.] - עוגת שמרים במלית קקאו וקינמון.
- חומוס גזעי עם רוטב בצל או פטריות [ראובן מ.] - אין כמו להכין חומוס בבית, ביחוד אם הוא מציג מרקם וטעם של אותו חומוס שאכלנו "שם"...כמה סודות נחשפים, עם טיפים להכנה של חומוס משובח, הדורש רק טעם אישי נכון לשם תוצאה מעולה. בונוס: רוטב חם מלמעלה גורף התפעלות
- חטיפי תפוחי אדמה אפויים [אבי מ.] - חטיפי תפוח אדמה אפויים בתוספת רוטב גבינה.
- עוגת גבינה ריבת חלב [אבי מ.] - עוגת גבינה אפויה.
- לביבות מצות [אבי מ.] - לביבות מצות, מצה ברי, עם גיוונים שונים.