עוגת טורט שייש לפסח
עוגת טורט שייש אורירית.

12 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
10
[3 מדרגים]
מרכיבים
1/4 כוס קקאו
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס מים רותחים
1 כוס קמח מצה
1/4 כוס קמח תפו"א
8 חלמונים
1/2 1 כוסות סוכר
1/2 כפית מלח
1/2 כוס שמן
3/4 כוס מים או מיץ או חלב
1 כפית תמצית וניל
8 חלבונים
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס מים רותחים
1 כוס קמח מצה
1/4 כוס קמח תפו"א
8 חלמונים
1/2 1 כוסות סוכר
1/2 כפית מלח
1/2 כוס שמן
3/4 כוס מים או מיץ או חלב
1 כפית תמצית וניל
8 חלבונים
דרך הכנה
- מחממים תנור ל-165°, מכינים תבנית חלולה גבוהה לא משומנת.
- מערבבים בקערה קטנה את הקקאו, הסוכר והמים הרותחים לתערובת ללא גושים ומניחים בצד לצינון.
- מנפים את הקמחים והמלח לקערה ויוצרים גומה, מוסיפים את החלמונים, השמן, המים, הסוכר ותמצית הוניל ומערבבים היטב לתערובת חלקה ללא גושים.
- מקציפים את החלבונים לקצף יציב וגמיש ומקפלים לתערובת.
- יוצקים 1/2 תערובת לתבנית, מערבבים את 1/2 התערובת הנותרת עם תערובת הקקאו בעדינות ויוצקים מעל או יוצקים בשכבות, שכבה בהירה ושכבה כהה.
- בעזרת מרית או סכין מערבבים את שתי התערובות ליצירת דוגמת שייש או משאירים את העוגה בשכבות.
- מכניסים לאפיה של כשעה ורבע או עד להזהבה יפה וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש, אין לפתוח את דלת התנור במשך שעת האפיה הראשונה.
- מוציאים והופכים את התבנית על רשת ומצננים 20 דקות בתבנית, הופכים ומשחררים מהתבנית ומצננים לחלוטין על רשת.
הערות
- התבנית היא תבנית אמריקאית חלולה גבוהה בקוטר 25.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- מרק כתום [לינדה7] - מרק עדשים כתומים
- גלילות פילו במלית פרג [אבי מ.] - גלילות בצק פילו פריך במלית פרג.
- נזיד עדשים [אבי מ.] - כמנה או תוספת למנה עיקרית
- פרחי כרובית ממולאים [אבי מ.] - פרחי כרובית ממולאים בבשר טחון ברוטב עגבניות
- פיצת בשר תורכית [אבי מ.] - פיצה נהדרת עם בשר טחון מתובל.
- פילה סלמון ברוטב סילאן [ראובן מ.] - מאת אתי קולט - "חצר כנרת", יצרנית מוצרי התמרים המובילה בישראל
- מאפה כרובית ופטריות [אבי מ.] - 240 קלוריות למנה.