ריבת פארסניפ
מתכון של השף שלום שטרית.

בישול

קושי: בינוני
» ריבות» או ארוחה קלה
מרכיבים
1 קג' פארסניפ קלוף
1 קג' סוכר
1 וחצי כוסות מים
2 לימונים
1 מקל קינמון
1 קג' סוכר
1 וחצי כוסות מים
2 לימונים
1 מקל קינמון
דרך הכנה
הפארסניפ הוא ירק שורש מתקתק דמוי גזר לבן או שורש פטרוזיליה מעובה בעל מרקם סיבי. הפארסניפ מכיל כמויות גבוהות של ויטמין C, אשלגן וחומצה פולית.
מתאים למגוון של שימושים בבישול, אפייה, מאכלי קדירה על בסיס בשר או עוף, הכנת צ'יפסים או פירה. כמו כן אפשר לשלב אותו במרק ואף להכין ממנו ריבה. הפארסניפ נשמר היטב במקרר באריזת פלסטיק עד לתקופה של שבועיים.
- חותכים פארסניפ לקוביות קטנות.
- מכניסים את הפארסניפ, סוכר, מים, לימון חצוי, מקל קינמון ומיץ מלימון אחד לסיר ומביאים לרתיחה.
- ממשיכים לבשל בחום בינוני עד לשינוי הגוון לחום בהיר. יש לערבב את התערובת מידי פעם.
- מוציאים את הקינמון ושומרים את הריבה בצנצנת.
- הלימונים המבושלים גם הם טעימים מאוד אכילה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- רולדת שוקולד וקצפת [אבי מ.] - רולדת קקאו הפשוטה והטובה, במלית קצפת, קצפת עם פירות או כל קרם אחר.
- חלה מתוקה [אבי מ.] - חלה מתוקה ועשירה.
- צימס [אבי מ.] - סלט גזר מתקתק לראש השנה ופסח אבל לא רק.
- עוגיות שוקולד סדוקות [אבי מ.] - עוגיות שוקולד רכות במעטה אבקת סוכר סדוק.
- בלינצ'ס פטריות [אבי מ.] -
- פוקצה Focaccia [אבי מ.] - לחם איטלקי שטוח
- לזניה גבינות [אבי מ.] -