קדירת פארסניפ עם כבש ועגבניות
מתכון של השף שלום שטרית.
4 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
מרכיבים
500 גרם פארסניפ קלוף וחתוך לקוביות
500 גרם בשר כתף כבש (או בשר בקר לקדירה) חתוך לקוביות
כרישה קצוצה
2 שיני שום
8 עגבניות גדולות קצוצות או קופסא של עבגניות קצוצות
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
פלפל לבן
כוס יין אדום יבש
מעט שמן זית
500 גרם בשר כתף כבש (או בשר בקר לקדירה) חתוך לקוביות
כרישה קצוצה
2 שיני שום
8 עגבניות גדולות קצוצות או קופסא של עבגניות קצוצות
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
פלפל לבן
כוס יין אדום יבש
מעט שמן זית
דרך הכנה
הפארסניפ הוא ירק שורש מתקתק דמוי גזר לבן או שורש פטרוזיליה מעובה בעל מרקם סיבי. הפארסניפ מכיל כמויות גבוהות של ויטמין C, אשלגן וחומצה פולית.
מתאים למגוון של שימושים בבישול, אפייה, מאכלי קדירה על בסיס בשר או עוף, הכנת צ'יפסים או פירה. כמו כן אפשר לשלב אותו במרק ואף להכין ממנו ריבה. הפארסניפ נשמר היטב במקרר באריזת פלסטיק עד לתקופה של שבועיים.
- סוגרים את קוביות הבשר בטיגון בשמן זית חם מאוד בתוך סיר ומשחימים אותן מכל הצדדים. שומרים את הקוביות בקערה.
- לאותו הסיר מכניסים את הכרישה ומטגנים עד שתתרכך.
- מוסיפים את היין ומרתיחים עד התאדות הנוזלים.
- מוסיפים את הפארסניפ ומערבבים היטב, מוסיפים את הבשר, העגבניות והתבלינים ומערבבים.
- מביאים לרתיחה וממשיכים בבישול בסיר מכוסה על אש נמוכה, כשעה וחצי.
- אם במהלך הבישול חסרים נוזלים אפשר להוסיף מעט מים חמים.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- חלה קצת אחרת [אבי מ.] - חלה עם 3 צמות שונות, גיוון לחלה הרגילה.
- סטרוגנוף חזה עוף [אבי מ.] -
- צ'חוחובילי - עוף ברוטב רימונים קווקזי [אבי מ.] -
- טורט טירמיסו ללא ביצים [חנהל'ה] - עם תוספת משדרגת פלאים
- תחתיות פאי לפסח [אבי מ.] - כמה גרסאות לתחתיות פאי לפסח
- מלית ממרח חלבה [אבי מ.] - לכרוכיות, רוגלאך, מבצק פריך ושמרים.
- אורז מטוגן עם ביצים [אבי מ.] - מנה סינית טעימה ופופולרית, טובה כמנה בפני עצמה או כתוספת למנה עיקרית, מצוינת לניצול שאריות אורז מבושל.