ממולאי פארסניפ בבשר
מתכון ממולאי פארסניפ בבשר של השף שלום שטרית.

בישול

קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
מרכיבים
10 פארסניפ עבים קלופים
2 עגבניות קצוצות
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום
ציר עוף (מרק צח)
פטרזיליה קצוצה
למלית:
250 גרם בשר טחון
1 בצל קצוץ
2 כפות פטרזיליה קצוצה
1/4 כפית מלח
קורט של פפריקה, פלפל שחור, כמון
2 עגבניות קצוצות
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום
ציר עוף (מרק צח)
פטרזיליה קצוצה
למלית:
250 גרם בשר טחון
1 בצל קצוץ
2 כפות פטרזיליה קצוצה
1/4 כפית מלח
קורט של פפריקה, פלפל שחור, כמון
דרך הכנה
הפארסניפ הוא ירק שורש מתקתק דמוי גזר לבן או שורש פטרוזיליה מעובה בעל מרקם סיבי. הפארסניפ מכיל כמויות גבוהות של ויטמין C, אשלגן וחומצה פולית.
מתאים למגוון של שימושים בבישול, אפייה, מאכלי קדירה על בסיס בשר או עוף, הכנת צ'יפסים או פירה. כמו כן אפשר לשלב אותו במרק ואף להכין ממנו ריבה. הפארסניפ נשמר היטב במקרר באריזת פלסטיק עד לתקופה של שבועיים.
- הכנת הקונוסים חותכים את הפארסניפ באורך של 5 ס"מ מצידו העבה, כך שמתקבלים מעין קונוסים גדולים (ראה תמונה). מהצד הרחב מרוקנים לעומק של 4 ס"מ, תוך השארת דופן בעובי של 1/2 ס"מ (את תוכן הפארסניפ שהוצא מהקונוסים קוצצים ושומרים בצד). ממליחים ומפלפלים את קונוסי הפארסניפ ומטגנים אותם מכל הצדדים, עד להשחמה, במחבת עם שמן חמניות בגובה 1 ס"מ. מניחים על נייר סופג.
- למלית - מערבבים בקערה את הבשר הטחון עם שאר החומרים, לשים היטב וממלאים את הקונוסים.
- בסיר הבישול מטגנים בשמן זית בצל קצוץ יחד עם תוכן הפארסניפ כ-5 דקות עד להתרככות.
- מוסיפים את העגבניות ואת השום ומסדרים מעל את הקונוסים הממולאים.
- יוצקים לסיר ציר עוף עד כיסוי 3/4 מגובה הקונוסים. מביאים לרתיחה, מכסים וממשיכים בבישול על אש נמוכה כשעה.
- לקראת סוף הבישול מפזרים פטרוזיליה.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת