פארנסיפ וירקות מזוגגים בתנור
מתכון פארנסיפ וירקות מזוגגים בתנור של השף שלום שטרית.
6 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» תוספות» או ארוחה קלה
מרכיבים
8 פארסניפ בינוניים קלופים
8 גזרים בינוניים קלופים
15 יחידות דלעת (קוביות גדולות ומוארכות)
1/4 כפית מלח
3 כפות שמן זית
1/4 כוס סוכר דמררה
2 כפות טימין קצוצה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
פלפל שחור טחון גס.
דרך הכנה
הפארסניפ הוא ירק שורש מתקתק דמוי גזר לבן או שורש פטרוזיליה מעובה בעל מרקם סיבי. הפארסניפ מכיל כמויות גבוהות של ויטמין C, אשלגן וחומצה פולית.
מתאים למגוון של שימושים בבישול, אפייה, מאכלי קדירה על בסיס בשר או עוף, הכנת צ'יפסים או פירה. כמו כן אפשר לשלב אותו במרק ואף להכין ממנו ריבה. הפארסניפ נשמר היטב במקרר באריזת פלסטיק עד לתקופה של שבועיים.
- לחמם תנור ל-180°.
- חותכים את הגזר ואת הפארסניפ לקוביות מוארכות. חולטים את הפארסניפ ואת הגזר בסיר מים רותחים במשך כ-4 דקות ומסננים.
- מכניסים את הפארסניפ ואת הגזר לקערה שטוחה המתאימה לאפיה ומוסיפים פטרוזיליה, מלח, פלפל שחור, טימין ושמן זית. מערבבים היטב ומכסים בנייר אלומיניום.
- מכניסים לתנור ל-30 דקות. מוציאים את הקערה ומוסיפים את הדלעת, מערבבים, מכסים ומחזירים לתנור ל- 20 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומחממים אותו ל-230 מעלות.
- מוסיפים את הסוכר לירקות ומערבבים היטב.
- מכניסים לתנור ללא כיסוי ל-20 דקות בערך, או עד להתרככות הירקות.
- אפשרויות נוספות:
בשלב האחרון של האפייה ניתן להוסיף, במקום סוכר, 4 שיני שום, 2 כפות בלסמי, ענף רוזמרין,ו-2 ענפי טימין, ולהכניס לתנור. כאשר הירקות התרככו מוסיפים 2 קוביות חמאה ואופים 2 דקות נוספות. מפזרים מעט מלח גס ומגישים.
לנוסח סיני: בשלב האחרון של האפייה מורידים את כמות הסוכר לכף אחת, מוסיפים 2 כפות סויה, 2 שיני שום קצוצות, 1 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ דק, ו-2 כפות בצל ירוק קצוץ דק. מערבבים ומפזרים על הירקות. כאשר הירקות רכים מוציאים מהתנור ומזלפים מעט שמן שומשום.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- עוגת מייפל [milky] -
- סופלה שוקולד [אבי מ.] - קינוח נהדר, יש להגיש מיד עם ההוצאה מהתנור.
- פיצה [אבי מ.] - לפיצה אחת גדולה בגודל תבנית תנור או 2 פיצות גדולות רגילות.
- סלט וולדורף [אבי מ.] - הסלט הקלאסי וגיוונים
- רוטב ויניגרט לסלט [אבי מ.] - ליציקה על סלטים ירוקים ועל ירקות חתוכים.
- צלי כתף בתנור [vered100] -
- פשטידת בצל [שרית_בשלנית] - פשטידה פשוטה להכנה וטעימה מאד מאד!!!!