חזה עוף ממולא
מתכון מותאם לפסח.

8 מנות
טיגון

קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
8 חזות עוף שלמים
4 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
1 גבעול סלרי קצוץ
1 גזר גדול מגורד גס
2 כוסות פרחי ברוקולי קטנים
3 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
1 מצה שבורה לפירורים קטנים
1/2 כוס מרק עוף או מים
1 כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם
2 ביצים
לציפוי:
2 ביצים טרופות
קמח מצה
4 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
1 גבעול סלרי קצוץ
1 גזר גדול מגורד גס
2 כוסות פרחי ברוקולי קטנים
3 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
1 מצה שבורה לפירורים קטנים
1/2 כוס מרק עוף או מים
1 כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם
2 ביצים
לציפוי:
2 ביצים טרופות
קמח מצה
דרך הכנה
- מנקים את חזות העוף, מייבשים ומבצעים חתך לרוחב באמע החזה ליצירת כיס, מניחים בצד.
- מחמממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות.
- מוסיפים את הגזר והסלרי והברוקולי וממשיכים לטגן בבחישה עוד 2 דקות, מוסיפים את המרק ומבשלים עד להתרככות הירקות, מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים.
- מוסיפים את פירורי המצה ומערבבים עד לספיגת הנוזלים בפירורים, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מסירים מהאש ומצננים.
- מוסיפים לתערובת את הביצים ומערבבים היטב.
- מחלקים את התערובת בין חזות העוף ודוחסים לכיס, סוגרים עם קיסם למניעת יציאת התערובת.
- מחממים שמן לטיגון במחבת בגובה 1 ס"מ, טובלים כל חזה עוף בקמח מצה, לאחר מכן בביצה ולאחר מכן שוב בקמח מצה ומטגנים עד להשחמה קלה, מוציאים ומניחים על נייר מגבת לספיגת השמן, מוציאים את הקיסם.
- ניתן לאפות את חזות העוף בתנור ב-180° עד להזהבה במקום לטגן.
- שומרים בתנור מחומם בחום נמוך עד להגשה.
- מגישים עם רוטב בשמל לפסח.
הערות
- ניתן לגוון את המילוי בתוספת פטריות טריות קצוצות או תפוח אדמה מתוק חתוך לקוביות, לבשל עם הירקות.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- מרק תירס ב-5 דקות [רוזליזה] - מרק תירס פרווה
- נגיסי עוף ברוטב שום [אבי מ.] - נגיסי עוף בציפוי פריך בטיגון עמוק ורוטב שום
- פשטידת ירקות יוונית [אבי מ.] -
- סלט עוף פיקנטי [אבי מ.] - סלט קל הכנה, 340 קלוריות למנה.
- פרפה שוקולד לבן [אבי מ.] -
- עוגת קקאו שוקולד [אבי מ.] -
- לחמניות גבינה [אבי מ.] -