חזה עוף ממולא
מתכון מותאם לפסח.
* המחשה

8 מנות
טיגון

קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 8 חזות עוף שלמים
- 4 כפות שמן זית
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 1 גבעול סלרי קצוץ
- 1 גזר גדול מגורד גס
- 2 כוסות פרחי ברוקולי קטנים
- 3 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
- 1 מצה שבורה לפירורים קטנים
- 1/2 כוס מרק עוף או מים
- 1 כפית מלח
- פלפל שחור לפי הטעם
- 2 ביצים
- לציפוי:
- 2 ביצים טרופות
- קמח מצה
דרך הכנה
- מנקים את חזות העוף, מייבשים ומבצעים חתך לרוחב באמע החזה ליצירת כיס, מניחים בצד.
- מחמממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות.
- מוסיפים את הגזר והסלרי והברוקולי וממשיכים לטגן בבחישה עוד 2 דקות, מוסיפים את המרק ומבשלים עד להתרככות הירקות, מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים.
- מוסיפים את פירורי המצה ומערבבים עד לספיגת הנוזלים בפירורים, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מסירים מהאש ומצננים.
- מוסיפים לתערובת את הביצים ומערבבים היטב.
- מחלקים את התערובת בין חזות העוף ודוחסים לכיס, סוגרים עם קיסם למניעת יציאת התערובת.
- מחממים שמן לטיגון במחבת בגובה 1 ס"מ, טובלים כל חזה עוף בקמח מצה, לאחר מכן בביצה ולאחר מכן שוב בקמח מצה ומטגנים עד להשחמה קלה, מוציאים ומניחים על נייר מגבת לספיגת השמן, מוציאים את הקיסם.
- ניתן לאפות את חזות העוף בתנור ב-180° עד להזהבה במקום לטגן.
- שומרים בתנור מחומם בחום נמוך עד להגשה.
- מגישים עם רוטב בשמל לפסח.
הערות
- ניתן לגוון את המילוי בתוספת פטריות טריות קצוצות או תפוח אדמה מתוק חתוך לקוביות, לבשל עם הירקות.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוף בציפוי פריך [אבי מ.] - מתכון של ניקי
- לחם עשבי תיבול טריים [אבי מ.] - לחם לבן עסיסי וניחוחי, טעים מאוד, מתכון של סמדר מוואלה.
- עוגת מוס לימון [אבי מ.] -
- עוגיות כעכ תוניסיות [cohenshoshh] - כעכ
- מרק בשר תימני [שירינקה] -
- גלילי שקדים מטוגנים [אבי מ.] - יווני
- פיצות חצילים קטנות [אבי מ.] -