עוגת אגוזים ושוקולד
עוגת אגוזי לוז ושוקולד בציפוי קרם שוקולד.

12 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגות» קפה
מרכיבים
200 גר' שוקולד מריר קצוץ
200 גר' חמאה או מרגרינה רכה
100 גר' סוכר
70 גר' קמח או קמח מצה דק מנופה
1 כפית תמצית וניל
6 ביצים מופרדות
100 גר' אגוזי לוז קלויים טחונים
גנאש לציפוי ומילוי:
150 מיל' שמנת מתוקה
300 גר' שוקולד מריר קצוץ
לקישוט:
אגוזים מלך קצוצים
200 גר' חמאה או מרגרינה רכה
100 גר' סוכר
70 גר' קמח או קמח מצה דק מנופה
1 כפית תמצית וניל
6 ביצים מופרדות
100 גר' אגוזי לוז קלויים טחונים
גנאש לציפוי ומילוי:
150 מיל' שמנת מתוקה
300 גר' שוקולד מריר קצוץ
לקישוט:
אגוזים מלך קצוצים
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-175°, משמנים ומקמחים תבנית 24-26, מניחים נייר אפיה בתחתית.
- ממיסים את השוקולד בכלי כפול או במיקרוגל ומניחים בצד.
- בקערה מקציפים מעט את החמאה עד לריכוך, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קציפה בהירה.
- מוסיפים את החלמונים אחד אחד תוך כדי הקצפה, מוסיפים את תמצית הוניל, את הקמח והאגוזים מוסיפים מערבבים ידנית.
- מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים.
- מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף גמיש אבל לא קשה ומקפלים לתערובת בעדינות.
- יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 20 דקות, מורידים את חום התנור ל-150° וממשיכים לאפות עוד כ-25 דקות.
- מוציאים ומצננים בתבנית כ-10 דקות, משחררים מהתבנית ומצננים לחלוטין על רשת.
- חוצים את העוגה לרוחבה.
- להכנת הגנאש, מחממים את השמנת עד לפני רתיחה, יוצקים על השוקולד הקצוץ ומניחים כדקה.
- מערבבים עד להמסה מלאה של השוקולד וקבלת תערובת חלקה, מניחים לצינון או לקרור במקרר עד לסמיכות שמאפשרת מריחה.
- מניחים חלק אחד של העוגה בצלחת הגשה, מורחים שכבת גנאש דקה ומכסים בחלק השני, מורחים את יתרת הגנאש על העוגה ומניחים להתייצבות.
- ניתן לצקת את יתרת הגנאש על העוגה, מחממים מעט את הגנאש למרקם שניתן ליציקה לציפוי, מניחים את העוגה על רשת מעל תבנית ויוצקים את הגנאש מעל באופן אחיד.
- לאחר התייצבות הציפוי מצמידים לדפנות העוגה אגוזי מלך קצוצים.
- שומרים במקרר.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


11
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- רוטב גריל מיוחד [אבי מ.] - שווה לנסות.
- טארט טאטן אגסים [אבי מ.] - עוגת אגסים בקרמל הפוכה.
- עוגת שוקולד מרציפן [אבי מ.] - עוגת שוקולד נמוכה נהדרת על בסיס מרציפן
- מתאבני גבינה וסלמון מעושן [אבי מ.] - מתאבנים גבינה וסלמון קלי הכנה
- עוגיות טוויל [אבי מ.] - עוגיות ניטוף דקיקות ופריכות, משמשות גם כמרכיב במנות קינוח.
- רצועות עוף בג'ינג'ר ודבש [אבי מ.] -
- גספצו [אבי מ.] - מרק עגבניות קר ספרדי