עוגת אגוזים ושוקולד
עוגת אגוזי לוז ושוקולד בציפוי קרם שוקולד.

12 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגות» קפה
מרכיבים
200 גר' שוקולד מריר קצוץ
200 גר' חמאה או מרגרינה רכה
100 גר' סוכר
70 גר' קמח או קמח מצה דק מנופה
1 כפית תמצית וניל
6 ביצים מופרדות
100 גר' אגוזי לוז קלויים טחונים
גנאש לציפוי ומילוי:
150 מיל' שמנת מתוקה
300 גר' שוקולד מריר קצוץ
לקישוט:
אגוזים מלך קצוצים
200 גר' חמאה או מרגרינה רכה
100 גר' סוכר
70 גר' קמח או קמח מצה דק מנופה
1 כפית תמצית וניל
6 ביצים מופרדות
100 גר' אגוזי לוז קלויים טחונים
גנאש לציפוי ומילוי:
150 מיל' שמנת מתוקה
300 גר' שוקולד מריר קצוץ
לקישוט:
אגוזים מלך קצוצים
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-175°, משמנים ומקמחים תבנית 24-26, מניחים נייר אפיה בתחתית.
- ממיסים את השוקולד בכלי כפול או במיקרוגל ומניחים בצד.
- בקערה מקציפים מעט את החמאה עד לריכוך, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קציפה בהירה.
- מוסיפים את החלמונים אחד אחד תוך כדי הקצפה, מוסיפים את תמצית הוניל, את הקמח והאגוזים מוסיפים מערבבים ידנית.
- מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים.
- מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף גמיש אבל לא קשה ומקפלים לתערובת בעדינות.
- יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 20 דקות, מורידים את חום התנור ל-150° וממשיכים לאפות עוד כ-25 דקות.
- מוציאים ומצננים בתבנית כ-10 דקות, משחררים מהתבנית ומצננים לחלוטין על רשת.
- חוצים את העוגה לרוחבה.
- להכנת הגנאש, מחממים את השמנת עד לפני רתיחה, יוצקים על השוקולד הקצוץ ומניחים כדקה.
- מערבבים עד להמסה מלאה של השוקולד וקבלת תערובת חלקה, מניחים לצינון או לקרור במקרר עד לסמיכות שמאפשרת מריחה.
- מניחים חלק אחד של העוגה בצלחת הגשה, מורחים שכבת גנאש דקה ומכסים בחלק השני, מורחים את יתרת הגנאש על העוגה ומניחים להתייצבות.
- ניתן לצקת את יתרת הגנאש על העוגה, מחממים מעט את הגנאש למרקם שניתן ליציקה לציפוי, מניחים את העוגה על רשת מעל תבנית ויוצקים את הגנאש מעל באופן אחיד.
- לאחר התייצבות הציפוי מצמידים לדפנות העוגה אגוזי מלך קצוצים.
- שומרים במקרר.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


11
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- מרק ברוקולי ותירס [אבי מ.] -
- רוטב צימיצורי [אבי מ.] - רוטב להשריה או כתוספת למאכלי גריל.
- עוגת קוקוס [אבי מ.] - עוגת טורט קוקוס קלילה.
- פנקייקס (חביתיות) [אבי מ.] -
- פשטידת תרד [אבי מ.] - פשטידת תרד שמתאימה גם לפסח.
- עוגת לימון לחה [אבי מ.] - עוגת לימון בחושה קלת הכנה מועשרת בסירופ לימון.
- עוף אפוי עם תפו"א ובצל בטעם מתקתק [סביון] -