עוגת אגוזים ושוקולד
עוגת אגוזי לוז ושוקולד בציפוי קרם שוקולד.
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
מרכיבים
200 גר' שוקולד מריר קצוץ
200 גר' חמאה או מרגרינה רכה
100 גר' סוכר
70 גר' קמח או קמח מצה דק מנופה
1 כפית תמצית וניל
6 ביצים מופרדות
100 גר' אגוזי לוז קלויים טחונים
גנאש לציפוי ומילוי:
150 מיל' שמנת מתוקה
300 גר' שוקולד מריר קצוץ
לקישוט:
אגוזים מלך קצוצים
200 גר' חמאה או מרגרינה רכה
100 גר' סוכר
70 גר' קמח או קמח מצה דק מנופה
1 כפית תמצית וניל
6 ביצים מופרדות
100 גר' אגוזי לוז קלויים טחונים
גנאש לציפוי ומילוי:
150 מיל' שמנת מתוקה
300 גר' שוקולד מריר קצוץ
לקישוט:
אגוזים מלך קצוצים
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-175°, משמנים ומקמחים תבנית 24-26, מניחים נייר אפיה בתחתית.
- ממיסים את השוקולד בכלי כפול או במיקרוגל ומניחים בצד.
- בקערה מקציפים מעט את החמאה עד לריכוך, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קציפה בהירה.
- מוסיפים את החלמונים אחד אחד תוך כדי הקצפה, מוסיפים את תמצית הוניל, את הקמח והאגוזים מוסיפים מערבבים ידנית.
- מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים.
- מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף גמיש אבל לא קשה ומקפלים לתערובת בעדינות.
- יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 20 דקות, מורידים את חום התנור ל-150° וממשיכים לאפות עוד כ-25 דקות.
- מוציאים ומצננים בתבנית כ-10 דקות, משחררים מהתבנית ומצננים לחלוטין על רשת.
- חוצים את העוגה לרוחבה.
- להכנת הגנאש, מחממים את השמנת עד לפני רתיחה, יוצקים על השוקולד הקצוץ ומניחים כדקה.
- מערבבים עד להמסה מלאה של השוקולד וקבלת תערובת חלקה, מניחים לצינון או לקרור במקרר עד לסמיכות שמאפשרת מריחה.
- מניחים חלק אחד של העוגה בצלחת הגשה, מורחים שכבת גנאש דקה ומכסים בחלק השני, מורחים את יתרת הגנאש על העוגה ומניחים להתייצבות.
- ניתן לצקת את יתרת הגנאש על העוגה, מחממים מעט את הגנאש למרקם שניתן ליציקה לציפוי, מניחים את העוגה על רשת מעל תבנית ויוצקים את הגנאש מעל באופן אחיד.
- לאחר התייצבות הציפוי מצמידים לדפנות העוגה אגוזי מלך קצוצים.
- שומרים במקרר.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
11
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- חלה קצת אחרת [אבי מ.] - חלה עם 3 צמות שונות, גיוון לחלה הרגילה.
- סטרוגנוף חזה עוף [אבי מ.] -
- צ'חוחובילי - עוף ברוטב רימונים קווקזי [אבי מ.] -
- טורט טירמיסו ללא ביצים [חנהל'ה] - עם תוספת משדרגת פלאים
- תחתיות פאי לפסח [אבי מ.] - כמה גרסאות לתחתיות פאי לפסח
- מלית ממרח חלבה [אבי מ.] - לכרוכיות, רוגלאך, מבצק פריך ושמרים.
- אורז מטוגן עם ביצים [אבי מ.] - מנה סינית טעימה ופופולרית, טובה כמנה בפני עצמה או כתוספת למנה עיקרית, מצוינת לניצול שאריות אורז מבושל.