חביתיות (קרפים) לפסח
חביתיות עם גיוונים לכל סוג מילוי, מתוק או מלוח.
* תמונה להמחשה

24 מנות
טיגון

קושי: בינוני
» מתאבנים» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[4 מדרגים]
מרכיבים
- 6 ביצים
- 4 כפות שמן
- 1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
- 1/2 כוס קמח מצה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 1 כוסות מים או חלב
דרך הכנה
- מנפים את הקמחים והמלח לקערה.
- בקערה נוספת טורפים את הביצים והשמן, מוסיפים את המים וטורפים שוב.
- מוסיפים את תערובת הנוזלים לקערת הקמחים בבחישה, מעט בכל פעם עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
- ניתן לערב את כל החומרים בקערה בעזרת בלנדר מוט.
- מכסים את הקערה ומניחים למנוחה של חצי שעה.
- מחממים מחבת כבדה בקוטר 24, מורחים במעט שמן את המחבת בעזרת נייר מגבת.
- כשמחבת חמה יוצקים כמות של בערך 1/2 כוס בלילה למחבת ומטים במהירות לכל הצדדים לכיסוי כל שטח המחבת, מחזירים לחימום ומטגנים עד ששולי החביתית מתרוממים והחביתית מתכסה בבועות, הופכים בעזרת מרית לטיגון קצר של כמה שניות מהצד השני ומוציאים לצלחת ומצננים.
- ממשיכים עם יתרת התערובת, מורחים מעט שמן על המחבת מדי פעם.
- ניתן למלא את החביתיות בכל מלית, ניתן לשמור ליום מכוסה בניילון נצמד במקרר.
-
גיוונים:
- לחביתיות מתוקות יש להוסיף 1 כף סוכר לתערובת ולערבב היטב.
- לחביתיות שוקולד, מחליפים 1 כף קמח מצה בקקאו ומוסיפים 2 כפות סוכר.
- לחביתיות עשבי תיבול מוסיפים 1 כף עשבי תיבול כמו בזיליקום/אורגנו/פטרוזיליה טריים קצוצים או 2 כפיות יבשים.
חביתיות במילוי גבינה מתוק
- חביתיות מתוקות
- 500 גר' גבינה לבנה 9%
- 3 כפות סוכר
- 1/4 כפית תמצית וניל
- 100 גר' צימוקים שהושרו ביין מתוק
מערבבים את כל החומרים בקערה ומניחים כמות של 2-3 כפות בכל חביתית.
מקפלים את הצדדים על המלית ומגלגלים מהכיוון הנגדי.
לפני ההגשה מחממים במיקרוגל כדקה או במחבת עם מעט מאד שמן ומגישים מיד בתוספת שמנת חמוצה או פירות טריים חתוכים לקוביות או שניהם.
חביתיות במלית פטריות
חביתיות במלית גבינה מלוחה
חביתיות במילוי אספרגוס וביצים
הערות
- כמות החביתיות תלויה בגודל המחבת.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- קניידלך (כופתאות קמח מצה) למרק [אבי מ.] - שתי גירסאות.
- טורטיות מקמח חיטה [אבי מ.] - את הטורטיה מכינים במקור מקמח תירס מיוחד (מסה הרינה), אולם ניתן להכין טורטיות גם מקמח רגיל.
- עוגת מוס שוקולד [אבי מ.] - עוגת מוס שוקולד קלילה, במתכון הוכנסו שינויים והסבר מפורט יותר
- פשטידת תרד [אבי מ.] - פשטידת תרד שמתאימה גם לפסח.
- פילה מושט בתנור [קרן33] - הכי קל וטעים כמו באולמות. לא תפסיקו לקבל מחמאות
- קרם בוואריה [אבי מ.] - גירסת הקרם המקורית על בסיס קרם אנגלז, מתאים גם לפסח חלבי או לגירסת פרווה בהערות.
- לביבות בטטה אפויות [ניקי ב] -