ניוקי לפסח
גירסת פסח לניוקי הרגילים.

4 מנות
בישול

קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב או ארוחה קלה
מרכיבים
3 תפוחי אדמה גדולים
1 ביצה
1/2 כוס קמח מצה דק מנופה
1/2 כוס קמח תפוחי אדמה מנופה
1/2 כפית מלח
רוטב פסטו:
3 כוסות (לא דחוסות)עלי בזיליקום טריים
1/3 כוס צנוברים
1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת
3 שיני שום קצוצות
1/2 כוס שמן זית מובחר
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
רוטב עגבנית
רוטב פסטו
1 ביצה
1/2 כוס קמח מצה דק מנופה
1/2 כוס קמח תפוחי אדמה מנופה
1/2 כפית מלח
רוטב פסטו:
3 כוסות (לא דחוסות)עלי בזיליקום טריים
1/3 כוס צנוברים
1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת
3 שיני שום קצוצות
1/2 כוס שמן זית מובחר
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
רוטב עגבנית
רוטב פסטו
דרך הכנה
- קולפים את תפו"א ומבשלים במים מומלחים קלות עד לריכוך, מסננים ומניחים התדפות האדים, מרסקית למחית ומניחים בקערה.
- טורפים מעט את הביצה, מוסיפים לקערה יחד עם המלח ומערבבים.
- מנפים יחד את שני סוגי הקמחים ומוסיפים מחצית הכמות לקערה, מתחילים לערבב, מוסיפים עוד קמח לפי הצורך עד לקבלת בצק רך אך לא דביק.
- מניחים את בצק למנוחה ל-30 דקות מכוסה במגבת.
- יוצרים מהבצק גלילים בקוטר 2 ס"מ, חותכים את הגלילים לרצועות באורך 2 ס"מ ומועכים מעט במרכז כל חתיכה בעזרת שיני מזלג.
- מבשלים את הניוקי במים מומלחים קלות במנות עד שהם צפים על המים, מוציאים בעזרת כף מסננת לכלי.
- מניחים את הניוקי בצלחות הגשה ויוצקים מעל כל רוטב חם - עגבניות, פסטו, גבינות וכו'.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת