טורט לפסח
עוגת טורט לפסח שניתנת גם לחיתוך לשכבות ומילוי בכל קרם.

12 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
7 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר
2 ביצים שלמות
3/4 1 כוסות סוכר
2 כפות מיץ לימון
1 כף גרידת קליפת לימון
1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
1/2 כוס קמח מצות דק
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-175°, מכינים תבנית עגולה 26 או תבנית חלולה גבוהה לא משומנת.
- מנפים את קמח תפוחי האדמה וקמח המצה לקערה ומניחים בצד.
- מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף ראשוני, מוסיפים 1 כוס סוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה, ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב וגמיש.
- בקערה נוספת מקציפים את 7 החלמונים והבצים השלמות עם יתרת הסוכר ומיץ הלימון לקציפה בהירה וקלה, מוסיפים את גרידת הלימון ומקצפים עוד מספר שניות.
- מנפים מעל את הקמחים ומקפלים בעדינות.
- מוסיפים את קצף החלבונים ומקפלים בעדינות עד לקבלתתערובת אחידה.
- יוצקים לתבנית ומחליקים.
- מכניסים לאפיה של כ-50 דקות או עד שהעוגה קפיצית וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- אין לפתוח את דלת התנור אלא ממש לקראת שלב הסיום של האפיה.
- מוציאים ומצננים על רשת כ-30 דקות, מעבירים סכין בהיקף התבנית ומשחררים את העוגה.
הערות
- מומלץ לאפות את העוגה בתבנית אמריקאית עמוקה חלולה כמו בתמונה.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת