Pesto
תפריט
ב', 04 נוב 2024, 13:25
110500 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

טורט לפסח

עוגת טורט לפסח שניתנת גם לחיתוך לשכבות ומילוי בכל קרם.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 20148   

טורט לפסח
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים

7 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר
2 ביצים שלמות
3/4 1 כוסות סוכר
2 כפות מיץ לימון
1 כף גרידת קליפת לימון
1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
1/2 כוס קמח מצות דק

דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-175°, מכינים תבנית עגולה 26 או תבנית חלולה גבוהה לא משומנת.
  2. מנפים את קמח תפוחי האדמה וקמח המצה לקערה ומניחים בצד.
  3. מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף ראשוני, מוסיפים 1 כוס סוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה, ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב וגמיש.
  4. בקערה נוספת מקציפים את 7 החלמונים והבצים השלמות עם יתרת הסוכר ומיץ הלימון לקציפה בהירה וקלה, מוסיפים את גרידת הלימון ומקצפים עוד מספר שניות.
  5. מנפים מעל את הקמחים ומקפלים בעדינות.
  6. מוסיפים את קצף החלבונים ומקפלים בעדינות עד לקבלתתערובת אחידה.
  7. יוצקים לתבנית ומחליקים.
  8. מכניסים לאפיה של כ-50 דקות או עד שהעוגה קפיצית וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  9. אין לפתוח את דלת התנור אלא ממש לקראת שלב הסיום של האפיה.
  10. מוציאים ומצננים על רשת כ-30 דקות, מעבירים סכין בהיקף התבנית ומשחררים את העוגה.
הערות
  • מומלץ לאפות את העוגה בתבנית אמריקאית עמוקה חלולה כמו בתמונה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
13
ראובן מ. (עורך)
אם התחתית גם עשויה יותר, אפשר שהמיקום בתנור דורש שינוי או החימום אינו אחיד.
לרוב מדובר גם באיכות...»»
12
היי אבי,אפיתי פעמים את אותו מרשם עלפי' ההוראות בדיוק בתבנית האמריקנית התוצאה נפלאה גבוהה אורירית וכמובן...»»
11
ראובן מ. (עורך)
זה המתכון המתאים, ראי כותרת משנה. אפשר להחליף את קמח המצה. 'יובש' זה ענין של שומן ונוזלים וספיחת הקמח.
10
אבי שלום,
אפשר בבקשה את המתכון הבסיסי לטורט רגיל (לא לפסח) עם 6 ביצים, כזה שהופכים בצינון ואפשר...»»
9
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפית בחום גבוה מדי, כנראה שבתנור שלך יש צורך בחום 5, העוגה תפחה מהר מדי ולכן גם נפלה, זאת עוגת טורט טובה.
8
אבי שלום,
אפיתי את עוגת טורט לפסח כמו במתכון בדרגת חום של התנור 6 מתוך 10 והעוגה תפחה יפה בזמן האפיה...»»
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בעוגת טורט להקפיד לא לשמן את התבנית - דפנות ותחתית, להניח את...»»
6
אבי שלום
אשמח לדעת מה הסיבה שעוגות טורט מתכווצות. קוטר העוגה מתבנית 26 הופך להיות 24 , ואילו בגובה...»»
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
שתי סיבות עיקריות אפשריות - חום תנור גבוה מדי או פתיחת דלת תנור בזמן האפיה ולפני שהעוגה התייצבה.
4
אב שלום רב, במהלך האפיה העוגה החלה לשקוע כאשר הדפנות נשארו גבוהות (נאפתה בתבנית אמריקאית)מה הסיבה? בתודה מראש וחג שמח, אתי
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
להכנת עוגה שלא לפסח ניתן להחליף בקמח רגיל את קמח תפו"א וכן את קמח המצה.
2
שלום רב.
יש אפשרות להחליף את קמח מצות עם פירורי לחם?
תודה.
1
ציון 10
עוגה נהדרת. יוצאת גבוהה ממש כמו בתמונה.

תודה על עוד מתכון מעולה המתוייק מיד.
טורט לפסח By , 2005-04-02T10:04:38+03:00 טורט לפסח עוגת טורט לפסח שניתנת גם לחיתוך לשכבות ומילוי בכל קרם. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 12 Tags: none Ingredients: - 7 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר2 ביצים שלמות3/4 1 כוסות סוכר2 כפות מיץ לימון1 כף גרידת קליפת לימון1/2 כוס קמח תפוחי אדמה1/2 כוס קמח מצות דק... Instructions: מחממים את התנור ל-175°, מכינים תבנית עגולה 26 או תבנית חלולה גבוהה לא משומנת.מנפים את קמח תפוחי האדמה וקמח המצה לקערה ומניחים בצד.מקציפים את החלבונים עד לקבל...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר