טורט לפסח
עוגת טורט לפסח שניתנת גם לחיתוך לשכבות ומילוי בכל קרם.

12 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
7 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר
2 ביצים שלמות
3/4 1 כוסות סוכר
2 כפות מיץ לימון
1 כף גרידת קליפת לימון
1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
1/2 כוס קמח מצות דק
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-175°, מכינים תבנית עגולה 26 או תבנית חלולה גבוהה לא משומנת.
- מנפים את קמח תפוחי האדמה וקמח המצה לקערה ומניחים בצד.
- מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף ראשוני, מוסיפים 1 כוס סוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה, ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב וגמיש.
- בקערה נוספת מקציפים את 7 החלמונים והבצים השלמות עם יתרת הסוכר ומיץ הלימון לקציפה בהירה וקלה, מוסיפים את גרידת הלימון ומקצפים עוד מספר שניות.
- מנפים מעל את הקמחים ומקפלים בעדינות.
- מוסיפים את קצף החלבונים ומקפלים בעדינות עד לקבלתתערובת אחידה.
- יוצקים לתבנית ומחליקים.
- מכניסים לאפיה של כ-50 דקות או עד שהעוגה קפיצית וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- אין לפתוח את דלת התנור אלא ממש לקראת שלב הסיום של האפיה.
- מוציאים ומצננים על רשת כ-30 דקות, מעבירים סכין בהיקף התבנית ומשחררים את העוגה.
הערות
- מומלץ לאפות את העוגה בתבנית אמריקאית עמוקה חלולה כמו בתמונה.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פילה סלמון בתנור [גן ירק] - מעדן בריא בקלי קלות
- עוגת שוקולד חמה [vered100] -
- סלט ביצים קצת שונה [אבי מ.] -
- סלט פסטה יווני [אבי מ.] -
- עוגת קפוצ'ינו [מוזית] - עוגה בחושה
- עוגת חלבה עם סילאן [כבביה] -
- כדורי עוף פריכים [רגבקוק] -