עוגיות קוקוס רכות
עגיות הקוקוס הפופולריות בפסח.
* תמונה להמחשה

60 מנות
אפיה

קושי: מתקדם
» עוגיות» קפה
ציון גולשים:
10
[3 מדרגים]
מרכיבים
- 10 חלבונים (גודל 2)
- 1/2 1 כוסות סוכר
- 1/2 1כפיות מיץ לימון
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 4 כוסות קוקוס טחון
דרך הכנה
- מניחים סיר או קערה על סיר ובו מים חמים מבעבעים קלות, דואגים שתחתית הסיר לא תיגע במים.
- שמים את החלבונים עם הסוכר והלימון בסיר העליון ומערבבים, לא מקציפים, ממשיכים בחימום בבחישה עד להמסת הסוכר והתערובת הופכת חמימה.
- מוסיפים את הקוקוס והוניל, מערבבים היטב, ממשיכים לבשל את התערובת בערבוב עוד כ-8 דקות או עד שהתערובת מבריקה ודביקה, מסירים מהאש.
- מניחים את הסיר ישירות על להבה נמוכה, מערבבים בחימום בעזרת כף עץ עד שהתערובת נפרדת מדפנות הסיר או כאשר מערבבים רואים את תחתית הסיר, מסירים מהאש.
- מנטפים כמות של כף על נייר האפיה או בעזרת שקית זילוף עוגיות במרחק 2 ס"מ בינהן.
- מכניסים לתנור שחומם ל-190° ואופים כ-20 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות עם קרום מעט קשה אבל מרקם פנימי רך.
- מוציאים מהתנור ומצננים כ-5 דקות בתבנית, משחררים בעדינות מהנייר ומניחים לצינון מלא.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- רולדת עוף במילוי פטריות חורש [שף אמיר מרקוביץ'] - בסגנון צרפתי על מצע ירקות רטטוי
- עוגת שוקולד רכה [אבי מ.] -
- חלות [SARIT] - חלות ולחמניות
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- כרוב אדום חמוץ מתוק [אבי מ.] -
- עוגיות לשונות חתול [אבי מ.] - עוגיות דקות ועדינות
- קיש תרד ועגבניות מיובשות [אבי מ.] - קיש ללא תחתית בצק