פשטידת תרד
פשטידת תרד שמתאימה גם לפסח.

12 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» מתאבנים» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
מרכיבים
300 גר' עלי תרד טריים
2 בצלים בינוניים קצוצים
1 גבעול סלרי קצוץ
1 פלפל אדום קצוץ
3 גזרים בינוניים מגורדים
1 כוס פטריות קצוצות גס
1 כף שמן זית
4 ביצים
3/4 כפית מלח
1 שן שום כתושה
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית בזיליקום יבש
1/4 כוס קמח או קמח מצה
2 בצלים בינוניים קצוצים
1 גבעול סלרי קצוץ
1 פלפל אדום קצוץ
3 גזרים בינוניים מגורדים
1 כוס פטריות קצוצות גס
1 כף שמן זית
4 ביצים
3/4 כפית מלח
1 שן שום כתושה
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית בזיליקום יבש
1/4 כוס קמח או קמח מצה
דרך הכנה
- מחמים את התנור לחום בינוני.
- שוטפים היטב את התרד במים, מסירים את הגבעולים.
- מבשלים את התרד בסיר מכוסה ללא תוספת מים (המים שנצמדו לעלים בשטיפה יספיקו לבישול) עד להתרככות העלים אבל לא רכים מדי, מצננים וסוחטים את שאריות המים.
- מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל, הסלרי, הפלפל האדום והגזרים, מאדים כ- 5 דקות, מוסיפים את הפטריות ומבשלים עוד 5 דקות בערבוב.
- מקצצים את התרד ומעבירים לקערה, מוסיפים את תערובת הירקות המבושלת ואת הביצים, התבלינים וקמח המצה, מערבבים היטב.
- יוצקים לקערת פיירקס בגודל 18X27 או עגולה 24-26 משומנת ומשטחים.
- אופים כ-45 דקות עד להתיצבות התערובת.
- מוצאים מצננים מעט וחותכים למנות.
הערות
- ניתן להשתמש גם בתרד קפוא, המשקל לאחר סחיטה מהמים, אין צורך בבישול מוקדם.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת