פשטידת תרד
פשטידת תרד שמתאימה גם לפסח.

12 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» מתאבנים» או ארוחה קלה
מרכיבים
300 גר' עלי תרד טריים
2 בצלים בינוניים קצוצים
1 גבעול סלרי קצוץ
1 פלפל אדום קצוץ
3 גזרים בינוניים מגורדים
1 כוס פטריות קצוצות גס
1 כף שמן זית
4 ביצים
3/4 כפית מלח
1 שן שום כתושה
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית בזיליקום יבש
1/4 כוס קמח או קמח מצה
2 בצלים בינוניים קצוצים
1 גבעול סלרי קצוץ
1 פלפל אדום קצוץ
3 גזרים בינוניים מגורדים
1 כוס פטריות קצוצות גס
1 כף שמן זית
4 ביצים
3/4 כפית מלח
1 שן שום כתושה
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית בזיליקום יבש
1/4 כוס קמח או קמח מצה
דרך הכנה
- מחמים את התנור לחום בינוני.
- שוטפים היטב את התרד במים, מסירים את הגבעולים.
- מבשלים את התרד בסיר מכוסה ללא תוספת מים (המים שנצמדו לעלים בשטיפה יספיקו לבישול) עד להתרככות העלים אבל לא רכים מדי, מצננים וסוחטים את שאריות המים.
- מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל, הסלרי, הפלפל האדום והגזרים, מאדים כ- 5 דקות, מוסיפים את הפטריות ומבשלים עוד 5 דקות בערבוב.
- מקצצים את התרד ומעבירים לקערה, מוסיפים את תערובת הירקות המבושלת ואת הביצים, התבלינים וקמח המצה, מערבבים היטב.
- יוצקים לקערת פיירקס בגודל 18X27 או עגולה 24-26 משומנת ומשטחים.
- אופים כ-45 דקות עד להתיצבות התערובת.
- מוצאים מצננים מעט וחותכים למנות.
הערות
- ניתן להשתמש גם בתרד קפוא, המשקל לאחר סחיטה מהמים, אין צורך בבישול מוקדם.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- חצילים ועגבניות [חנהל'ה] - מומלץ בחום - כל-כך פשוט וטעים-טעים...
- טפנד - ממרח זיתים שחורים [אבי מ.] - למריחה על פרוסות לחם קלוי או כמרכיב בממרחים אחרים
- מאפה ברוקולי פיקנטי [אבי מ.] -
- כדורי ביסקויט רום ואגוזים [אבי מ.] - חטיף מתוק קל הכנה, אהוב במיוחד על ילדים.
- קבב רומני אמיתי [אברמוביץ] - מתכון מ-1912
- פשטידת ברוקולי [תמר החמודה] - פרווה
- שוקי עוף בקוקי עם ירקות [רגבקוק] - שוקי עוף